Kontron מפתחת תקן של "מחשבי-כרטיס" לארכיטקטורת ARM

4 ינואר, 2012

התקן החדש נועד לתמוך בהחלטתה האסטרטגית להיכנס לפעילות בארכיטקטורת ARM ובשוק האבזרים הניידים. המחשב מבוסס ARM הראשון של החברה יתבסס על מערכת על-שבב של חברת טקסס אינסטרומנטס (TI) וייצא לשוק כבר ברבעון הראשון של 2012

"שאלת הארכיטקטורה נעשית פחות חשובה בעת קבלת החלטות. השיקולים המרכזיים הם המחיר, צריכת ההספק והביצועים"

KONTRON
מראה כרטיסי המחשב העתידיים בתקן החדש

חברת קונטרון (Kontron) הגרמנית החלה בפיתוח תקן חדש של מחשב על-גבי כרטיס (Computer-on-Module), בהמשך להחלטתה האסטרטגית להיכנס לתחום פלטפורמת המחשוב של חברת ARM. חברת קונטרון היא יצרנית כרטיסי מחשב ליישומים משובצי מחשב, ועד היום התבססו מוצריה על ארכיטקטורת x86 של חברת אינטל (Intel).

תקן מגשר פערים

התקן החדש שהחברה מגבשת נועד להיות תקן תעשייתי דה-פקטו, כפי שהיה כאשר פיתחה את התקן הקיים למודולי מחשב זעירים COM Express. הוא מיועד להגדיר פורמט חדש של כרטיסי מחשבי זעירים, שיהיו חסכוניים ביותר באנרגיה וישמשו במוצרי מדף כמו אבזרים ידניים משובצים, טאבלטים מוקשחים, מערכות HMI ואפילו מחשבים אישיים. במסגרתו יוגדרו שני גדלים של מודולי מחשב: מודול בגודל של 82×50 מ"מ ומודול בגודל של 82×80 מ"מ.

הממשקים יותאמו לארכיטקטורת ARM ויתמכו ביציאות וידאו, RGB ו-HDMI. פיסית, המודולים הממוחשבים יתחברו אל העולם החיצון באמצעות מחברי MXM 3.0 זעירים בגובה של של 4.3 מ"מ בלבד, הכוללים 314 חיבורים. החברה הסבירה שהרחבת תקן COM הקיים גם לארכיטקטורת מחשוב מסוג RISC שאליה שייכים מעבדי ARM, מאפשרת לגשר על הפער הקיים היום בין פתרונות המחשוב התעשייתיים לבין השוק הצרכני.

ברמת התוכנה, התקן החדש יתמוך במערכות ההפעלה חלונות CE, במערכות לינוקס כמו ONX, Green Hill ו- VxWorks של חברת Wind River, ואפילו במערכת ההפעלה העתידית של מיקרוסופוט, Windows 8, כאשר זו תצא לשוק.

Kontron
כרטיסי מחשב של קונטרון מסדרת ננו

חברת קונטרון פועלת מהעיר Eching-Munich שבגרמניה ומעסיקה כ-2,900 עובדים. בתשעת החודשים הראשונים של 2011 הסתכמו מכירותיה ב-424 מיליון אירו. החברה מפעילה גם סניף בישראל המנוהל על-ידי טדי קרטנשטיין.

שותפות עם ARM ו-TI

למעשה החברה החלה לפתח את התקן החדש בעקבות החלטתה להיכנס לתחום הכרטיסים מבוססי ARM למערכות משובצות. לדברי קרטנשטיין, בשלב הראשון יתבססו הפתרונות הראשונים על רכיבים מתוצרת חברת טקסס אינסטרומנטס (TI) הכוללים מעבדי ARM. מחשב ה-ARM הראשון של החברה צפוי לצאת בשלושת החודשים הקרובים.

הטכנולוג הראשי של החברה, דירק פינסטל, הסביר בהודעה של קונטרון, כי הכניסה לארכיטקטורת ARM וארכיטקטורות RISC אחרות, תאפשר לחברה לפתח פתרונות ייעודיים לתחום המוצרים הניידים. לדבריו, כיום קל יותר להעביר יישומים בין ארכיטקטורות RISC ו-CISC. "שאלת הארכיטקטורה נעשית פחות חשובה בעת קבלת החלטות.

"השיקולים המרכזיים הם המחיר, צריכת ההספק והביצועים. הודות להתפתחות הגדולה של סביבת פיתוח התוכנה, הגבולות בין המעבדים הולכים ומיטשטשים. לכן הכניסה לתחום מעבדי RISC ומעבדי ARM היא מהלך הגיוני".

KONTRON
Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , טאבלט וסמארטפון , מחשבים ומערכות משובצות