סטודנטים מאונ' בן-גוריון פיתחו רובוט מודיעין אורבני
16 יוני, 2014
הסטודנטים פיתחו רובוט זעיר בשיתוף עם מפא"ת, בגודל של 10 על 12 על 30 ס"מ, שנועד לאסוף מידע בתוך מתארים אורבניים במהלך פעולה צבאית

הסטודנטים פיתחו רובוט זעיר בשיתוף עם מפא"ת שנועד לאסוף מידע בתוך מתארים אורבניים במהלך פעולה צבאית
סטודנטים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב פיתחו רובוט זעיר בגודל של 10 על 12 על 30 ס"מ שנועד לאסוף מידע בתוך מתארים אורבניים במהלך פעולה צבאית. הרובוט פותח בשיתוף עם מפא"ת – המנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון.
הרובוט הזעיר יכול להתנייד לנקודות חשודות ולקבל מידע עלהמתרחש באזור תוך שידור רציף של וידאו וסאונד ללוחם הנמצא במקום בטוח. בנוסף, ניתן להפעילות במתכונת של "שומר סף" ולהעניק חיפוי באמצעות צפייה בנקודות שבהן מוגבלת הראייה של החייל, או להשתמש בו כמנשא של מגדילי טווח תקשורת אלחוטית בתוך מבנים, מנהרות וכדומה.
הרובוט מאפשר צפייה והקלטת וידאו מטלפון חכם, יכולת ראיית לילה ותאורת אינפרה אדום, ומרווח עדשה המתאים לתנועהבמסדרון צר. הוא שוקל 550 גרם גרם, מתקדם בקצב של 50 ס"מ לשנייה ובעל טווח שידור של כ-50 מטרים בתוך מבנה. הפרויקט בוצע על-ידי אבישי טופיקאן, בהנחיית ד"ר אמיר שפירא ויוצג לראשונה במסגרת אירוע החדשנות של האוניברסיטה שיתקיים מחרתיים (18.6) באוניברסיטה. במהלך הארוי יוצגו כ-550 פרויקטים פורצי דרך בתחומי הנדסה, רובוטיקה, אלקטרוניקה ותיכנות.
רובוט לניקוי צנרת במתקני התפלה
פרוייקט רובוטי נוסף שיוצג השבוע הינו רובוט בעל ארבע רגליים המבצע הליכה דינמית. הליכת רובוטים הינה תחום בענף הרובוטיקה התופס תאוצה בשנים האחרונות. לרובוט מהלך יתרונות רבים במיוחד במיתארים קשים למעבר ובעלי מכשולים בלתי צפויים. אולם פיתוח רובוטים מהלכים דורש התגברות על בעיית היציבות. הפרויקט שביצעו הסטודנטים אלחנן סמואל ויגאל זיוון בהנחיית ד"ר שפירא, עוסק במידול הליכה דינמית לרובוט ארבע רגלי ויישומו בסביבת סימולציה ממוחשבת.
דורון אסף ואפרים מתן פיתחו בהנחיית שפירא, מערכת רובוטית לניקוי צנרת ההזנה במתקן התפלה שורק, אשר מסוגלת לפעול בסביבת מים זורמים ללא צורך בעצירת פעולת המתקן. תנועת הרובוט בצינור מתבססת על מעבר תנועה מהמים הזורמים אל הרובוט ללא צורך באספקת אנרגיה חיצונית.
מתקני התפלה המבוססים על הזנת מי-ים דרך צינורות,סובלים מהצטברות שכבה של חומר ביולוגי על דפנות הצינור הגורמת לעלייה בהפסדי הזרימה והגדלת מקדם החיספוס של הצינור. הרובוט מיועד למנוע את ההפסדים הכרוכים בעצירת פעולת המתקן לצוכי ניקוי הצנרת.
פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות