ניסקו יוצאת מהבורסה והופכת לחברה פרטית
11 אוקטובר, 2015
בעלי השליטה בחברה הציעו כ-18.7 מיליון שקל למשקיעים הציבוריים, תמורת רכישת חלקם והוצאת החברה ממסחר בבורסה בתל-אביב

בעלי השליטה בחברה הציעו כ-18.7 מיליון שקל למשקיעים הציבוריים, תמורת רכישת חלקם והוצאת החברה ממסחר בבורסה בתל-אביב

בעקבות ההצלחה בניסיון השני לבצע הצעת רכש למניות ניסקו הנמצאות בידי הציבור, יוצאת חברת ניסקו תעשיות מהמסחר בבורסה בתל-אביב ותיהפך לחברה פרטית מלאה. לפני חודש פנתה חברת ניסקו אחזקות, המחזיקה בכ-30% ממניות ניסקו תעשיות, אל בעלי המניות של החברה, והציעה לרכוש אותן במחיר של 23 שקל למניה, כלומר תמורת כ-18.7 מיליון דקל. מדובר בקבוצה של משקיעים מהציבור המחזיקים בכ-10% ממניות ניסקו תעשיות.
שאר ה-60% נמצאות בידי בעלי המניות המרכזיים של ניסקו אחזקות, יצחק ניצן יו"ר ניסקו תעשיות ואריה קידרון מנכ"ל ניסקו תעשיות, או בידי חברות בנות הנמצאות בבעלותם. השבוע דיווחה החברה שההצעה התקבלה על-ידי חלק גדול מהמשקיעים המייצגים כ-7.2% מהמניות. מדובר בשיעור הסכמה גדול מהמינימום הנדרש בחוק, ולפיכך עם השלמת הצעת הרכש היא תיהפך לחברה פרטית ותימחק מהבורסה.
בסוף 2014 הגישו בעלי השליטה הצעת רכש נמוכה יותר, במחיר של 20 שקל למניה (כ-15.9 מיליון שקל), אשר לא התקבלה, והאילצה אותם להעלות את המחיר. ההצעה החדשה מעניקה לניסקו שווי שוק של כ-230 מיליון שקל.
חברת ניסקו תעשיות משמשת כיום כחברת אחזקות שעיקר פעילותה היא אחזקת חברות העוסקות במסחר ברכיבים אלקטרוניים: ברובם המכריע רכיבי מדף סטנדרטיים ה כוללים רכיבים אקטיביים, רכיבים פאסיביים ורכיבים אלקטרו-מכניים. לאחרונה היא החלה לעסוק גם בזיווד אלקטרוני באמצעות חברת Pu Rui Prescision שהקימה בהונג-קונג.
החברות הבנות המרכזיות בקבוצה הן: IES, אורמיק רכיבים, דטה-ג'יי.ס.יאי. ויוניסור. החברה משווקת את הרכיבים ישירות לחברות אלקטרוניקה וגם לקבלני משנה המייצרים מוצרים עבור חברות אלקטרוניקה. במחצית הראשונה של 2015 צמחו מכירותיה בכ-28.4% והסתכמו בכ-165.5 מיליון שקל. הצמיחה במכירות נובעת בעיקר מגידול במכירות של רכיבים אקטיביים, בנוסף להכנסה של כ-5.6 מיליון שקל עבור סיום הפיתוח של מוצר, אשר בוצע ברובו בשנת 2014, ונמסר ללקוח בתחילת 2015.
החברה מעסיקה כ-320 עובדים. בשנת 2014 הסתכמו מכירותיה בכ-269 מיליון שקל. הלקוח הגדול ביותר שלה ב-2014 היה חברת פלקסטרוניקס, אשר הזמנותיה מניסקו הסתכמו בכ-16.3% מכלל מכירותיה (43.9 מיליון שקל).
פרופיל המכירות בשנת 2014 היה 70% רכיבים אקטיביים, 14% רכיבים פאסיביים וכ-16% רכיבים אלקטרו-מכניים. להערכת ניסקו, היא החזיקה בכ-8%-13% משוק הרכיבים הישראלי. כלומר היקף השוק כולו נע להערכתה בין 2 מיליארד שקלים לכ-3.6 מיליארד שקלים.
פורסם בקטגוריות: חדשות , רכיבים , שיווק והפצה