הדו"ח של DSPG: ירידה במכירות ועלייה בריווחיות
29 יולי, 2013
מנכ"ל DSPG, עופר אליקים: "יכולתנו לשמור על ריווחיות תפעולית גם לאחר הוצאות הפרוקסי, מבליטה את המפנה בפעילותנו. החברה תמשיך להשקיע בהרחבת שווקי היעד מעבר למוצרי הטלפוניה האלחוטית הנוכחיים"
המכירות של חברת DSPG הסתכמו ברבעון השני של 2013 ב-40.7 מיליון דולר: צמיחה של 3% לעומת הרבעון הראשון וירידה של 8% בהשוואה לרבעון המקביל.

החברה דיווחה שהרווח הגולמי המשיך לצמוח רבעון שביעי ברציפות והגיע ל-40% מהמחזור, לעומת 38% ברבעון המקביל. בניטרול הפחתות לא מוחשיות, בהן הוצאה בגין מאבק פרוקסי שהתנהל מול קרן סטארבורד (Starboard), הסתכם הרווח התפעולי של DSPG ב-2.9 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 15 אלף דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המתואם ברבעון השני גדל ל-3.5 מיליון דולר.
מנכ"ל DSPG, עופר אליקים, אמר שתוצאות הרבעון השני עקפו את תחזיות החברה במרבית הסעיפים. "יכולתנו לשמור על ריווחיות תפעולית גם לאחר הוצאות הפרוקסי, מבליטה את המפנה בפעילותנו. ברבעון השני המשכנו להשקיע במוצרים חדשים, והשגנו התקדמות חשובה כשכמה לקוחות מפתח החלו לספק כמויות מסחריות של מוצרים המבוססים על שבבים שפיתחנו. במקביל, זכינו בהסכמים חשובים נוספים לאספקת דור השבבים החדש שלנו". לדבריו, "החברה תמשיך להשקיע בהרחבת שווקי היעד מעבר למוצרי הטלפוניה האלחוטית הנוכחיים".
ההתפתחויות המרכזיות ברבעון האחרון
החברה החלה לספק שבבים עבור הטריפל-פליי Livebox של אורנג', שיאפשר להציע בעתיד שירותי בית חכם וטלפוניה באיכות HD. חברת אינטל החלה לרכוש ממנה שבבים עבור נתב תקשורת ביתי המבוסס על פלטפורמת פומה ומיועד לחברות כבלים בארה"ב. הנתב יאפשר להן להציע שירותים חדשים על גבי תשתית הטלפוניה האלחוטית הביתית, כמו שירותי בית חכם וטלפוניה.
במהלך הרבעון החלה DSPG לספק שבבי VoIP למוצרי הטלפוניה של Intelbras מברזיל, וזכתה בשני הסכמים חדשים לאספקת שבבי VoIP ליצרני מכשירים מובילים. שבב ה-VoIP מספק איכויות שמע גבוהות, ביטול רעשי רקע, טווח קליטה רחב ויכולות עיבוד חזקות. בתחום העיבוד הקולי, החברה חשפה את שבב ה-HDClear עבור סמארטפונים ומכשירים ניידים ייעודיים. הפיתוח נעשה בשיתוף פעולה עם Sensory האמריקאית, המספקת שבבי הפעלה קולית עבור מאות מיליוני מוצרים של יצרניות מובילות.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית


