הזוכה בתחרות האבזרים של Intel: צמיד ההופך לרחפן

4 נובמבר, 2014

צוות מפתחים מארה"ב זכה בתחרות Make It Wearable של חברת Intel בזכות פיתוח של מזל"ט גמיש הנישא על פרק כף היד, אשר פורש כנפיים, מצלם את המשתמש וחוזר אל כף היד

בלחיצת אצבע, הצמיד שזכה בתחרות Intel ניפרס ונעשה מל"ט המרחף באוויר, מתכוונן אל המשתמש ומצלם אותו. הצוות הזוכה קיבל חצי מיליון ד' להשלמת הפיתוח

אבטיפוס של הצמיד-מל"ט כרוך על פרק כף היד
אבטיפוס של הצמיד-מל"ט כרוך על פרק כף היד

חברת אינטל (Intel) הכריזה על המוצר הזוכה בתחרות Make It Wearable שהיא יזמה, לפיתוח יישום מעשי חדשני של טכנולוגיה לבישה. הפרויקט שקיבל את המקום הראשון הוא Nixie – צמיד שהופך לרחפן המסוגל לצלם תמונות על-פי דרישה. חברי הצוות האמריקאים זכו בפרס בשווי 500 אלף דולר, בו ישתמשו כדי להשלים את נפיתוח ולהוציא אותו אל השוק.

בשלב זה הצמיד נמצא עדיין בשלבי פיתוח. הוא מבוסס על הקונספט של מל"ט זעיר בעל ארבעה מנועים קטנים המורכבים על שני צירים גמישים שניתנים לקיפול ולהתלבש על פרק כף היד. בשורש הצירים מצוייה מצלמת וידאו קטנה. כאשר המשתמש משחרר את הצמיד, הצירים הגמישים נפרשים והמנועים מתחילים לעבוד. המל"ט הזעיר ממריא ומתחיל לצלם את המשתמש. למעשה, הוא פוטר את המשתמשים מהצורך לשאת מצלמת GoPro הפופלרית. מכיוון שהמוצר עדיין מצוי בשלבי פיתוח, הצוות לא מסר מידע טכני התשתית המיחשובית ועל ממשק הניהול של Pixie.

"עתיד המחשוב הלביש הוא חסר גבולות וההזדמנויות לחשוב באופן יצירתי העניקו לנו את ההשראה לייצור את Nixie, אמר מוביל הקבוצה, כריסטוף קוסטל. המוצר המפתיע מבוסס על שבב Intel Edison. התחרות יצאה לדרך בתחילת השנה במהלך תערוכת CES 2014 ולגמר עלו 10 פרויקטים שנבדקו מבחינת היצירתיות והמקוריות של רעיונות הפותרים בעיות אמיתיות ויומיומיות והמשיכה שתהיה להם לשימוש המוני.

התותבת החכמה Open Bionics. זכתה במקום השני
התותבת החכמה Open Bionics. זכתה במקום השני

בפרס השני בתחרות זכה פרויקט Open Bionics שקיבל פרס בשווי 200 אלף דולר. הצוות של Open Bionics פיתח כף-יד תותבת ממוחשבת המודפסת במדפסת תלת מימדית לצורך הפחתת עלויות ייצור. מטרת הפרוייקט היא לספק כף יד תותבת בעלת פונקציונליות גבוהה מאוד, ובמחיר זול מאוד. התכנון התבסס על מעבד אדיסון של אינטל, אשר מבצע את כל חישובי הכיפוף והעוצמה של המיפרקים כדי לספק רמת תיפקוד גבוהה למשתמשים.

נוגעת ללב במיוחד היתה תגובה של סטודנטית מסוריה, אשר לצד הסרטון של הפרוייקט ביוטיוב, ביקשה סיוע בהרכבת התותבת החכמה. היא סיפרה שהורידה את רשימת החומרים של המוצר מאתר האינטרנט של צוות הפיתוח, כדי לבנות אותה עבור חברה קרובה שנפצעה במלחמת האזרחים, אולם לא הצליחה להפעיל אותה, ומבקשת סיוע מהמפתחים. חלק מהמגיבים לסירטון ביוטיוב טען שלדעתו זה המוצר שהיה צריך לקבל את הפרס הראשון.

מציאות רבודה בכף היד. כפפת העבודה החכמה ProGlove
מציאות רבודה בכף היד. כפפת העבודה החכמה ProGlove

במקום השלישי בתחרות זכה פרויקט ProGlove הגרמני שקיבל פרס בשווי 100 אלף דולר. הפעם מדובר בכפפה המאפשרת למשתמש לעבוד מהר יותר, לקבל חיווי ישיר על סכנות במקום העבודה ומידע נגיש על רכיבים ותפקוד. למעשה מדובר בכפפה המשמשת עובדים בקווי ייצור, אשר כוללת מעבד אדיסון ומערך של חיישנים.

היא מסוגלת לקרוא סימוני ברקוד ולהציג מידע לעובד, לקבל מידע על סביבת העבודה, כמו טמפרטורת החץ, עוביו ולייבא מידע כמו שרטוטים טכניים והוראות הרכבה. למעשה, מדובר במעין גירסא ידנית של רעיון המציאות הרבודה, הפעם באמצעות כפפת עבודה ולא באמצעות משקפיים חכמים, דוגמת Google Glass.

לצפייה בשאר הפרוייקטים שהגיעו לגמר, הקליקו: https://makeit.intel.com/finalists

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות