אביב קשרים רכשה את מפעל הייצור האלקטרוני של ב.א. באזור תפן

4 אפריל, 2011

הפעילות נרכשה בסכום של 4 מיליון שקל. אביב ממשיכה להעסיק את 70 עובדי המפעל בגליל, והעבירה אליו את קו ייצור הכבלים שלה מכפר-סבא. מנכ"ל קבוצת אביב, דורון מאיר, אמר שהמחירים המאמירים של הייצור בסין מעניקים הזדמנות לתעשיית הייצור האלקטרוני בישראל

הפעילות של ב.א. נרכשה בסכום של 4 מיליון שקל. אביב חתמה על הסכם להעסקת כל 70 עובדי המפעל בגליל, והעבירה אליו גם את קו ייצור הכבלים שלה

Techtime Aviv BA
טקס השלמת העיסקה. במרכז: דורון מאיר (בלבן) וברוך אוחיון ביחד עם עובדות במפעל

קבוצת אביב קשרים רכשה את מפעל הייצור של ב.א. אלקטרוניקה שבאזור התעשייה תפן בסכום כולל של כ-4 מיליון שקל. מדובר בעיסקה לרכישת הפעילות בלבד ולא לרכישת חברת ב.א. אלקטרוניקה עצמה. המפעל עוסק במתן שירותי ייצור והרכבה אלקטרוניים, ובעקבות העיסקה יועסקו כל 70 העובדים בקבוצת אביב. המפעל החדש ייקרא אביב טכנולוגיות בגליל.

בעקבות העיסקה מצטרף המייסד והבעלים של ב.א. אלקטרוניקה, ברוך אוחיון, אל קבוצת אביב וישמש כמנהל התפעול של המפעל בגליל. למפעל התמחות בייצור ציוד רפואי ובייצור ללקוחות בארץ ובחו"ל . בין השאר הוא מייצר עמדות מצוקה וחירום עבור הרכבת התחתית של סטוקהולם.

מיזוג פעילויות ייצור

קבוצת אביב קשרים מספקת שירותי קבלנות ייצור לתעשיית האלקטרוניקה מזה כ-20 שנה. החברה מייצרת ומשווקת רכיבים אלקטרו-מכניים, מחברים, כבלים ומוצרים משלימים ומייצגת מספר חברות בעולם. בעקבות רכישת הפעילות של ב.א., היא הופכת לקבלנית שירותי ייצור המעסיקה כ-100 עובדים. עם השלמת הרכישה, הועבר קו ייצור הכבלים של אביב מאזור התעשייה של כפר-בא למפעל הייצור בגליל.

היום נערך טקס השקת הפעילות במסגרת החדשה. הבעלים והמנכ"ל של קבוצת אביב, דורון מאיר, אמר שהעיסקה נחתמה לאחר משא ומתן ממושך עם העובדים ועם נציגי ההסתדרות החדשה. לדבריו, "החלטנו להמשיך ולהעסיק את כל עובדי המפעל ולא לבצע פיטורים, בשל מקצועיותם ומיומנותם בתחום, ובשל החשיבות במתן פתרון כולל ללקוחות הקבוצה, משלב התכנון והפיתוח ועד שלב הייצור הסופי".

קשיים בסין

בשנים האחרונות סיפקה אביב שירותי ייצור בסין, באמצעות שותפות במפעל UPI הסיני. לדברי מאיר, כיום קשה מבעבר לקבל שירותי ייצור בסין, מכיוון שהסינים מערימים קשיים בפני לקוחות המבקשים להזמין בכמויות קטנות. החברה מתכננת לייצר בישראל מוצרים בכמויות קטנות ובינוניות וכן מוצרים מוצרים ביטחוניים, ולהעביר לשותפות שלה בסין פרוייקטי ייצור מסחריים בהיקף גדול.

לדבריו, המחירים המאמירים של שירותי הייצור בסין מדגישים את הצורך, ואת ההזדמנות העיסקית, של פעילות קבלנות ייצור מקומית בישראל. מאיר גם הזכיר את המשקל הגדול של ייצור מכלולים צבאיים, "שאותם ניתן לייצר רק בישראל ולא בחו"ל". קבוצת אביב החברה פועלת כיום ממפעל אביב טכנולוגיות גליל ומכפר-סבא. היקף מכירותיה נאמד בכ-50 מיליון שקל בשנה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , תעשייה ישראלית