אלביט, רפאל והתע"א יחשפו את מתודולוגיית הפיתוח המערכתי שלהן

24 פברואר, 2013

בכנס הנדסת מערכות שיתקיים ב-4-5 למרץ במלון דניאל בהרצליה, תציג התעשייה האווירית את ההיערכות המערכתית לפיתוח מטוס המנהלים G280 ולוויינים, וחברת רפאל תתאר כיצד התמודדה עם פיתוח פרוייקט "מעיל רוח"

אוריון: "מדי שנה מתבזבזים עשרות מיליוני דולרים בתעשייה הישראלית עקב חוסר בחשיבה מערכתית"

INCOZI_IL_ORIONהכנס להנדסת מערכות שייערך ב-4-5 במרץ במלון דניאל בהרצליה יאפשר להציץ אל שיטות הפיתוח המערכתי של החברות הביטחוניות הגדולות בישראל.

במסגרת הכנס יתאר צביקה שטיימן, סגן מנהל מפעל מרכז הנדסה תע"א, את הגישה המערכתית שהחברה פיתחה כדי להתמודד עם הפיתוח והייצור של מטוס המנהלים G280. זהו מטוס המנהלים המתקדם ביותר של החברה, אשר המציא את הנישה החדשה Super Mid Size בשוק מטוסי המנהלים בעולם.

במושב אחר ניתן יהיה ללמוד על התפישה המערכתית שפותחה בחברת רפאל: ד"ר גיל יודלביץ יתאר את תהליך הנדסת המערכת שעמד מאחורי פרוייקט "מעיל רוח" וד"ר בועז כהן יתאר את תהליך הפיתוח של מדגים מערכתי במסגרת פרוייקטי פיתוח, כאמצעי להתמודד עם אתגרים לא-שגרתיים.

גאלפסטרים
מטוס המנהלים G280 בניסויי טיסה

הכנס נערך על-ידי האיגוד הישראלי להנדסת מערכות, בשיתוף אילט"ם (איגוד משתמשי טכנולוגיות מתקדמות) ובהשתתפות התעשייה האווירית, חברת אלביט ורפאל. הרצאת הפתיחה תינתן על-ידי מנכ"ל התע"א, יוסי וייס.

בין נושאי הכנס: ניהול סיכונים, מחקרים בהנדסת מערכות, ניהול דרישות, הנדסת מערכות משולבת עם הנדסת תוכנה, הנדסת מערכות מבוססת מודלים, סימולציות ואופטימיזציה מערכתית, אינטגרציה מערכתית, יישומי הנדסת מערכות בתחומים שונים, הכשרת מהנדסי מערכות ועוד.

יו"ר הכנס, עוזי אוריון, אמר לקראת הארוע שמדובר במומחיות חיונית לתעשייה הישראלית. מדי שנה מתבזבזים עשרות מיליוני דולרים בתעשייה הישראלית עקב חוסר בחשיבה מערכתית בפיתוח פרוייקטים". אוריון יודע על מה הוא מדבר. במשך שנים רבות הוא שימש כמהנדס הראשי וראש מינהל הנדסת מערכות בחברת אלביט מערכות אלקטרו-אופטיקה אלאופ, וכיום אחראי על ייזום ופיתוח טכנולוגיות חדשות בחברה.

לקחים מהניסיון הבריטי

להערכתו, שימוש נכון במתודולוגיות הנדסת מערכות מאפשר למנוע מחריגות בלוחות זמנים ובתקציב הפיתוח בהיקפים של עשרות אחוזים, "ובכך למנוע נזק כלכלי לתעשייה הישראלית". אחת מהרצאות האורח המבטיחות בכנס היא של הילרי סיליטו, מבכירי מהנדסי המערכות בעולם. סיליטו הוא בעל ניסיון של 30 שנה בתעשיית הביטחון הבריטית, ניהל פרוייקטי פיתוח מערכות לייזר קריטיות ומשמש כיום כאחראי תחום השילוב המערכתי במשרד הביטחון של בריטניה. הרצאתו תתמקד בגישות לפיתוח מערכת הנדסית אשר צריכה להשתלב ב"מערכת של מערכות".

למידע נוסף על הכנס: INCOSI_IL_2013

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעשייה ישראלית