אלביט חשפה כלי-שיט בלתי מאוייש להשמדת צוללות

8 פברואר, 2016

אלביט הציגה את Seagull: כלי שיט בלתי מאויש ללוחמה נגד צוללות ולנטרול מוקשים ימיים. מנכ"ל חטיבת המודיעין של אלביט, אלעד אהרונסון: "פתרון פורץ דרך שיחולל מהפיכה בתווך התת-ימי"

אלביט הציגה את Seagull: כלי שיט בלתי מאויש, רב משימתי, ללוחמה נגד צוללות ולנטרול מוקשים ימיים. מנכ"ל חטיבת המודיעין של אלביט, אלעד אהרונסון: "פתרון פורץ דרך שיחולל מהפיכה בתווך התת-ימי"

ELBIT-SEAGULL

חברת אלביט מערכות (Elbit) חשפה היום (ב') במעגן הקישון שבחיפה כלי שיט בלתי מאויש רב-משימתי (כשר"מ) חדשני בשם Seagull (שחף) ופורץ דרך, המיועד לבצע משימות בתחום הלחימה נגד צוללות וניטרול מוקשים ימיים. הכשר"מ מתאים גם למשימות אבטחה, לוחמה אלקטרונית ומשימות עזר כגון מיפוי תת-ימי.

מדובר בכלי שיט מהיר שפותח בשלוש השנים האחרונות, באורך של של 12 מטרים ויכולת שהייה של יותר מ-96 שעות רצופות בים. כלי השיט מאפשר הרכבת חבילות משימה מודולריות הכוללות מגוון של סנסורים המעניקים לו יכולות גילוי ותגובה תת מימיות. בהן: מערכת ניווט אוטונומית ויכולת הימנעות ממכשולים תוך עמידה בתקנות הימיות הבינלאומיות, מכ"ם, סונרים ימיים, עמדת נשק, מערכות תצפית יום לילה, רובוטים תת-מימיים ועוד.

הספינה כוללת שני מנועים, שני הגאים ושני מנועי עזר נוספים, המאפשרים לה להישאר בנקודה קבועה גם במים סוערים. באלביט מאמינים שספינת Seagull עשויה לשנות את תורת הלחימה נגד צוללות. כך למשל, שימוש במספר ספינות מהסוג הזה כדי להגן על נתיב מים מסויים, עשוי להחליף את השימוש בכלי שיט גדולים ויקרים דוגמת שולת מוקשים, שמחירה מתקרב לרבע מיליארד דולר והיא מופעלת באמצעות עשרות ימאים.

וידאו: תמונות ראשונות של ה-Seagull

בנוסף, הספינה הרובוטית מעניקה לציים יכולת להפעיל נחילים של ספינות בלתי מאויישות המנוהלות מאוניית אם. ה-Seagull מאפשרת לסגור מעגל מלא של איתור וניטרול מוקשים: היא כוללת ציוד לאיתור מוקשים מרחוק, צפים ושקועים. בין השאר, כאשר מערכת הסריקה שלה מזהה אובייקט החשוד כמוקש תת-ימי, הספינה מורידה רובוט המבצע בדיקה מקרוב, כדי לוודא שמדובר במוקש אמת ולא בזיהוי שגוי. לאחר קבלת האישור, היא מפעילה מנגנון להשמדת המוקש המבוסס על מתקן דמוי טורפדו קטן המונחה באמצעות כבל חשמלי.

מנכ"ל חטיבת המודיעין של אלביט הכוללת גם את פעילות הכלים הבלתי מאוישים של החברה, אלעד אהרונסון, אמר שמגוון האיומים הימיים הולך וגדל בכל העולם, במיוחד בתחום הצוללות והמיקוש התת-ימי. "כפי שעשינו בתחום מערכות המל"ט, אנחנו מציעים פתרון מערכתי המבוסס על כלי שיט לא-מאויש למשימות אשר טופלו עד היום באמצעות כלים מאוישים ויקרים".

במהלך ההשקה היום, Techtime למד שמערכת שחף החדשה מבוססת על מערך השליטה והבקרה שאלביט פיתחה עבור כלי טיס בלתי מאויישים. יותר מזה, המערכת מסוגלת לנהל משימה מורכבת הכוללת שימוש גם בכלי טיס בלתי מאויישים וגם בכלי שיט בלתי מאויישים, בו-זמנית. באחד מהתרחישים הנפוצים ביותר, ניתן לבצע משימה משותפת באמצעות מספר כלי-שיט בו זמנית. כך למשל, אחד מהם סורק את המים ומאתר איומים, והשני מקבל את האינדיקציות ואחראי על השמדתם.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית