סיוה מהרצליה חתמה על 20 רשיונות למכשירי LTE מהדור הרביעי

1 אוגוסט, 2012

ברבעון השני של 2012 הסתכמו מכירות החברה ב-13.6 מיליון דולר. למרות הירידה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, היא מתקדמת בבניית המודל העסקי החדש, ו-39% מההכנסות ברבעון השני הגיעו ממכירת רשיונות שימוש במעבדי האותות שפיתחה

סיוה גדען ורטהייזר"הרבעון השני היה החזק ביותר בכל הקשור להכנסות מהסכמי רישוי"

חברת CEVA מהרצליה המספקת קניין רוחני למעבדים עבור אבזרי מדיה חכמים, חתמה על יותר מ-20 הסכמים לאספקת מעבדי אותות עבור מכשירי דור 4 בתקן LTE. כך גילה היום מנכ"ל החברה, גדעון ורטהייזר, עם פרסום תוצאות החברה לרבעון השני 2012.

המודל העסקי החדש מתחיל להתבסס

לדבריו, "הסכמים אלה מהווים את הבסיס לצמיחה העתידית בתמלוגים. הרבעון השני היה החזק ביותר בכל הקשור להכנסות מהסכמי רישוי מזה שלוש שנים וחצי, ובמהלכו חתמנו על הסכם אסטרטגי עם יצרן מוביל לאספקת מעבדי אותות למגוון מכשירי LTE, וכן על הסכם ראשון לאספקת מעבד האותות החדש של החברה, CEVA-XC4000, עבור מכשירים עתידיים בתקן LTE-Advanced".

בשנים האחרונות נמצאת החברה בתהליך שינוי המודל העיסקי שלה, במטרה להתבסס על תמלוגים ממכירת רשיונות שימוש לטכנולוגיה שלה, בדומה למודל של חברת ARM הבריטית. נראה שהחברה מצליחה להתקיים באיטיות בתהליך. ההכנסות ממכירת רישיונות לתכנון שבבים הגיעו ברבעון האחרון לשיא של 3 שנים וחצי והסתכמו ב-5.4 מיליון דולר, שהם כ-39% מהמחזור. במהלך הרבעון השני חתמה סיוה על 8 הסכמים חדשים לרישוי טכנולוגיות לתכנון שבבים, שישה מהם לאספקת מעבדי אותות דיגיטליים, ושני הסכמים לאספקת טכנולוגיית Bluetooth.

רכישה חוזרת של מניות ב-20.8 מיליון דולר

בסך הכל, ברבעון השני של 2012 הסתכמו מכירות החברה ב-13.6 מיליון דולר, המשקפות ירידה של 6% לעומת הרבעון המקביל, והרווח הנקי ירד ב-17% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-4.4 מיליון דולר. למרות הירידה במכירות, החברה ביצעה מתחילת השנה רכישה חוזרת של מניותיה בהיקף של כ-20.8 מיליון דולר. סמנכ"ל הכספים של סיוה, יניב אריאלי, אמר שרכישת המניות משקפת ביטחון ביסודות החזקים של סיוה. "קופת המזומנים, הבטוחות הסחירות והפיקדונות הבנקאיים של החברה הסתכמו בסוף הרבעון בכ-156 מיליון דולר. תוכנית ה-Buyback הקיימת מאפשרת לנו לבצע רכישה חוזרת של כ-900 אלף מניות נוספות".

חברת סיוה מוכרת רשיונות שימוש ליציור מעבדי DSP ופתרונות לתחומי הבית הדיגיטלי, התקשורת הניידת ושוק הרשתות. החברה עמסיקה כ-200 עובדים ומרכז הפיתוח המרכזי שלה פועל מהרצליה פיתוח. בשנת 2011 נמכרו בעולם יותר ממילארד מוצרים שהוטמעה בהם טכנולוגיה של סיוה. להערכת חברת המחקר Linley Group היא מחזיקה בכ-90% מהשוק העולמי של קניין רוחני למעבדי אותות ספרתיים (DSP IP). החברה נסחרת בנסד"ק לפי שווי שוק של כ-360 מיליון דולר.

סיוה נכנסת לשוק התאים הסלולריים הקטנים

במהלך שיחת הוועידה גילה ורטהייזר שאחד מהלקוחות החדשים לתחום ה-LTE רכש רשיונות שימוש לארכיטקטורת ה-DSP החדשה של החברה, CEVA XC4000. ההסכם מיועד למוצרים בתקן LTE Release 10, המוכר גם בשם 8211 AC ו-5G Wi-Fi. ואילו הלקוח הגדול ביותר של החברה מכניס אותה לשוק חדש עבורה:

"מדובר בשחקן מרכזי בשוק התאים הסלולריים הקטנים, שיהיה לו תפקיד מרכזי בצמיחת ה-LTE. הרשתות הניידות מתפוצצות מתעבורת וידאו ונתונים, והפתרון שיאפשר להן להתמודד עם הדרישה יתבסס על הגדלת מספר תחנות הבסיס לדור הרביעי. חברת ABI Research מעריכה שהרוב המוחלט של התאים הסלולריים שיותקנו בשנת 2016 יהיו תאים קטנים, בכמות של כ-55 מיליון תאים".

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , טאבלט וסמארטפון , מחשבים ומערכות משובצות , סמיקונדקטורס , קניין רוחני , תעשייה ישראלית