אינטל חשפה בקר Thunderbolt חדש לקישוריות של 20Gbps

9 אפריל, 2013

הבקר בשם הקוד Falcon Ridge פותח במרכז הפיתוח של החברה בחיפה בשיתוף פעולה עם חברת אפל. תחילת הייצור מתוכננת לסוף שנת 2013

הייצור ההמוני מתוכנן להתבצע ב-2014

חברת אינטל (Intel) הכריזה במהלך תערוכת איגוד גופי השידור של ארה"ב (NAB) שהתקיימה השבוע בלאס-וגאס על מספר חידושים בטכנולוגיית Thunderbolt, המספקת את יכולת העברת הנתונים המהירה ביותר הזמין כיום בשוק עבור מחשבים אישיים.

INTEL_FALCON_RIDGE

החברה הציגה אבטיפוס מוקדם לשבב סיליקון מהדור הבא של בקרי Thunderbolt. שם הקוד של השבב החדש הוא Falcon Ridge, והוא מסוגל להעביר מידע בין המחשב לבין התקנים חיצוניים בקצב של 20 ג'יגה ביט לשנייה (20Gbps). הדבר מאפשר העברה ותצוגה סימולטניות של קובץ וידאו בטלוויזיות החדשות מסוג 4K.

החברה הודיעה שתחילת ייצור של הבקר מתוכננת לקראת סוף השנה הזאת, והיא ותורחב במהלך 2014. טכנולוגיית Thunderbolt פותחה במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה בשיתוף פעולה עם חברת אפל. כיום, הטכנולוגיה תומכת גם במחשבים מבוססי מערכת הפעלה Windows.

מהירות העברת וידאו בקצב של 4K מאפשרת למשל, העברת סרט וידאו HD בתוך פחות מ-30 שניות. טכנולוגיית Thunderbolt  נמצאת כיום בעשרות דגמי אולטרבוקים, בין היתר במחשבי Asus, Acer, לנובו ו-HP.

בנוסף, השיקה אינטל בתערוכה גם את בקרי Intel DSL4510/4410 Thunderbolt המוסיפים יכולת של DisplayPort 1.2 בעת החיבור לצגי Native DP, משפרים את ניהול צריכת החשמל ומפחיתים את עלות החומרים של הפלטפורמה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , סמיקונדקטורס , רכיבים