Spreadtrum הסינית תספק סמארטפונים מבוססי סיוה

27 פברואר, 2012

ההסכם הנוכחי מרחיב את שיתוף הפעולה בין שתי החברות גם לתקן TD-LTE, המשווק בסין על-ידי חברת China Mobile, הנחשבת למפעילת הסלולר הגדולה בעולם

חברת סיוה (CEVA) תספק לחברת השבבים הסינית Spreadtrum Communications את מעבד האותות CEVA-XC עבור הטלפונים הסלולריים החדשים מהדור הרביעי (LTE). חברת Spreadtrum פועלת במתכונת פאבלס (Fabless), כלומר ללא מפעל ייצור בבעלותה, ונחשבת לאחת מספקיות שבבי הסלולר הגדולות בסין.

מדובר בחברה חדשה יחסית אשר נכנסה לשוק הסיני בסערה. לאחרונה היא דיווחה שהגיעה לנתח של כ-50% משוק שבבי התקשורת עבור מכשירי טלפון מהדור השלישי המיוצרים בסין (בתקן TD-SCDMA הסיני). המתחרה הגדולה ביותר שלה היא מדיהטק הטאיוואנית.

חברת סיוה מסרה שמעבדשים מתוצרתה מצויים בכל שבבי התקשורת של Spreadtrum. כיום מספקת Spreadtrum שבבי תקשורת מבוססי סיוה עבור 72 דגמים של טלפונים המיוצרים על-ידי כ-30 יצרנים. בהם: סמסונג, ZTE, TCL ולנובו. לאחרונה דיווחה Spreadtrum כי הגיעה לנתח של יותר מ-50% בשוק הדור השלישי בסין, הפועל בתקן TD-SCDMA.

ההסכם הנוכחי מרחיב את שיתוף הפעולה בין שתי החברות גם לתקן TD-LTE, המשווק בסין על-ידי חברת China Mobile, הנחשבת למפעילת הסלולר הגדולה בעולם.

מעבד XC של סיוה מאפשר לתמוך בתקני תקשורת חדשים באמצעות עידכון תוכנה בלבד. הדבר מאפשר לקצר את זמני הפיתוח ולהרחיב את יישומי הסלולר בתחומי הקישוריות, השידור הדיגיטלי ורשתות חשמל חכמות.

נשיא ומנכ"ל Spreadtrum, ד"ר ליאו לי, אמר שהטכנולוגיה של סיוה "משחקת תפקיד מרכזי ביישום תקן LTE למכשירי הדור הרביעי".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , קניין רוחני , תקשורת