הקרב על אינטל: אפולו מציעה להשקיע 5 מיליארד דולר
23 ספטמבר, 2024
בתגובה לידיעות על הצעת קואלקום לרכוש את חברת אינטל, קרן ההשקעות מעוניינת להמחיש את אמונתה בהנהלה הנוכחית של אינטל באמצעות השקעה נוספת בחברה
בתמונה למעלה: קו הייצור במתקן Fab 34 באירלנד. אפולו נכנסה כשותפה פיננסית. צילום: Intel
שלושה ימים לאחר פרסום הידיעות הראשונות (שלא אושרו) על רצונה של קואלקום לרכוש את חברת אינטל, מדווחות סוכנויות הידיעות בלומברג ורויטרס, על מהלך נגדי: קרן ההשקעות אפולו (Apollo) שוקלת לבצע השקעה באינטל בהיקף של 5 מיליארד דולר כדי הוכיח את אמונתה בעתידה הכלכלי ובאסטרטגיית התפנית שמוביל המנכ"ל פט גלסינגר. בידיעות נמסר שההשקעה תתבצע לאחר שיסתיימו הדיונים בנושא בין אפולו לבין אינטל, שכן המהלך מתוכנן להתבצע בצורה מתואמת ובהסכמה הדדית.
ההכרזה מגיעה פחות משבוע לאחר פרסום הידיעות הראשונות בוול סטריט ג'ורנל, על הצעת קואלקום, שבעקבותיה גם עלתה מניית אינטל בנסד"ק בכמעט 3.5%. בין אינטל ובין קרן אפולו יש קשרים הדוקים. בחודש יוני 2024 עבר מפעל הייצור פאב 34 של אינטל באירלנד למתכונת של חברה בת עצמאית בבעלות משותפת שלה ושל קרן אפולו (Apollo). במסגרת העיסקה הזו, רכשה אפולו כ-49% מהבעלות על המפעל בהשקעה כוללת של כ-11 מיליארד דולר. המפעל בעיר לייקסליפ שליד דבלין, הוקם בהשקעה כוללת של 18.4 מיליארד דולר. הוא ממשיך להיות מנוהל על-ידי אנטל ולייצר רכיבים של אינטל ושל חברות אחרות.
קרן אפולו שמרכזה בניו יורק הוקמה בשנת 1990 ומציעה, על פי הגדרה שלה, "אלטרנטיבה לבורסה". כיום היא מנהלת נכסים (כלומר חברות שהיא רכשה) בהיקף כולל של כ-671 מיליארד דולר. בנוסף, היא מחזיקה בקרן הפנסיה האמריקאית אתנה, שהונה נאמד בכ-23 מיליארד דולר. החברה מבצעת השקעות בשיתוף פעולה עם גופים פיננסיים גדולים. בשוק ממתינים כעת ל-1 באוקטובר, שבו תקיים אפולו מפגש בין משקיעים ומנהלים בכירים, אשר יציגו את האסטרטגיה של הקרן.
ניסיון ההשתלטות שכמעט חיסל את קואלקום
הדלפת הידיעה על כוונות אפולו נראית כמו תחילתו של מאבק שליטה על אינטל, אשר מרמז שיש במהלך של קואלקום מרכיבים של נסיון השתלטות עויין. ראוי לציין שקואלקום יודעת מהי המשמעות של מאבק שליטה: בשנת 2018 ניסתה חברת ברודקום להשתלט על קואלקום במה שהייתה אמורה להיות עיסקת המיזוג הגדולה בהיסטוריה של תעשיית השבבים: 150 מיליארד דולר. לאחר שהצעות הרכש שלה נידחו, היא ניסתה להתשלט על דירקטוריון קואלקום. החברה היתה על סף כניעה, אולם ניצלה בזכות הממשל האמריקאי: הנשיא לשעבר טראמפ חתם על צו נשיאותי האוסר על מכירת קואלקום לברודקום, משיקולים של ביטחון לאומי (הצו ניתן בהתאם לחוק ההגנה על ייצור בטחוני של ארצות הברית – Defense Production Act).
פורסם בקטגוריות: חדשות