התע"א חשפה מערכת אימון ותיחקור ימית
22 אוקטובר, 2012
מערכת NCMI היא חלק מהקונספט שפיתחה התעשייה האווירית בתחום האימון המערכתי והרב-זרועי. המוצר הראשון של החברה בתחום זה היה מערכת אהוד (Ehud) המשמשת לאימון טייסי קרב ונמצאת בשימוש חילות האוויר של 18 מדינות
המערכת החדשה מספקת את המקבילה הימית של מערכת "אהוד" האווירית
התעשייה האווירית (IAI) חשפה היום בתערוכת Euronaval את מערכת האימון והתיחקור ללוחמה ימית, Naval Combat Maneuvering Instrumentation, מתוצרת מפעל מלמ בחטיבת מערכות וטילים של החברה. מערכת NCMI היא חלק מהקונספט שפיתחה התעשייה האווירית בתחום האימון המערכתי והרב-זרועי. המוצר הראשון של החברה בתחום זה היה מערכת אהוד (Ehud) המשמשת לאימון טייסי קרב ונמצאת בשימוש חילות האוויר של 18 מדינות, בעיקר באירופה ואסיה.
המערכת הימית החדשה נועדה לאמן את הכוחות בביצוע משימות שיטור והגנה על מים כלכליים עד ללחימה בפירטיות, טרור ימי ועוד. היא משלבת בתוכנית האימון אובייקטים וירטואליים הלקוחים מסביבת הלחימה הטבעית בים, ומשתלבת במערכות הקיימות בספינה. המערכת מזריקה את נתוני האימון אל המערכות הקיימות בספינה, כמו המכ"ם, הסונאר, מערכות הלוחמה האלקטרונית (EW) ומערכות הפיקוד והבקרה (I4C), כדי לאפשר למתאמנים לבצע את האימון באמצעות המערכות האמיתיות.
המערכת מתחברת אל מערכות אימון אחרות, כמו מערכות אימון לניהול הגנה אנטי אווירית ומאמנים טקטיים ימיים (NTT). התוצאה היא שניתן להשתמש במערכת NCMI לביצוע אימונים משולבים של חילות ים ממספר מדינות. החברה מסרה שתשתית עתירת מחשוב תקשורת מהירהמאפשרים לבצע את האימון בלב-ים, באותה צורה שבה מתנהלת משימה מבצעית אמיתית.
סרט וידאו של התע"א הממחיש את פעולת מערכת NCMI:
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית