Silicom רוכשת את Fiberblaze הדנית ב-10 מ' ד'
14 דצמבר, 2014
החברה הדנית פיתחה כרטיסי תקשורת המבוססים על רכיבי FPGA של זיילינקס ושל אלטרה. הטכנולוגיה תסייעה לחברת Silicom להרחיב את מגוון מוצרי התקשורת המיועדים למרכזי נתונים ותשתיות ענן

החברה הדנית פיתחה כרטיסי תקשורת המבוססים על רכיבי FPGA של זיילינקס ושל אלטרה. הטכנולוגיה תסייעה לחברת Silicom להרחיב את מגוון מוצרי התקשורת המיועדים למרכזי נתונים ותשתיות ענן

חברת Silicom מכפר-סבא חתמה על הסכם לרכישת חברת Fiberblaze A/S הדנית תמורת 10 מיליון דולר במזומן. החברה מפתחת פתרונות להאצת אפילקציות בפלטפורמות ניידות וברשתות תקשורת. העיסקה אושרה על-ידי הדירקטוריונים של שתי החברות.
החברה הדנית מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות הטמעת רכיבים מיתכנתים מסוג FPGA בתוך כרטיסי תקשורת ופיתוח תוכנות המאיצות את העיבוד הנעשה בהם.
נשיא ומנכ"ל סיליקום, שייקה אורבך, אמר שצוות העובדים של Fiberblaze ישולב בתוך חברת סיליקום. "אנחנו מתכוונים לשלב את הטכנולוגיה של פייברבלייז בקווי המוצר הקיימים שלנו, ולפתח מוצרים חדשים העונים לדרישות השוק אשר מתמודד עם צנאמי של נתונים. העיסקה תחזק את מעמדנו בתעשיית האבזרי התקשורת ותאפשר לנו להיכנס לתחום הצומח של מרכזי נתונים, ניטור תקשורת ואבטחת סייבר".
סיליקום מחפשת שווקים חדשים
פייברבלייז נוסדה בשנת 2008 על-ידי יאקוב הילמר והמנכ"ל ניקולאי הרמן. היא פעילה במספר תחומים הקשורים להאצת הפעילות של הרשתות, בהם פיתוח וייצור כרטיסי Operational Support Systems המסייעים לספקיות תקשורת לנטר ולנתח את התעבורה כדי לקבוע את תצורת ומשאבי הרשת.
הטכנולוגיה הייחודית ביותר שלה נקראת fbNIC. היא כוללת ייצור כרטיסי רשת (NIC) לרשתות איתרנת במהירות שונות (מ1GE-ועד 100GE), הכוללים רכיבי FPGA של Xilinx ושל Altera. השימוש ברכיבים המיתכנתים מיועד לנצל את היכולת שלהם לעבד במהירות כמויות גדולות מאוד של מידע בזמן אמת, כדי להקטין את זמני ההשהייה של הרשת.
כיום הכרטיסים האלה מותקנים בחברות העוסקות במסחר אלקטרוני, ניתוחי ביג דטה, ניטור רשתות תקשורת ובמערכות אבטחת מידע (Security) ומערכות סייבר חוקיות (Lawful Intercept). כרטיסים אלה פועלים על תשתית קישוריות ברמה 2 ו-3 של מודל התקשורת, אשר פותחו על-ידי החברה עצמה.
העיסקה ממשיכה את האסטרטגיה של החברה מהשנה האחרונה, שנועדה לפתוח בפניה שווקים חדשים הזקוקים לפתרונות האצת התקשורת. בחודש סםפטמבר 2013 היא רכשה את הקניין הרוחני של חברת Net Perform מהונג-קונג, אשר פיתחה מנוע להסטת עומסים (Virtualization Off-Load Engine) עבור מרכזי נתונים גדולים.
במרכזים אלה נאלצים המעבדים המרכזיים (CPU) להתמודד עם הטיפול במטלות התקשורת והמיתוג של כל אחת מסביבות ההפעלה השונות, ובינן לבין העולם הפיסי. התוצאה היא ירידה חדשה בביצועי הקלט/פלט של השרתים. הטכנולוגיה מאפשרת להסיט מטלות אלו אל כרטיס מחשב ניפרד ולשחרר את ה-CPU למטלות המרכזיות שלו.
לאחרונה הציגה סיליקום את מוצר הדור הבא שלה: פלטפורמת Switched SETAC, שהיא פלטפורמת תקשורת המיועדת לסייע לחברות ענן לבצע מעבר לתשתיות תקשורת וירטואליות (SDN/NFV). מדובר התפתחות טבעית של החברה, אשר טכנולוגיית הליבה שלה, Server To Appliance Converter – SETAC, מאפשרת להגדיר שרתים סטנדרטיים כאבזרי קצה ברשת תקשורת מהירה.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעשייה ישראלית , תקשורת