קוונטום סורס גייסה 50 מיליון דולר

10 ספטמבר, 2024

החברה מרחובות מפתחת טכנולוגיית מחשב קוונטי פוטוני המיועדת לאפשר בניית מחשבים בעלי מיליוני קיוביטים. עד היום גייסה כ-77 מיליון דולר

בתמונה למעלה מימין לשמאל: סמנכ"לית משאבי אנוש שלומית סמל, גיל סמו, עודד מלמד, דן חרש ופרופ' ברק דיין. צילום: רמי זרנגר

חברת קוונטום סורס (Quantum Source) מפארק המדע ברחובות, המפתחת מעבד למחשב קוונטי פוטוני, גייסה 50 מיליון דולר בסבב גיוס A. הגיוס הובל על-ידי קרן Eclipse בהשתתפות Standard Investments, Level VC, Canon Equity והמשקיעים הקיימים בחברה: פיטנגו, Grove Ventures, Dell Capital, 10D.

קוונטום סורס נוסדה בשנת 2021 על ידי מספר יזמים מנוסים מתעשיית השבבים ופיזיקאים מובילים על-בסיס מחקר מדעי שבוצע בקבוצה לאופטיקה קוונטית במכון וייצמן למדע. המנכ"ל הוא עודד מלמד, סמנכ"ל הפיתוח הוא גיל סמו, היו"ר הוא דן חרש והמדען הראשי הוא פרופ' ברק דיין. מאז הקמתה היא גייסה כ-77 מיליון דולרההון שגויס ישמש להרחבת צוות המחקר והפיתוח, ולהמשך הפיתוח במטרה לאפשר מימוש יעיל של מחשבים קוונטים בעלי מיליוני קיוביטים.

המחשב הקוונטי צובר תאוצה

רעיון המחשוב הקוונטי הפוטוני עלה לכותרות בחודשים האחרונים לאחר שממשלת אוסטרליה חתמה על הסכם למימוש מחשב קוונטי פוטוני בהיקף של כ-620 מיליון דולר, ומדינת אילינוי בארה״ב החליטה להשקיע כ-500 מיליון דולר במימוש מערכת דומה. אלא שמדובר באתגר לא פשוט, בטכנולוגיות הקיימות היום, מחשב קוונטי פוטוני בעל מיליון קיוביטים ידרוש שטח בגודל מגרש כדורגל ואנרגיה בהספק של עיר קטנה. הטכנולוגיה שקוונטום סורס מפתחת מיועדת להתמודד עם הקושי הזה.

השיטה הייחודית שפיתחה החברה משלבת קיוביטים פוטוניים עם קיוביטים אטומיים – שהם אטומים בודדים הלכודים על שבב פוטוני מאפשרים יצירה דטרמיניסטית ויעילה של פוטונים בודדים ושזירתם. שיטה זו מאפשרת את המימוש של מחשבים קוונטיים גדולים, בעלי מיליוני קיוביטים – בחדרי שרתים סטנדרטיים וללא צורך בתשתית מורכבת.

למידע נוסף: קוונטום סורס יצאה מהשלב החשאי

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: מחשב קוונטי