TowerJazz הצליחה לייצר חיישן תמונה מדעי בטכניקת Backside Illuminated

20 אפריל, 2015

החיישן יוצר עבור חברת Gpixel הסינית בתהליך של TowerJazz, ומיועד ליישומים מיוחדים, דוגמת מערכות אסטרונומיה וספקטרוסקופיה. להערכת החברה, ביצועיו טובים יותר מאלה של חיישן CCD

החיישן יוצר עבור חברת Gpixel הסינית בתהליך של TowerJazz, ומיועד ליישומים מיוחדים, דוגמת מערכות אסטרונומיה וספקטרוסקופיה. להערכת החברה, ביצועיו טובים יותר מאלה של חיישן CCD  

TOWERJAZZ GPIXEL

חברת טאואר-ג'אז (TowerJazz) הצליחה לייצר את חיישן התמונה הרגיש הראשו ליישומים מדעיים המיוצר בטכניקת Backside Illuminated CMOS. החיישן יוצר עבור חברת Gpixel הסינית בתהליך TS18IS של טאואר. הוא יוצר לשוק בשם הקוד GSENSE400-BSI. החיישן מיועד ליישומי מדידות ספקטרוסקופיות, מדדים ביומטריים, יישומים אסטרונומיים, ליישומי מעקב, בקרה תעשייתית ועוד.

רוב חיישני התמונה מבוססי CMOS מיוצרים כיום הטכניקה הנקראת Frontside Illuminated. בשיטה זו, המוליכים החשמליים המעבירים את האותות החשמליים מהפיקסלים אל מעבד התמונה, מצויים בחזית החיישן ומסתירים חלק מהאור המגיע אליו. לכן הנצילות שלהם היא בדרך-כלל נמוכה, אולם הייצור הוא זול מאוד.

בטכניקת Backside Illuminated, מייצרים את החיישן בטכניקה הרגילה, ולאחר מכן הפכים אותו ומרכיבים לו מארז מיוחד, כדי להשיג מצב שבו המוליכים החשמליים נמצאים בתחתית החיישנים, ולא בין החיישנים לבין מקור האור. טכניקה זו יעילה מאוד בשיפור התמונה, אולם קשה ויקרה יותר לייצור.

חברת Gpixel מסרה שהיא השוותה בין יכולת החיישן החדש לבין חיישני CCD מקבילים (שאיכותם גבוהה בהרבה מרוב חיישני ה-CMOS), ומהמבחינםי שלה עולה שהיעילות הקוונטית שלו גבוהה יותר מזו של חיישני CCD.

החיישן ייצא לשוק בשתי גרסאות שונות: גירסת אור אולטרא סגול שבה מועצמת הרגישות באורכי הגל 270nm-300nm, ובגרסת אור נראה שבה מועצמת הרגישות לאורכי הגל 300nm-400nm. הייצור הסדרתי מתוכנן לרבעון השלישי של 2015.

חברת Gpixel הצעירה הוקמה בסין בשנת 2013 ומתמקדת בשוק חיישני התמונה האיכותיים. מראשית דרכה היא עובדת עם חברת טאואר-ג'אז בזכות תהליך הייצור TS18IS של טאואר. בחודש מרץ 2014 ייצרה טאואר עבור Gpixel את חיישן ה-CMOS בעל הרגישות הגבוהה בעולם: חיישן GMAX3005 הוא חיישן תמונה מונוכרומטי הבנוי על-גבי משטח סיליקון עצום של 167.6mm x 30.1mm. בתוך הסיליקון מוטמע ממיר אותות מאנלוג לדיגיטל (ADC) ברזולוציה של 16 סיביות. בסך הכל, הוא מגיע לרזולוציה של של 150 מגה-פיקסל ומיועד למערכות הדמייה רפואית וליישומים מדעיים ותעשייתיים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס