אינטל תשקיע 5 מיליון דולר בקידום החינוך המדעי-טכנולוגי בישראל

4 נובמבר, 2012

הפרוייקט מתבצע בשיתוף משרד החינוך. כיום רק 6.5% מתלמידים התיכון לומדים לבגרות מדעית או טכנולוגית מוגברת. היעד הוא להגיע לשיעור של 14% בתוך שלוש שנים

חברת אינטל תשקיע 20 מיליון שקל (כ-5 מיליון דולר) בארבע השנים הבאות בקידום החינוך בישראל במקצועות מדעיים, טכנולוגיים, הנדסיים, ומתימטיים. חלק מההשקעה ישתלב בתוכנית משרד החינוך שנועדה להכפיל את מספר התלמידים המסיימים את בית הספר התיכון עם תעודת בגרות מדעית וטכנולוגית.

בשלב הראשון תושק התוכנית ב-25 בתי ספר בישובים בדרום הארץ, בהם: קרית-גת, אשקלון, באר שבע, חורה, נתיבות, דימונה ואשדוד. התוכנית של אינטל תלווה את התלמידים לאורך 6 שנות לימודים בחטיבת הביניים ובבית הספר התיכון. בתי הספר של תלמידים אלה יעודדו אותם לבחור ולהתמיד במקצועות מדעיים וטכנולוגיים. התוכנית תעשה שימוש במדיה חברתית, קליפים ומשחקים וירטואליים שכולם נועדו להעניק השראה לתלמידים. בנוסף ייחשפו התלמידים לסביבת ההייטק באמצעות ביקורים במתקן הייצור של אינטל.

כיום רק 6.5% מהתלמידים בבית הספר התיכוניים לומדים לקבלת תעודת בגרות מדעית או טכנולוגית מוגברת. מטרת משרד החינוך היא להגדיל את שיעורם ל-14% בתוך שלוש שנים. ב-2013 מתכננת אינטל להרחיב את התוכנית ל-200 בתי ספר ולגייס חברות הייטק נוספות לסייע במציאת פתרון ארוך טווח למחסור המחמיר במהנדסים בישראל.

מנכ"ל ונשיא אינטל העולמית, פול אוטליני אמר במהלך ביקורו בארץ בשבוע שעבר כי ישראל ניצבת בחזית החדשנות הטכנולוגית העולמית. "חלק מהמשימות ההנדסיות המתוחכמות ביותר שלנו נעשות בישראל. כמעסיק הפרטי הגדול ביותר בישראל, אנו רוצים להשקיע בתבונה ובאופן שישמר את חוסנה הכלכלי של ישראל. שיפור המיומנויות המדעיות והטכנולוגיות של תלמידי ישראל חיוני לחדשנות ולתחרותיות של המדינה", אמר.

שר החינוך, גדעון סער, אמר שקידום החינוך הטכנולוגי הוגדר כאחד היעדים של המשרד. לדבריו, הוא הגדיל  השר את התקציב הייעודי לנושא מ-38 מיליון שקל ל-450 מיליון שקלים. "כבר עכשיו אנו רואים את ההתקדמות שהושגה: מספר התלמידים עלה ליותר מ-10,000 הלומדים במסגרות השונות של החינוך הטכנולוגי- מדעי".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנשים , חדשות , תעשייה ישראלית