מתעכבת עיסקת המכירה של חלל (Spacecom)

23 פברואר, 2015

חברת Spacecom דיווחה היום שהרוכש הפוטנציאלי ניתק מגע ולא ברור לה מה עתיד העיסקה. במקביל, נדחה השיגור של הלוויין עמוס 6

חברת Spacecom דיווחה היום שהרוכש הפוטנציאלי ניתק מגע ולא ברור לה מה עתיד העיסקה. במקביל, נדחה השיגור של הלוויין עמוס 6

הדמיית אמן של הלוויין עמוס 6
הדמיית אמן של הלוויין עמוס 6

הרוכש הפוטנציאלי של חברת חלל תקשורת (Spacecom) המפעילה את משפחת לווייני עמוס (Amos), ניתק מגע עם החברה וכיום לא ברור האם היא בכלל תתקיים. מדובר בעיסקה המתגלגלת זמן רב: בחודש דצמבר 2013 היא שכרה את שירותיו של בנק השקעות בינלאומי כדי לסייע לה במשא ומתן מול גורם זר שהביע עניין לרכוש את החברה ולמזג אותה בתוכו. בחודש מאי 2014 החברה דיווחה שעדיין קיימות אי-הסכמות מהותיות בין הצדדים.

ככל הנראה המו"מ נקלע לקשיים, מכיוון שכעבור כחודש, ביוני 2014, הודיע לה הרוכש הפוטנציאלי שהוא שוקל להפסיק את המו"מ. היום פירסמה חלל תקשורת את הדו"ח השנתי שלה, ובתוכו ניתן למצוא הודאה שלפיה המו"מ למעשה הופסק: "הגורם הזר הודיע לחברה על סיום המו"מ לרכישת מלוא מניות החברה בדרך של מיזוג, וכי בכוונתו לבחון ולחתור למבנה עסקה חלופית, לרבות בדרך של פרסום הצעת רכש למניות. נכון למועד פרסום הדו"ח לא מתקיים קשר ישיר בין החברה והגורם הזר, ואין בידי החברה כל דרך להעריך האם עסקה כאמור תצא אל הפועל".

חברת חלל תקשורת נמצאת בשליטתו של היו"ר שאול אלוביץ, המחזיק ב-64.4% ממניותיה באמצעות חברת יורוקום תקשורת. הציבור מחזיק ב-27.2% בלבד ממניות החברה. חברת חלל תקשורת מפעילה את רשת לווייני התקשורת עמוס (Amos). מדובר בתחום עיסקי הדורש השקעות חד-פעמיות גדולות מאוד, אולם ההכנסות ממנו מתפזרות לאורך זמן רב.

דוגמא לכך ניתן לראות בכל תהליך פיתוח ורכישת הלוויין עמוס 6, המיוצר עבורה על-ידי התעשייה האווירית. בשנת 2013 נחתם ההסכם לפיתוח וייצור הלוויין עמוס 6: לוויין במשקל של כ-5.5 טון שעלות בנייתו נאמדת בכ-200 מיליון דולר. לצורך ביצוע הפרוייקט נאלצה חלל תקשורת לחתום על סדרה של הסדרי ממון בהיקף של 293 מיליון דולר, הכוללת אפילו הלוואה של 47 מיליון דולר מיצרנית הלוויין, התעשייה האווירית.

למרות זאת, הלוויין עדיין רחוק מסיום. היום החברה דיווחה על דחייה נוספת במועד השיגור המתוכנן (באמצעות משגר פאלקון של חברת SpaceX) לחודש פברואר או מרץ 2016, עקב עיכובים בבניית הלוויין. בסך הכל, בשנת 2014 הסתכמו מכירות חלל תקשורת בכ-110 מיליון דולר, צמיחה של 11.4% בהשוואה לשנת 2013.

הלקוח הגדול ביותר שלה היא חברת Yes, אשר אחראית להכנסות של כ-21.8 מיליון דולר ב-2014. החברה נסחרת כיום בבורסה בתל-אביב לפי שווי שוק של כמילארד שקלים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית