המפרקים מחפשים רוכש לחברת סאטקום מערכות
30 מאי, 2018
בית המשפט אישר היום לנושים של קבוצת יורוקום, שמחזיקה בבעלות על סאטקום, למצוא רוכש למניות החברה. בדו"ח שהגישו לבית המשפט ציינו המפרקים כי הם גם שוקלים החלפת חברי דירקטוריון
החלו המאמצים למצוא רוכש לשליטה בחברת התקשורת הלוויינית סאטקום מערכות (Satcom). המנהלים המיוחדים שמונו מטעם הנושים לנהל את תהליך פירוק קבוצת יורוקום, שהיתה בשליטת איש העסקים שאול אלוביץ', הודיעו בתחילת השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי בכוונתם לפעול למציאת רוכש לאחזקות של קבוצת יורוקום. היום אישר בית המשפט המחוזי בתל אביב את בקשתם.
לאחר שהניסיונות הקדחתניים בחודשים האחרונים להגיע להסדר נושים בין יורוקום לנושים כשלו, צו הפירוק לקבוצת יורוקום נכנס לתוקף בתחילת חודש מאי, ומאז החלו המנהלים המיוחדים שמונו מטעם הנושים – עורכי הדין אמנון לורך, פיני רובין ואורי גאון – לגבש תוכנית למציאת רוכשים לנכסים השונים של הקבוצה, במטרה לכסות חלק מהחוב של הקבוצה. החוב של יורוקום לבנקים עומד על 971 מיליון שקל: 350 מיליון לבנק הפועלים, 480 מיליון לבנק דיסקונט ו-141 מיליון לבינלאומי. בנוסף, הקבוצה חייבת עוד כ-200 מיליון שקל לנושים נוספים.
סאטקום היא החברה הציבורית הקטנה ביותר בקבוצת יורוקום. יורוקום מחזיקה בכ-60% ממניותיה של סאטקום, כאשר שווי השוק של מניות אלה עומד כיום על כ-25 מיליון שקל. בתחילת השבוע הגישו המפרקים לבית המשפט דו"ח ובו פירטו את הצעדים שבוצעו ויבוצעו בקרוב לצורך מימוש הנכסים השונים של הקבוצה. מהדו"ח עולה כי המנהלים המיוחדים מתכוונים לפרסם בקרוב מכרז למכירת החזקות יורוקום בסאטקום, וזאת לאחר שקיימו פגישות עם מנכ"ל החברה, דן זיצ'ק, שבהן למדו על פעילות החברה והפוטנציאל שלה. כמו כן, הודיעו המנהלים כי הם בוחנים החלפת חלק מחברי הדירקטוריון בסאטקום. היום, כאמור, אישר בית המשפט את בקשת המנהלים המיוחדים לפעול למכירת אחזקות יורוקום בחברה.
צמיחה דו-ספרתית וחדירה לשוק הסלולאר באפריקה
סאטקום פועלת בשני תחומים עיקריים: מתן שירותי תקשורת נתונים ושירותי תקשורת לוויינית ניידת. הכנסות החברה ב-2017 עלו ב-30% ל-43.2 מיליון דולר, כאשר תחום תקשורת הנתונים מהווה כ-80% מהכנסות החברה ואילו תחום התקשורת הלוויינית מהווה כ-18% מכלל ההכנסות. מנוע הצמיחה המרכזי של החברה הוא שוק האינטרנט והסלולר באפריקה, הנמצא בצמיחה מהירה בשנים האחרונות, והיה אחראי לכ-90% מהכנסותיה. סאטקום מספקת עבור השוק הזה תחנות קליטה ושידור לווייניות זעירות (VSAT-Very Small Aperture Terminal) המשמשות מפעילים סלולריים וספקי אינטרנט לאספקת תשתית תקשורת באתרים מרוחקים, מכיוון שהן מאפשרות לספק את השירות באמצעות לוויין, ולא באמצעות תחנות ממסר סלולריות או כבלי תקשורת פיסיים, דוגמת סיבים אופטיים.
בחודש פברואר השלימה סאטקום גיוס הון של 44.5 מיליון שקל באמצעות הנפקת אג"ח ב' וכתבי אופציות סדרה 2 למגזר המוסדי ולציבור. ל-TechTime נודע שמטרת הגיוס היא לבצע פעילות רכש של חברות ופעילויות בתחומה של החברה. עד כה לא ביצעה החברה רכישות של חברות אחרות בתחום, ונראה כי הגיוס מסמן שלב חדש באסטרטגיית ההתרחבות של החברה.
בעקבות המשבר הפיננסי שאליו נקלעה קבוצת יורוקום, נמצאות כעת מניות סאטקום בידי בנק הפועלים ובנק דיסקונט. בחודש ינואר דיווח העיתון "כלכליסט", שאלוביץ' הציע לבנקים לרכוש בעצמו את מניות השליטה בסאטקום תמורת 40 מיליון שקל, אך הצעה זו ירדה מהפרק.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעשייה ישראלית , תקשורת
פורסם בתגיות: יורוקום , סאטקום , שאול אלוביץ'