אנבידיה פותחת את NVLink למעבדים של חברות חיצוניות
19 מאי, 2025
טכנולוגיית NVLink מקשרת בין מעבדי אנבידיה בתוך השרת. כעת יהיה ניתן לשלב בארון השרתים גם מעבדים מרכזיים של יצרניות אחרות. קואלקום הודיעה שתאמץ את הטכנולוגיה

חברת אנבידיה (Nvidia) הכריזה הלילה (בין ראשון לשני) על חידוש בארכיטקטורה שלה שעשוי להיות בעל השפעה רבה על תעשיית השבבים. בתערוכת CompuTex בטאיוואן חשפה החברה את NVLink Fusion, ארכיטקטורת תקשורת היברידית שתאפשר לתעשייה לבנות תשתיות בינה מלאכותית שישלבו באותם שרתים מעבדים של יצרניות חיצוניות לצד מעבדים של אנבידיה.
NVLink הוא רכיב התקשורת של אנבידיה המחבר בין המעבדים בתוך השרתים או המארזים שלה, כדי שהמעבדים יוכלו להעביר ביניהם מידע בקצב מהיר. אפשר לומר כי ה-NVLink היא המקבילה של אנבידיה לחיבור PCIe. עד כה, ה- NVLink היה פנימי ובלעדי לאנבידיה ונועד לחבר בין מעבדים מתוצרתה. כלומר, זה היה פרוטוקול סגור. NVLink Fusion פותח את הפרוטוקול לשימוש עבור ספקים חיצוניים והדבר יאפשר לבנות שרתים או מארזים היברידיים.
יש להבדיל בין טכנולוגיית ה-NVLink, המחברת בין מעבדים באותו שרת, לבין טכנולוגיית הקישוריות של מלאנוקס, המחברת בין שרתים במרכז הנתונים. אנבידיה פיתחה לראשונה את NVLink ב-2016. עם הרכישה של מלאנוקס נוצר ממשק בין הקישוריות "הפנימית" של NVLink לבין הקישוריות "החיצונית" של מלאנוקס. למעשה, כיום מוקד פיתוח טכנולוגיית NVLink מתבצע בישראל, לרבות החידוש של NVLink Fusion.
מדובר במהלך משמעותי מאוד של אנבידיה, שמרחיב את האקוסיסטם שלה בתעשיית השבבים. שתי השחקניות המובילות בתחום תכנון השבבים (EDA) סינופסיס וקיידנס, כבר הודיעו שיאמצו את הפרוטוקול החדש, כמו גם יצרניות המעבדים מדיה-טק, אסטרה לאבס ופוג'יטסו. החברה המשמעותית ביותר שהודיעה כי תאמץ את NVLink Fusion היא קואלקום, דבר שיאפשר כעת לחברות לפתח תשתיות AI הכוללות אלה לצד אלה מעבדים של אנבידיה וקואלקום.
"מתרחש שינוי טקטוני: לראשונה מזה עשרות שנים, יש צורך בתכנון מחדש מהיסוד של מרכזי נתונים – כאשר בינה מלאכותית משולבת בכל פלטפורמת מחשוב", אמר ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל NVIDIA. "NVIDIA NVLink Fusion פותחת את פלטפורמת הבינה המלאכותית והאקוסיסטם העשיר של NVIDIA לשותפים כדי לבנות תשתיות בינה מלאכותית ייעודיות".
טכנולוגיית NVLink Fusion מאפשרת לספקיות הענן דרך קלה להרחיב מפעלי בינה מלאכותית למיליוני GPUs, תוך שימוש בכל שבב מותאם (ASIC), ובעזרת מערכות מחשוב העל ופלטפורמת התקשורת מקצה לקצה של NVIDIA. פלטפורמה זו, שפותחה במרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל, מספקת תפוקה של עד 800 גיגה-ביט לשנייה וכוללת אתNVIDIA ConnectX-8 SuperNIC ומתגי NVIDIA Spectrum-X Ethernet ו-NVIDIA Quantum-X800 InfiniBand, עם טכנולוגיית Silicon Photonics שהוכרזה לאחרונה ותהיה זמינה בקרוב.
פורסם בקטגוריות: חדשות