SimpleLink של TI מבוססת על רכיב Wi-Fi שפותח בישראל

18 ינואר, 2012

הרכיבים במשפחה החדשה כוללים מעבדים אלחוטיים עצמאיים, המתחברים במהירות לכל מערכת משובצת הנדרשת לעבוד בהספק נמוך ובעלות תחרותית. אנליסטית תחום הקישוריות בחברת IMS Research, פילומנה ברדי, העריכה כי עד לשנת 2016 יפעלו בעולם כ-2.6 מיליארד מכשירים המקושרים באמצעות רשתות Wi-Fi

רכיב הקישוריות CC3000 הישראלי נחשב למוצר המרכזי במשפחה החדשהWi-Fi

חברת טקסס אינסטרומנטס (TI) חשפה היום את משפחת המוצרים החדשה SimpleLink, המיועדת לספק קישוריות מהירה לרשת לכל מוצר צרכני או מערכת משובצת. הרכיבים במשפחה החדשה כוללים מעבדים אלחוטיים עצמאיים, המתחברים במהירות לכל מערכת משובצת הנדרשת לעבוד בהספק נמוך ובעלות תחרותית.

חתימת תוכנה נמוכה

טקסס אינסטרומנטס קישוריותאבן הפינה המרכזית במשפחה החדשה הוא הרכיב CC3000 Wi–Fi, אשר פותח במרכז הפיתוח של TI בישראל. הרכיב החדש כולל מעבד רשת תואם לתקן 802.11, ומספק יכולות TCP, UDP ו-IP בשבב אחד. להערכת TI צריכת האנרגיה שלו היא 0.5% בהשוואה למערכות Wi-Fi נפוצות. הוא גם כולל חתימת תוכנה קטנה במיוחד, המאפשרת לאחסן אותה בזיכרון FLASH בנפח של 6KB ובזיכרון RAM בנפח של 3KB בלבד. הרכיב כבר כולל את מעגל התקשורת האלחוטי (RF) ואינו דורש מהמפתחים ידע מוקדם בתחום ה-RF.

Internet of Things

הרכיב החדש פותח במסגרת ההערכה של חברת TI שהשוק נמצא בתהליכי מעבר לכלכלת Internet of Things. פירוש המושג הוא שכמעט כל מכשיר נייד או סטטי, יתחבר בסופו של דבר אל הרשת. אנליסטית תחום הקישוריות בחברת IMS Research, פילומנה ברדי, העריכה כי עד לשנת 2016 יפעלו בעולם כ-2.6 מיליארד מכשירים המקושרים אל הרשת באמצעות רשתות Wi-Fi.

מרכז הפיתוח של TI בישראל אחראי על תחום הקישוריות האלחוטית (Wireless Connectivity) בחברה, העוסקת בעיקר בתחומי ה-Bluetooth וה-Wi-Fi. הוא מנוהל על-ידי נתן ברוקר ומעסיק כיום כ-450 עובדים.

טקסס אינסטרומנטס קישוריות

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , רכיבים , תקשורת