הטכניון חנך מחשב-על המבוסס על אשכול שרתים של חברת SGI

30 יולי, 2012

המחשב-על "תמנון" הותקן בהשקעה של כ-2 מיליון שקלים וכולל 1,260 ליבות עיבוד. הוא ישמש בעיקר חוקרים הפועלים במסגרת מרכזי מינרבה של האיחוד האירופי, מכון ראסל ברי לננוטכנולוגיה, וחוקרי הטכניון הזקוקים ליכולות חישוב עתיר ביצועים

ה"תמנון" נחשב לאשכול המחשבים האזרחי החזק ביותר בישראל

הטכניון חנך את פעילותו של מחשב-העל "תמנון" אשר הוקם על-בסיס אשכול שרתים של חברת SGI. מדובר בפרוייקט בהיקף של יותר מ-2 מיליון שקלים שבמהלכו התקינה חברתTNN  טלקום מקבוצת רפק, נציגת SGI בישראל, אשכול שרתים הכולל 1,260 ליבות המקושרות באמצעות רשת InfiniBand מהירה.

התמנון נחשב ל-Cluster האזרחי הגדול ביותר בישראל. הוא הותקן במרכז המחשבים בטכניון ומחליף מחשב SUN  גדול. המחשב ישמש בעיקר חוקרים ממרכזי מינרבה (הפועלים במסגרת תוכנית המחקר של האיחוד האירופי) וממכון ראסל ברי לננוטכנולוגיה, וחוקרים אחרים העוסקים במגוון תחומים בהם יש צורך בחישוב עתיר ביצועים.

מהירות העיבוד גבוהה פי 11

הטכניון רכש את המחשב ביחד עם כלי-הניהול והמהדרים (קומפיילרים), כולל השתלמות לחוקרים באופטימיזציה ובמיקבול של תוכניות המחקר עבור ארכיטקטורת המחשוב. אשכול המחשבים החדש מספק נפח זיכרון של 96GigaByte לכל צומת (node), כאשר הצמתים מקושרים ביניהם בפרוטוקול התקשורת המהירה InfiniBand. בנוסף, הוא כולל כרטיסים גרפיים חישוביים, ומערכת איחסון בנפח התחלתי של 60TeraByte.

סגן משנה לנשיא הטכניון פרופ' דניאל ריטל, אמר שהתמנון מעמיד את הטכניון בשורה אחת עם המוסדות האקדמיים המובילים בעולם. הנספחת המדעית בשגרירות גרמניה בישראל, ד"ר יוטה איליכמן, אמרה שהתמנון מעניק בסיס נוסף לשת"פ אקדמי בין הטכניון למרכזי מינרבה בגרמניה. ד"ר ג'ואן אדלר מהפקולטה לפיזיקה בטכניון, סיפרה שחוקרים כבר מדווחים על שיפור של פי 11 במהירות העיבוד בהשוואה למחשב הקודם של הטכניון.

טכניון מחשב-על
מימין לשמאל: פרופ' גרשון אלבר סגן המשנה לנשיא הטכניון, ד"ר יוטה איליכמן נספחת מדעית בשגרירות גרמניה בישראל; ד"ר אביטל שטיין מנכ"לית הטכניון, פרופ' עודד שמואלי המשנה לנשיא הטכניון למחקר, פרופ' ישעיהו טלמון דירקטור במכון ראסל ברי
Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , טכנולוגיות מידע , מחשבים ומערכות משובצות