צחי וייספלד: "האקסלרייטורים עוזרים לחברת מיקרוסופט להיות רלוונטית"

18 ספטמבר, 2014

מנהל תחום האקסלרייטורים בחברת מיקרוסופט העולמית, צחי וייספלד: "הסטארט-אפים הישראלים בעלי עומק טכנולוגי ובגרות מהגבוהים בעולם"

מנהל תחום האקסלרייטורים בחברת מיקרוסופט העולמית, צחי וייספלד: "חברות הסטארט-אפים הישראליות בעלות עומק טכנולוגי ובשלות מהגבוהים בעולם"

צחי וייספלד. "בכל חודש מופיעה חברה חדשה של מיליארד דולר"
צחי וייספלד. "בכל חודש מופיעה חברה חדשה של מיליארד דולר"

יותר מ-150 חברות סטארט-אפ ועשרות משקיעים השתתפו אתמול בארוע Marketplace של חברת מיקרוסופט שנערך במיתחם התחנה בתל-אביב. במהלך הארוע נערכו באולם הסואן מאות פגישות בין יזמים לבין משקיעים, חלקם מהבולטים בארץ ובעולם, דוגמת סקויה, מגמה, אינטל קפיטל, אינדיגוגו, כרמל ונצ'רס, רד תקשורת, בלומברג קפיטל ועוד.

כאשר Techtime ביקש לברר מדוע חברה כמו מיקרוסופט עורכת בכלל ארוע כזה, הוא קיבל תשובה מעניינת מצחי וייספלד, המנהל את כל האקסלרייטורים של מיקרוסופט בעולם. וייספלד: "פעילות כזו, כמו פעילות האקסלרייטורים שלנו, היא דרך מצויינת להיות רלוונטיים ולהתחבר אל היזמים הטובים ביותר. ב-80 החודשים האחרונים נוצרה כמעט בכל חודש חברה חדשה בשווי של מיליארד דולר. אנחנו רוצים להכיר אותן קודם. האקסלרייטורים מאפשרים לנו להתחבר לחברות הטובות ביותר, מכיוון שאנחנו מקבלים רק 2%-3% מהחברות הפונות אלינו. כלומר את הטובים ביותר באקו-סיסטם".

האקסלרייטורים של מיקרוסוםט הם תופעה חדשה יחסית. מדובר ברעיון שהתחיל בישראל ואומץ על-ידי החברה העולמית. כיום מיקרוסופט מפעילה אקסלרייטורים בהרצליה, בייג'ין, בנגלור, לונדון, פאריס וסיאטל. לאחר שראה כמה אלפי חברות סטארט-אפ בעולם ובישראל, וייספלד יכול לאפיין כמה מהמגמות החשבות בעולם היזמות הטכנולוגית בארץ.

כ-150 חברות סטארט-אפ ועשרות משקיעים השתתפו ב-Marketplace של מיקרוסופט
כ-150 חברות סטארט-אפ ועשרות משקיעים השתתפו ב-Marketplace של מיקרוסופט

"חברות הסטארט-אפ הישראליות הרבה יותר בוגרות מרוב חברות הסטארט-אפ בעולם. היזמים מבוגרים יותר ובשלים יותר. במקרים רבים הם יזמים סדרתיים. הסיבה העיקרית לכך היא שבישראל, בניגוד להרבה מאוד מקומות בעולם, כישלון ביזמות אינה מטילה כתם על היזם. היא דווקא נחשבת לניסיון מועיל שניצבר על-ידו, ואשר מגדיל את הסיכויים להצליח בפעם הבאה.

"אנחנו רואים הרבה מאוד עומק טכנולוגי בחברות הישראליות. פתרונות הכוללים ראיית מכונה (Machine Vision), האינטרנט של הדברים (IoT), סייבר, מכשור רפואיח והרבה מאוד אנליטיקס היושב על-גבי סנסורים שונים. בשנים האחרונות ניכר שיפור מאוד משמעותי בתחום השיווק. היזמים פיתחו יכולות של הצגת החברה והטכנולוגיה שלה, והבנה עמוקה יותר של כל תחום ממשקי המשתמש".

כיצד המימון באינטרנט (Croudfunding) משפיע על החברות החדשות?

"להערכתי אין לו הזשפעה מהותית מכיוון שזהו עוד ערוץ מימון, והוא עדיין לא הפר את מודל השקעות ההון סיכון המוכרות. היום מתקיים בעולם דיון מעניין בשאלת האקסלרייטורים והחממות דווקא בהקשר של לימודי מינהל עסקים. קיים חשש שהידע הניהולי האינטנסיבי שהחברות מקבלות במסגרות האלה יפגע בבתי הספר לניהול, אשר מלמדים מינהל עסקים תמורת שכר לימוד גבוה מאוד".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנשים , השקעות והון סיכון , חדשות

פורסם בתגיות: featured