Beam-X-Vision פיתחה טכנולוגיית רנטגן סופר-זולה
18 אפריל, 2021
עלות המערכת היא 6,000 דולר בלבד. המערכות המקבילות נמכרות היום ב-30-100 אלף דולר. המערכת מיועדת להתמודד עם בעיית "הפער הרדיולוגי". המנכ"ל אסף דנן: "אנחנו החברה היחידה שהצליחה להוזיל כך את העלות של מערכות רנטגן"
חברת Beam-X-Vision מרמת-גן הצליחה לפתח מערכת רדיולוגיה דיגיטלית (DR) שעלותה תעמוד על סכום של כ-6,000 דולר בלבד, בעוד מחירם הממוצע של מערכות מסוג זה נע כיום בשוק בכ-30-100 אלף דולר. מערכת זו עומדת בליבת מכשירי רנטגן דיגיטליים, ומשמשת כגלאי שקולט את קרינת ה-X ומתרגמת אותה לאותות דיגיטליים. בחברה מסבירים כי ההוזלה הדרמטית במחיר הושגה בזכות פיתוח טכנולוגיה ייחודית למיקוד אלומת הלייזר בסורק של המכשיר ושימוש בעדשות מיוחדות הרשומות כפטנט.
החברה הציגה אב-טיפוס בכנס השנתי של איגוד הרדיולוגים של צפון אמריקה (RSNA), ומייעדת את המכשיר בעיקר לשווקים מתפתחים שבהם הנגישות לשירותי רנטגן לקויה, כדוגמת מדינות ואזורים שונים בדרום-אמריקה, מזרח-אסיה, אפריקה, וכמו כן לשוק הווטרינרי הזקוק למערכות דימות זולות. היעד של Beam-X-Vision הוא להתחיל בייצור סדרתי בחודש יולי 2021. כעת החברה בוחנת את אפשרויות הייצור, עם העדפה לייצור מקומי או עצמי.
להערכת ארגון הבריאות העולמי, לכ-60% מאוכלוסיית העולם אין גישה נוחה לשירותי דימות רנטגן לצורך אבחון רפואי. המחסום העיקרי שיוצר את "הפער הרדיולוגי" הזה הוא עלותם הגבוהה של מכשירי הרנטגן המודרניים. בשיחה עם Techtime אמר מנכ"ל החברה, אסף דנן: "המטרה שלנו הייתה לפתח מערכת הדמיה דיגיטלית מתקדמת שתהיה נגישה מבחינת המחיר לאוכלוסיות מוחלשות שאין להן גישה למכשור רפואי שכזה. 75% מפרוצדורות הדימות הינם צילומי רנטגן של חזה. בתחום מחלות דרכי הנשימה זהו כלי אבחוני בעל חשיבות קריטית".
קרן לייזר ממוקדת מפיקה תמונה בתוך שניות
בשוק קיימים היום שני סוגים של מערכות הדמיה לרנטגן דיגיטלי, הנבדלים במבנה החיישן שמתרגם את האותות הדיגיטליים לתמונה. במערכות מסוג CR – Computed Radiology, קרינת ה-X חודרת דרך גופו של הנבדק ונקלטת על-גבי לוחות רגישים לקרינה עשויים מחומר זרחני (PSP). המידע על-גבי הפלטות נשמר בדמות מערך דו-ממדי של אלקטרונים במצב בלתי-יציב. הפלטות האלה מוכנסות לתוך סורק, שבתוכו קרן לייזר ה"מעוררת" את האלקטרונים החופשיים וכתוצאה מכך נפלטים פוטונים בתדר אולטרה-סגול. הפוטונים האלה נקלטים באמצעות חיישן הממיר את האותות לתמונה דיגיטלית.
במערכות חדשות יותר מסוג DR – Directed Radiology, הגלאי הינו מערכת מוליך-למחצה זעיר הקולט את קרינת האור וממיר אותה באופן מיידי, על-גבי לוח מיוחד, לתמונה דיגיטלית. היתרון הבולט של מערכות DR הוא במהירות קבלת התוצאה ונוחיות שימוש, אולם העלות שלהן עדיין גבוהה. להערכת Beam-X-Vision, הפתרון שלה משווה בין התכונות והביצועים של שתי השיטות. החברה פיתחה מערכת DR אשר מפיקה תמונה בתוך שניות ספורות וברזולוציה גבוהה.
המערכת מבוססת על שימוש בחומרים רגישים לאור המגיבים במהירות ושימוש בעדשות אופטיות בעלות גיאומטריה מיוחדת המייצרת קרן מדויקת ואחידה בשיטת Fan Beam Uniformity beam. דנן גילה שהחתירה להוזיל את עלות המכשיר הסופי ליוותה כל פרט ופרט בתהליך הפיתוח של המכשיר, מרמת התכנות ועד עיצוב המעטפת.
דנן: "יש הרבה מקומות בתהליך הפיתוח והייצור שבהם ניתן לחסוך בעלויות מבלי לפגוע בביצועים. אנחנו החברה היחידה שהצליחה במשימה הזו". במקביל למסחור הדגם הראשון, החברה החלה שתי תוכניות פיתוח נוספות, הראשונה של מערכת רנטגן דיגיטלית אוטומטית לצילומי עמוד השדרה, והשנייה של מערכת CT מיניאטורית לצילומי גפיים.
פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , מכשור רפואי
פורסם בתגיות: Beam-X-Vision , רנטגן