CSR ו-OriginGPS מי-ם פיתחו מודול GPS הקטן בעולם
29 אפריל, 2014
רכיבי GPS החדשים ממשפחת Multi Spider הם מערכת שלמה בתוך מארז דמוי רכיב SMT, אשר ניתנת להפעלה מיד לאחר שהולחמה למעגל המודפס וחוברה למקור מתח
החברות מעריכות שמודול GPS החדש ישתלב בשוק המתפתח של אבזרי מיחשוב לביש
חברת CSR הבריטית המפעילה מרכז פיתוח בחיפה, פיתחה ביחד עם חברת OriginGPS מירושלים, מודול ניווט לווייני זעיר בגודל של 7 מ"מ על 7 מ"מ בלבד. החברות מעריכות שהמודול החדש ישתלב בשוק המתפתח של אבזרי מיחשוב לביש.

המודולים מבוססים על פתרונות הניווט הלווייני של CSR: מעבד SiRFstarIV ייעודי לניווט לווייני הבנוי בטכנולוגיית RF CMOS וכולל מעבד ARM, והדור החדש של רכיבי SiRFstarV. רכיבים אלה מסוגלים לקלוט אותות ניווט לווייניים ממערכות GPS האמריקאית, GLONASS הרוסית, Galileo האירופית, BeiDou הסינית ומערכות התיקון הקרקעיות לאותות לווייניים (Satellite Based Augmentation System).
"כדי לזרז את האימוץ של טכנולוגיות-מבוססות-מיקום במיחשוב לביש ובמצלמות יש צורךלמזער את מודול ה-GPS מבלי להתפשר על ביצועים וצריכת אנרגיה", אמר אנתוני מוריי, סגן נשיא CSR. "באמצעות שיתוף פעולה עם OriginGPS הישראלית, הצלחנו להשיג את היעד הזה".
המודולים כוללים את אנטנת Hornet שפותחה על-ידי OriginGPS כבר בשנת 2006: היא מאפשרת לשפר את קליטת ואיכון האותות בתוך מארז דמוי רכיב SMT שניתן להלחימו על המעגל המודפס. הרכיבים החדשים ממשפחת Multi Spider הם מערכת שלמה בתוך מארז דמוי רכיב SMT, אשר ניתנת להפעלה מיד לאחר שהולחמה למעגל המודפס ולמקורות מתח.
פורסם בקטגוריות: חדשות , חלל , מחשבים ומערכות משובצות