הבית החכם של פנאסוניק יתבסס על ה-IoT של DSPG
5 ינואר, 2015
מדובר בהכרזה משמעותית מאוד עבור DSPG ועבור שוק ה-IoT הביתי: פנאסוניק מבצעת מעבר מאספקת טלפונים אלחוטיים מבוססי DECT, לאספקת פתרונות IoT ביתיים המבוססים על גירסה חסכונית של DECT

מדובר בהכרזה משמעותית מאוד הן עבור DSPG והן עבור שוק ה-IoT הביתי: פנאסוניק מבצעת מעבר מאספקת טלפונים אלחוטיים מבוססי DECT לאספקת פתרונות IoT ביתיים המבוססים על גירסה חסכונית באנרגיה של DECT

חברת DSPG מהרצליה הודיעה היום כי שבב ה-ULE שפיתחה ישולב בסדרת מוצרי הבית החכם החדשה של פנאסוניק, Panasonic KX-HN600. סדרת המוצרים החדשה מאפשרת שליטה ופיקוח מרחוק על הבית, וכוללת נתב תקשורת, מצלמות וידאו, חיישנים לחלונות ודלתות, חיישני תנועה, ותקעים חכמים המופעלים באמצעות קול.
מנכ"ל DSPG, עופר אליקים, אמר שהחלטת פנאסוניק מהווה הצבעת אמון בטכנולוגיית ה-ULE ובהתאמתה המושלמת ליישומי הבית החכם. "אנחנו משוכנעים שבעקבות השקת המערכות החדשות של פנסוניק, יושקו מוצרי IoT חדשים רבים נוספים שיתבססו על טכנולוגיה זו". מאחורי ההכרזה מסתתרת אסטרטגיה מקיפה מאוד של שתי החברות.
פנאסוניק נחשבת לספקית המובילה בעולם של מערכות טלפונון אלחוטי ביתיות המבוססות על תקן התקשורת האלחוטית DECT, וחברת DSPG היא הספקית המרכזית שלה. אלא ששוק ה-DECT העולמי נמצא בדעיכה ושתי החברות מחפשות אלטרנטיבה חדשה. במסגרת זאת הוקם פורום ULE Alliance הפועל בחסות ארגון התקינה האירופי (ETSI). פירוש השם ULE הוא Ultra Low Energy. הכוונה לתקן עבור מערכות מבוססות תקן DECT, שהן בעלות צריכת אנרגיה מינימלית.
חברת DSPG היא ממייסדות הפורום ומאיישת כיום את תפקיד סגן היו"ר של הפורום. בפורום הזה משתתפות כיום כמעט כל היצרניות הפעילות בעולם ה-DECT: מפנאסוניק ועד דויטשה טלקום וסיסקו. ראוי לציין שהמהלך החדש ניתמך על-ידי העובדה שרוב הנתבים הביתיים כוללים כיום יכולת DECT. חברות הטלפון רוצות להבטיח שהלקוחות שלהן יוכלו להשתמש גם בטלפונים אלחוטיים, ולכן שילבו את הרכיבים גם ללא ידיעת הלקוחות.
בראיון שנתן לאחרונה ל-Techtime, הסביר מנכ"ל DSPG, אליקים, מדוע הגירסה המחודשת של DECT היא המענה המושלם לעולם האינטרנט של הדברים (IoT) הביתי: "לטכנולוגיית DECT יש יתרונות גדולים בהשוואה למתחרים העיקריים, שהם ZigBee ו-Wi-Fi. היא פועלת בתקן ייעודי שארגון התקינה האירופי הקדיש לה, ולכן איננה סובלת מהפרעות של אבזרי תקשורת אחרים, ואינה יכולה לפגוע בפעילות של מוצרים אחרים בבית.
"לטכנולוגיה הזו טווח תקשורת של עד 600 מטר ללא קירות, ועד 70 מטר בתוך הבית עצמו. היא פועלת בקצב נתונים נמוך יחסית שאינו דורש רוחב פס גדול וחסכונית מאוד באנרגיה. אבזרי DECT בתקן ULE למשל, צורכים זרם של 0.1 מיקרו-אמפר בלבד בזמן המתנה".
בתעשייה העולמית יש חסידים רבים לרעיון החדש: לאחרונה העלתה חברת Dougherty & Company את מחיר היעד של מניית DSPG, על-סמך מחקרי שוק אשר חוזים עלייה תלולה במכירות המוצרים מבוססי ULE.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית