חברת הסייבר זירו נטוורקס גייסה 55 מיליון דולר
4 יוני, 2025
החברה פיתחה פתרון המבצע באופן אוטומטי "מיקרו-סגמנטציה" ברשת הארגונית ומאפשר לאכוף מדיניות של "אפס אמון". החברה מצויה בצמיחה מואצת ויש לה לקוחות גם בערב הסעודית

[בתמונה: צוות Zero Networks. קרדיט צלמת: רוני הרמן]
חברת אבטחת הסייבר זירו נטוורקס (Zero Networks), המפתחת פתרונות מיקרו-סגמנטציה להגנה על רשתות, הכריזה על גיוס הון סבב C בהיקף של 55 מיליון דולר. Highland Europe הובילה את הסבב שהשתתפו בו המשקיעים הקיימים – F2 Venture Capital, PICO Venture Partners, Venrock ו-US Venture Partners (USVP). סבב זה מביא את סך ההון שהחברה גייסה עד היום ליותר מ-100 מיליון דולר. בעקבות הגיוס הצטרף ג'ייקוב ברנסטיין, מנהל ב- Highland Europeלמועצת המנהלים של החברה.
לדברי זירו נטוורקס, מאז הסבב האחרון החברה שילשה את מספר הלקוחות שלה, הכפילה את כמות העובדים והשיגה גידול של יותר מ-300% בהכנסות. ההשקעה החדשה תומכת בשלב הבא של צמיחת החברה, כולל הרחבה צפויה של הצוותים בתחומי המכירות, השיווק, המו"פ והתמיכה בלקוחות. כמו כן, ההון החדש ישמש להשקעות בחדירה לשווקים בצפון אמריקה, אירופה, המזרח התיכון ואסיה.
לא לבטוח באף אחד
ככלל, העיקרון המנחה בעולם אבטחת הרשתות הינו מדיניות "אפס אמון" (Zero Trust). כלומר, מנקודת מבט של אבטחת רשת מוטב שכל משתמש יידרש לאמת את זהותו ואת הרשאתיו כדי לקבל גישה לאזורים שונים ברשת. הדרך היעילה ביותר לאכוף מדיניות זו היא באמצעות "סגמנטציה", כלומר חלוקת הרשת לאזורים נפרדים, שהמעבר ביניהם כרוך באימות פרטני. באופן זה, גם אם תוקף חדר את מעגל ההגנה החיצוני של הרשת, הוא לא יוכל להסתובב בתוך הרשת הארגונית באופן חופשי, הוא יהיה מוגבל לתוך אזור צר, ואם ירצה לעבור לחלק אחר ברשת, הוא יהיה שוב מחויב באימות – וכך הסיכוי לחסום אותו או לגלות אותו יגדל.
בפועל, ביצוע סגמנטציה יעילה – כלומר, שמצד אחד תשפר את רמת האבטחה אך מנגד לא תסרבל יתר על המידה את תנועת המשתמשים המורשים – הינו אתגר מורכב בתעשיית הסייבר, וזאת מאחר שסגמנטציה מחייבת מיפוי מדויק של הרשת והבנה של ארכיטקטורת ה-IT הארגונית. בשל כך, בארגונים רבים סגמנטציה הופכת להיות "תהליך שלא נגמר", אשר עשוי להימשך חודשים ארוכים וגם שנים.
זירו נטוורקס פיתחה פתרון מבוסס למידת-מכונה, הלומד וממפה באופן אוטומטי את מבנה הרשת ומאפשר לבצע מיקרו-סגמנטציה חלקה תוך זמן קצר מאוד. לדברי החברה, הפתרון שלה מאפשר לאכוף באופן אמיתי מדיניות של "אפס אמון" וכך למנוע תנועה רוחבית של תוקפים בתוך הרשת. בזירו נטוורקס רואים בכך פרדיגמה חדשה בעולם אבטחת הסייבר שבה העול לא מוטל יותר על כתפי המגינים המגיבים לאיומים אלא על התוקפים שצריכים להתמודד עם מנגנוני אימות ובקרות פרואקטיביות של הרשת.
זירו נטוורקס נוסדה בשנת 2019, ומנוהלת על ידי בני לקונישוק (מנכ"ל) ואמיר פרנקל (סמנכ"ל הטכנולוגיות). החברה, שמעסיקה למעלה מ-120 עובדים, כ-70 מהם בתל-אביב, והיתר במשרדים בארצות הברית, באירופה ובאוסטרליה, מגייסת בימים אלה עשרות עובדים נוספים.
כיום זירו נטוורקס תומכת בלקוחות ב-22 מדינות, כולל באזורים חדשים שבהם התחילה פעילות עסקית ב-12 החודשים האחרונים וביניהם: אוסטריה, שווייץ, ניו זילנד, אוסטרליה, פיליפינים, סינגפור, אפריקה, ספרד, פרו וערב הסעודית.
בני לקונישוק, מנכ"ל ומייסד משותף של זירו נטוורקס: "מיקרו סגמנטציה נחשבה תמיד ליהלום בכתר אבטחת הרשת בגלל היעילות שלה, אך היא ננטשה בגלל המורכבות שלה. גיוס ההון מאמת את כל מה שטענו מיומה הראשון של החברה: שאנחנו מסוגלים להפוך את המיקרו סגמנטציה לפשוטה, ניתנת לפריסה רחבה ועוצמתית מספיק כדי לחסום מתקפות כופרה ולמנוע תנועה רוחבית ברשת כבר בשלבה הראשון. נוסף על כך, הפתרון מציע הזדמנות ענקית לכל אחראי על הגנת הרשת בעולם: להפסיק לרדוף אחר המתקיפים ולהתחיל לתפוס פיקוד".
חוץ ממיקרו סגמנטציה, חבילת הפתרונות של זירו נטוורקס כוללת תחת פלטפורמה אחת גם פתרון גישה לרשת ברמת Zero Trust (ZTNA) ופתרון גישת מינימום הרשאות ברשת. פתרון המיקרו סגמנטציה של זירו נטוורקס המבוסס על אימות רב-גורמי (MFA) מבטיח גישה מינימלית של משתמשים, מכשירים ועומסים שמספקת אבטחה ברמת Zero Trust שמממשת את ההבטחה הגלומה בה.
[קרדיט צילום תמונה ראשית: אבישי פינקלשטיין]
פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , גיוסי הון , חדשות