iSuppli: "למתיחות הביטחונית בגבול קוריאה עשויה להיות השפעה קטסטרופלית"
12 מאי, 2013
קוריאה אחראית למחצית מכושר הייצור העולמי של זיכרונות DRAM, לשני-שלישים מהייצור העולמי של זיכרונות NAND-flash ול-70% מהייצור של צגים למחשבי טאבלט
"היצרניות צריכות להבין את משקלה האמיתי של דרום קוריאה, ולהיערך לכל אפשרות"
מה יקרה לתעשיית האלקטרוניקה בעולם אם המתיחתו הביחטונית בין דרום קוריאה לצפון קוריאה תצא משליטה ותידרדר למצב מלחמה? להערכת חברת המחקר IHS iSuppli, ההשפעה של ארוע כזה היא לא פחות מקטסטרופלית עבור תעשיית האלקטרוניקה בעולם.
"שרשרת האספקה בתעשיית האלקטרוניקה היא כיום גלולבית יותר מאי-פעם, ולהפרעות בכל אזור יש השפעה על התעשייה בעולם כולו", אמר אנליסט תחום הזיכרונות בחברת iSuppli. "הפרעות באספקה מקוריאה יפגעו קשה בשרשרת האספקה בעולם ויעצרו לחלוטין את הייצור בשווקים מרכזיים כמו סמארטפונים, טאבלטים ומחשבים אישיים".
הסיבה לכך היא שכיום אחראית קוריאה למחצית מכושר הייצור העולמי של זיכרונות DRAM, לשני-שלישים מהייצור העולמי של זיכרונות NAND-flash ול-70% מהייצור של צגים למחשבי טאבלט. גורם אחר נעוץ בגיאוגרפיה: רוב היצרניות בקוריאה, כולל ענקיות כמו הייניקס וסמסונג, ממוקמות סמוך לבירה סיאול, אשר מרוחקת כ-30 מייל בלבד מהגבול עם צפון קוריאה. מהבחינה הזו, המצב בקוריאה דומה להפליא למצב בישראל. אין עומק גיאוגרפי לתעשייה.
התעשייה הקוראנית שולטת במגזרי שוק קריטיים. סמסנוג והייניקס מחזיקות ב-66% משוק ה-DRAM העולמי וב-48% משוק ה-NAND-flash. "שרת עם מחצית מתכולת ה-DRAM הוא חצי-שרת, וסמארטפונים בכלל לא מסוגלים לתפקד ללא כל נפח ה-DRAM שאליו תוכננו". גם במגזרי שוק אחרים המשקל הקוריאני הוא קריטי: ברבעון האחרון של שנת 2012 החזיקו LG וסמסונג ב-49.6% משוק צגי ה-LCD הגדולים (מעל 10 אינטש). בנוסף, קוריאה מספקת 70% מהצגים לטאבלטים וכ-305 מהייצור העלומי של טלפונים ניידים וסמארטפונים.
"חברות האלקטרוניקה צריכות להבין את משקלה האמיתי של דרום קוריאה, ולהיערך לכל אפשרות", ממליצה iSuppli.
פורסם בקטגוריות: חדשות , טאבלט וסמארטפון , מחקרים ונתוני שוק , רכיבים