מנהל High Reliability ב-Converge: "עיסקאות המיזוג מאיצות את תהליך התיישנות הרכיבים"

5 מאי, 2015

פרנסואה שולץ: "יצרנים רבים משנים את האסטרטגיה שלהם ומתמקדים בבניית קווי מוצר גנריים וסטנדרטיים. התהליך הזה מביא להפסקת הייצור של קווי מוצר ייחודיים"

CONVERGE EMEAפרנסואה שולץ: "יצרנים רבים משנים את האסטרטגיה שלהם ומתמקדים בבניית קווי מוצר גנריים. התהליך הזה מביא להפסקת הייצור של קווי מוצר ייחודיים"

פרנסואה שולץ, מנהל תחום הרכיבים בעלי אמינות גבוהה (High Reliability) לאזור דרום-אירופה (צרפת, יוון, איטליה, צפון אפריקה וספרד) בחברת הפצת הרכיבים העצמאית Converge, גילה לאחרונה שהמגמות האחרונות מתעשייה מגבירות את הלחץ על חברות המייצרות פתרונות עבור תעשיות הביטחון והתעופה.

שולץ: "השוק הופך פחות צפוי מבעבר. יש הרבה מאוד עיסקאות מיזוג בין יצרניות רכיבים ולכן קשה מאוד להעריך מה הם הקווים שיופסק הייצור שלהם. יצרנים רבים משנים את האסטרטגיה שלהם ומתמקדים בבניית קווי מוצר מאוד גנריים וסטנדרטיים, המתאימים לשימוש בשווקים מאוד שונים. התהליך הזה מביא להפסקת הייצור של קווי מוצר ייחודיים. יצרן אחד, למשל, מתחיל לייצר רכיבים העומדים רק בדרישות הטמפרטורה של תעשיית הרכב".

מה מיוחד בשוק ה-High Reliability?

"מדובר ברכיבים המיועדים לשימוש במערכות קריטיות ונדרשים לעמוד בדרישות איכות גבוהות מאוד, ולכן השוק הזה מאופיין ברמה גבוהה של התיישנות רכיבים (obsolescence). כיום הלקוחות מתמודדים עם מחזורי חיים מקוצרים של הפתרונות והרכיבים, המובילים לרכישות ברגע האחרון ולריבוי במספר ההודעות על סוף חיי הרכיב (end-of-life notices). כאשר רכיב מסויים כבר לא מיוצר על-ידי הספק, הדבר מייצר עיכובים בתהליך ייצור המוצר הסופי הגורמים להפסדים כספיים. כאן אנחנו נכנסים תמונה ומסייעים ללקוחות לאתר רכיבים חלופיים או לסייע בתכנון אופציה אחרת".

במה שונה מחסור מהתיישנות?

"מחסור ברכיבים הוא מצב שבו היצרן לא מסוגל לעמוד בהיקף ההזמנות בפרק הזמן הנדרש. המושג מחסור מתייחס בדרך-כלל למלאים חיים, ובמקרה הזה תמיד קל יותר למצוא רכיבים שהלקוח זקוק להם. התיישנות היא תופעה מיוחדת של מחסור, שבה הרכיבים כבר לא מיוצרים. במצבים כאלה הלקוח חייב לפנות לשוק הפתוח ולחברות כמו Converge כדי להשיג את הרכיבים. בעקרון קיימת גם אופציה לבצע תכנון מחדש של המוצר, אבל ברוב המקרים אין זמן לעשות זאת והתהליך יקר מאוד".

חברת קונברג' נמצאת בבעלות Arrow. המשרד שלה בישראל מנוהל על-ידי אורן גדאל.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , רכיבים , שיווק והפצה