AVT הצטרפה לתוכנית השותפים של HP-אינדיגו

19 ינואר, 2011

יצרנית ציוד הבדיקה הוויזואלי לאיכות הדפסות מגלה תחומי פעילות מפתיעים: בדיקות קריטיות למערכות דפוס דיגיטליות, בדיקות הדפסות מיוחדות בכתב ברייל ואפילו מאבק בזייפני התרופות. "מדובר באתגר יוצא דופן, אנחנו צריכים לעבד בזמן אמת קבצים גרפיים בנפח של 500MB בשנייה", מסביר מנהל הפיתוח ברי בן-עזרא

יצרנית ציוד הבדיקה הוויזואלי לאיכות הדפסות מגלה תחומי פעילות מפתיעים: בדיקות קריטיות למערכות דפוס דיגיטליות, בדיקות הדפסות מיוחדות בכתב ברייל ואפילו מאבק בזייפני התרופות

אלקטרוניקה והייטק דפוס
אמיר דקל (מימין) וברי בן-עזרא

אתמול פירסמה חברת AVT מהוד השרון הודעה חשובה מבחינתה: היא הצטרפה לתוכנית השותפים של HP עבור חטיבת אינדיגו.

במסגרתה היא תספק ללקוחות HP פתרונות מתקדמים לבקרת איכות למכונות הדפוס הדיגיטליות HP Indigo WS6000 ו-HP Indigo WS4500. "הדפוס הדיגיטלי מעניק לנו הזדמנות עצומה", אמר סגן נשיא לשיווק AVT, אמיר דקל. "הוא נכנס לשווקים המסורתיים שלנו, כמו שוק המדבקות ושוק האריזות".

מובילה עולמית

חברת AVT עוסקת בפיתוח וייצור מערכות בדיקה ויזואליות ובקרת צבע במכונות דפוס. המערכות של החברה מבוססות על מערך צילום מהיר מאוד, מערך חישוב חזק ואלגוריתמים מיוחדים המזהים פגמים בהדפסה ומתריעים עליהם בזמן-אמת. יותר מ-2,300 מערכות PrintVision של החברה מותקנות בעולם בתעשיות האריזות והתוויות. AVT התקינה יותר מ-870 מערכות בקרת צבע בחוג סגור  וכ-3,200 מערכות בקרת אספקת דיו למכונות דפוס אופסט.

להערכת החברה היא מחזיקה בכמחצית מהשוק העולמי, הנאמד בכ-100 מיליון דולר בשנה. החברה מעסיקה כ-210 עובדים ונסחרת בבורסת פרנקפורט לפי שווי שוק של 21 מיליון דולר. בשלושת הרבענוים הראשונים של 2010 הסתכמו מכירותיה ב-19.6 מיליון דולר, וככל הנראה היא תגיע להיקף מכירות של כ-40 מיליון דולר ב-2010.

אלקטרוניקה והייטק דפוס
בדיקת ראש אופטי לבקרת תוויות במעבדות AVT בהוד השרון

לדברי סגן נשיא למחקר ופיתוח ב-AVT, ברי בן-עזרא, למרות שיש לחברה אלגוריתמים שאין ליצרניות מכונות דפוס דיגיטליות, מדובר עדיין באתגר טכנולוגי יוצא דופן. "במערכות דפוס דיגיטלי התוכן המודפס יכול להשתנות מרגע לרגע, ולכן אנחנו צריכים לבצע תהליכי בקרה בכמעט אפס זמן ותוך השוואה רציפה של קובץ המקור הדיגיטלי לתוצר המודפס".

מנגד, לטעויות דפוס במערכות דיגיטליות יש השלכות שהן לעתים חמורות בהרבה בהשוואה למערכות דפוס מסורתיות. "לקוח של HP ביקש מאיתנו לפתח יישום הבודק שהקבצים של ספרות מקצועית מודפסים בסדר הנכון במכונת הדפוס הדיגיטלית.

"צריך לזכור שההדפסה נעשית על גיליונות שלאחר מכן מקופלים ונחתכים לעמודים. לכן כאשר עמודים מודפסים בסדר לא נכון, כל הספר/מדריך הופך בלתי שמיש לחלוטין. במקרים רבים ההדפסה נעשית על-פי דרישה, כך שמי שמגלה את התקלה הוא הלקוח הסופי".

בן-עזרא הוא מוותיקי טכנולוגיות ההדמייה בישראל. הוא בוגר סאיטקס, קיוביטל ואורבוטק, ולפני 4 שנים הצטרף ל-AVT.

כתב ברייל

לאחרונה התברר לחברה שהשינויים המתחוללים בשוק הדפוס הופכים את הטכנולוגיה שלה לטכנולוגיה קריטית. כך למשל, בימים אלה החברה נכנסת לתחום מפתיע: בדיקת כתב ברייל. האיחוד האירופי החליט לחייב את יצרניות התרופות להדפיס על-גבי כל האריזות את פרטי התרופה גם בכתב ברייל עבור עיוורים.

כיום לומדת תעשיית הדפוס באירופה כיצד לממש את הדרישה. מכיוון שההדפסה נעשית באמצעות טיפות סיליקון שקופות שהעיוור יכול למשש אותן, בעיית בדיקת האיכות נעשית קשה במיוחד: הסיליקון הוא שקוף, מעוות את התמונה המתקבלת במצלמת הבקרה והדפוס שלו אינו אחיד. למרות זאת פיתחה AVT מערכת לבדיקת כתב ברייל, שתצא לשוק ב-2011.

אלקטרוניקה והייטק אינספקשןזיופי תרופות

אתגר נוסף בתחום התרופות קשור לרגולציה חדש של ה-FDA שנועדה למנוע הפצת תרופות מזוייפות. מסתבר שכ-7% מהתרופות המופצות כיום בארה"ב הן מזוייפות, והדבר גורם לפגיעה במשתמשים, כולל מקרי מוות רבים.

כדי להילחם בתופעה החל ה-FDA בהקמת מערכת e-Pedigree. מדובר בבסיס נתונים ענק שבו מקבלת כל אריזה של תרופה מספר חד-פעמי, בדומה למספר הרישוי של מכוניות. זהו בסיס נתונים גלובלי, שבו היצרנים מדווחים על "מספר הרישוי" של התרופה, אשר נבדק בכל תחנה לוגיסטית משלב הייצור ועד המסירה ללקוח. המערכת נמצאת כעת בשלבי כניסה לשוק, ואמורה לפעול בקנה מידה מלא החל ב-2015.

"זוהי הזדמנות עסקית חשובה עבורנו", מסביר דקל. "כל מי שמדפיס אריזות לתרופות צריך יכולת לקרוא את התוצא המודפס ולתעד אותו. אין כיום דפס תוויות משמעותי בעולם שאינו זקוק לפתרון אינספקשן שיידע לקרוא סימני ברקוד דו-מימדיים. בדיקת האיכות הופכת במקרה הזה לחלק מבסיס הנתונים של e-Pedigree".

בעוד חודשיים תיכנס AVT  לשוק הזה, באמצעות אופציית תוכנה מיוחדת שהיא תוסיף לקו מוצרי Helios, המיועדים לבדיקה ויזואלית של מדבקות.

500MB בשנייה

למרות שרוב מכירותיה נעשות בשוק שמרני יחסית של מכונות דפוס רציף, מדובר באתגר טכנולוגי יוצא דופן: המכונות מדפיסות גלילי נייר ברוחב של עד 2.7 מטר ובאורך של כ-5 קילומטר, אשר מסתובבים בתוך מכונת הדפוס ומריצים את הנייר במהירות של כ-17 מטר בשנייה.

בן-עזרא: "המערכת שלנו כוללת ראש אופטי המותקן על-גבי מכבש הדפוס המקושר אל מחשב עיבוד תמונה. אנחנו צריכים לזהות תקלות, להגדיר את סוג התקלה, לדעת באיזה מוצרים קיימת תקלה כדי שהם ייצאו מקו הייצור גם לאחר שהודפסו, ולעשות זאת בזמן אמת. בפועל, מדובר בעיבוד מהיר של קבצים גרפיים בנפח של 500MB לשנייה".

עיתונות צבעונית

כעת החברה נכנסת לתחום חדש: באמצעות החברה הבת Graphic Microsystems הפועלת מרוקוול, טקסס, היא מפתחת מערכות בקרת צבע עבור שוק המגזינים העולמי. גם כאן האתגר הטכנולוגי הוא גדול: הנייר במכונה רץ במהירות של 17 מטר לשנייה, כאשר הראש האופטי ממוקם בגובה של 1 מ"מ בלבד מעל הנייר ומצלם איזורי מבחן מיוחדים בגודל של 2×4 מ"מ בלבד.

"צריך לזכור שכל זה מתבצע במכונה מכנית גדולה ורוטטת ובתנאי סביבה לא תמיד קלים. לכן המערכות שלנו עומדות בתקנים מחמירים מאוד ובטווחי טמפרטורה מאוד קיצוניים".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעשייה ישראלית