אלווריון תאחד את מניותיה ביחס 1:10 כדי להישאר בנסד"ק

10 דצמבר, 2012

בעקבות האיחוד, יצטמצם מספר המניות הסחירות של החברה מ-62 מיליון מניות ל-6.2 מיליון מניות. כיום נסחרת מניית אלווריון במחיר של כ-40 סנט בלבד

המטרה של אלווריון היא להישאר ברשימת המסחר הראשית של נסד"ק

הדירקטוריון של חברת אלווריון (Alvarion) החליט על איחוד מניוות של החברה ביחס של 1:10 כדי להעלות את מחיר המניה בנסד"ק. בעקבות האיחוד, יצטמצם מספר המניות הסחירות של החברה מ-62 מיליון מניות ל-6.2 מיליון מניות. החברה הודיעה שבעקבות האיחוד היא לא תתן שברי מניות, וכל המניות המחולקות יעוגלו כלפי המספר השלם הקרוב ביותר. הפיצול ייכנס לתוקף ב-1 באפריל 2013.

כיום נסחרת מניית אלווריון במחיר של כ-40 סנט בלבד, המעניק לחברה שווי שוק של 25.7 מיליון דולר בלבד. מדובר בקצת יותר מהיקף של החברה ברבעון השלישי. המחיר הנמוך של המנייה מעמיד אותה בסכנה הוצאה מרשימת המסחר הרגילה, שכן תקנון נסד"ק דורש שמחיר המינימום של המניה יהיה 1 דולר. חברות שלא עומדות בתנאי, מועברות לרשימת "המסחר מעבר לדלפק", המהווה המלצה גרועה מאוד עבורן.

לאור מכתב האזהרה שהחברה קיבלה מנסד"ק, עליה להגיע למצב שבו מחיר המניה הוא לפחות 1 דולר במשך 10 ימי מסחר רצופים עד ה-24 באפריל 2013. ראוי לציין שלא תמיד מצליח איחוד המניות לשמור על מחיר מניה גבוה, ולעתים גם המהלך הזה נכשל. אלא שבמקרה הזה פירוש הדבר ששווי החברה יהיה 6.2 מיליון דולר או למטה מכך, וזו תהיה התפתחות בלתי ניסבלת מבחינתה של אלווריון.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעשייה ישראלית , תקשורת