השמועות היו מוקדמות מדי: קואלקום לא מתפצלת
16 דצמבר, 2015
ועדת הבדיקה המיוחדת של הדירקטוריון קבעה שהמבנה הפיננסי והאירגוני של קואלקום מותאם לאופי התחרות בשוק
ועדת הבדיקה המיוחדת של הדירקטוריון קבעה שהמבנה הפיננסי והאירגוני של קואלקום מותאם לאופי התחרות בשוק

בשבועות האחרונים נפוצו שמועות רבות בתעשייה על כך שחברת קואלקום (Qualcomm) עומדת להתפצל למספר חברות נפרדות, בעקבות הדיונים המתנהלים בוועדת הבדיקה המיוחדת שהקים הדירקטוריון. הוועדה נועדה לבדוק את המבנה הארגוני והפיננסי של החברה.
אלא שמסקנות הוועדה שפורסמו אתמול בערב (ג') היו שהמבנה הארגוני והפיננסי של החברה "מתאים לאתגרים העומדים בפניה". לדברי מנכ"ל החברה, סטיב מלנקופף, הוא מתאים לעודד צמיחה לאור הכניסה של קואלקום לשירותים ולשווקים חדשים. "יש לנו תוכנית ממוקדת אשר תביא להצמחת החברה ואנחנו מצויים במקום טוב כדי לממש את התוכנית הזו".
יו"ר החברה, פול ג'ייקובס, הסבר שוועדת הבדיקה לא הקומה כדי לפרק את קואלקום, אלא רק כדי לבדוק את התאמתה לתחרות. "מבנה השוק השתנה מאוד בשנים האחרונות, ולכן החלטנו לבדוק את החברה ללא משוא פנים כדי לוודא שאנחנו עושים את הדבר הנכון".
ועדת הבדיקה הוקמה בתחילת השנה וכללה מספר דירקטורים, בהם היו"ר פול ג'ייקובס. למעשה, זה היה מהלך טקטי שנועד להשקיט את המאבק של קרן הגידור האקטיביסטית Jana Partners, אשר מחזיקה במניות של קואלקום בשווי של שני מיליארד דולר, והחלה בקמפיין לפיצול החברה.
אלא שללא הקשיים האובייקטיביים של קואלקום, אף אחד לא היה מתייחס אל הקמת הוועדה ברצינות. ראוי לציין שקואלקום מתמודדת בשנתיים האחרונות עם מספר אתגרים קשים. בסין היא מתחרה בחברות מקומיות המייצרות שבבים סלולריים בתמיכת המדינה. היא אף אולצה על-ידי בית משפט סיני לשנות את שיטות המכירה שלה במדינה, ושלימה קנס של קרוב למיליארד דולר.

במקביל, חברת אינטל מתחילה להראות הישגים בתחרות מול קואלקום באספקת שבבי תקשורת ניידים, והופעת סמארטפונים במחירים של 100 דולר למכשיר ולעתים אף פחות, מאיימת על המודל העיסקי שלה בתחום הסלולרי.
איום תחרותי נוסף מגיע מצידה של חברת סמסונג, שהיא מיצרניות הסמארטפונים הגדולות בעולם. סמסונג החליטה השנה להפסיק את ההסתכמות של שבבים סלולריים של קואלקום, ולייצר שבב עצמי פרי פיתוח שלה.
כל ההתפתחויות הכאלה באו לידי ביטוי בירידה המתמשכת במחיר מניית החברה: לפני שנתיים קואלקום נסחרה בנסד"ק במחיר של כ-80 דולר למנייה, וכיום היא נסחרת במחיר של כמעט 48 דולרים למנייה.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תקשורת