Hailo משיקה גרסת בטא למעבד הלמידה העמוקה ליישומי קצה

22 ינואר, 2019

החברה הודיעה על הרחבת סבב גיוס A ל-21 מיליון דולר ומשיקה תוכנית פיילוט שתאפשר ללקוחות להתנסות במעבד החברה, המיועד לאפשר עיבוד נפחי דאטה עצומים ביישומי הקצה עצמם

חברת הסטארט אפ היילו (Hailo), המפתחת מעבד למידה עמוקה עבור יישומי קצה, הרחיבה את סבב גיוס A, שבו החלה ביוני 2018, מ-12.5 מיליון דולר ל-21 מיליון דולר. את הרחבת הגיוס הובילה קרן ההון סיכון הסינית-ישראלית Glory Ventures ואליה הצטרפו משקיעים קיימים ומשקיעים חדשיo. ההשקעה תאפשר לחברה להרחיב את שווקי היעד שלה לסין ולהונג קונג, בנוסף לשווקים קיימים באירופה, צפון אמריקה, יפן וקוריאה.

בין המשקיעים בחברה מצויים זהר זיסאפל, המשמש גם כיו"ר היילו, קרן OurCrowd, מנכ"ל חברת דלק מוטורס גיל אגמון, קרנות ההשקעות בטכנולוגיות רכב Maniv Mobility וכן Next Gear. בסך הכל גייסה Hailo מהקמתה למעלה מ-24 מיליון דולר.

במקביל, הודיעה היילו כי היא פותחת בתכנית "מסלול מהיר" שתאפשר לקוחות נבחרים להתנסות בגרסה הראשונה של מעבד ה-Hailo-8 ולפתח אבות-טיפוס של מוצרי למידה עמוקה על בסיס מעבד החברה.

השבב שיעמוד בעומסי הדאטה של העתיד

מעבד הלמידה העמוקה של היילו מסוגל להריץ יישומים משובצים של אינטליגנציה מלאכותית על גבי מכשירי קצה המותקנים במכוניות מקושרות, רחפנים, התקני בית חכם דוגמת עוזרים אישיים, מצלמות חכמות וטלוויזיות חכמות, פלטפורמות IoT, פלטפורמות AR ו-VR, מוצרים לבישים ומוצרי אבטחה.

היילו צופה שהשבב יספק צמצום דרמטי בעלות, בשטח ובצריכת ההספק ביחס לשבבים הקיימים, מה שיהפוך אותו למתאים לכמויות העצומות של החיישנים המוטמעים לכל אורך רשת האינטרנט של הדברים (IoT). השבב צפוי לעבד בזמן אמת תכני וידיאו וזרמי נתונים אחרים בנפחים גבוהים תוך שימוש באלגוריתמים של למידה עמוקה.

ענף הרכב, המהווה את אחד משווקי היעד המרכזיים של היילו, עובר מהפכה רחבת היקף ומאמץ במהירות שיטות למידה עמוקה כדי לאפשר פיתוח מערכות ADAS ויישומי נהיגה אוטונומית שדורשים חישה של הסביבה. על פי חברת המחקר IC Insights, סך המכירות של שבבים למכוניות ולכלי רכב אחרים צפויות להסתכם ב-42.9 מיליארד דולר בשנת 2021, לעומת 22.9 מיליארד דולר בשנת 2016. התשתית הקיימת של מעבדים שפותחו עבור מטרות כלליות אינה מסוגלת להריץ אלגוריתמים עתירי חישוביות של למידה עמוקה ההכרחיים ליישומי רכב אלה. להערכת היילו, המעבד שלה צפוי לספק את פריצת הדרך הנדרשת בהיבטים של צריכת הספק, פיזור חום, שטח ועלות, ויהיה מוצר שיתאים לייצור המוני.

פתח לשוק הסיני

מנכ"ל החברה אור דנון ציין כי צירופה של Glory Ventures לשורת המשקיעים בחברה תחזק את יכולתנה של היילו להביא לשוק את מעבד הלמידה העמוקה ותסייע לה לפנות לשווקים האסטרטגיים של סין והונג קונג. "מעבדי ה-Hailo-8 יעזרו לחברות בשווקים רבים להתגבר על המחסומים העצומים בתחומי צריכת ההספק הנמוכה, הגודל הקומפקטי והעלות המשתלמת, שמונעים מהן כעת לפרוס יכולות למידה עמוקה חזקות במוצרי הקצה שלהם".

אריק יאנג, שותף מייסד ב-Glory Ventures, הביע את התרשמותו מהפיתוח של היילו. "אנו עוקבים מקרוב אחרי השוק העולמי למעבדי AI וגילינו שהטכנולוגיה של היילו היא יוצאת דופן. Glory מצפה להמשיך את מערכת היחסים עם Hailo ככל ש- AI הופכת לטכנולוגיה הכרחית בכל מוצר מבוסס מצלמה חכמה".

הצוות המוביל של Hailo, שהוקמה בפברואר 2017, הם המנכ"ל אור דנון, ה-CTO אבי באום והדר צייטלין, המכהנת כמנהלת הפיתוח העסקי של החברה. דנון, חתן פרס ביטחון ישראל ובוגר תכנית "תלפיות", שירת ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין טרם הקמת החברה. ה-CTO אבי באום מילא שורה של תפקידים בחברת Texas Instruments, בה עבד כ-13 שנה לאחר שירות באותה יחידה טכנולוגית. בין היתר שימש באום כ-CTO של תחום הקישוריות האלחוטית בחטיבת המעבדים המשובצים ב-TI וכיהן בתפקידי ניהול קבוצת ארכיטקטורה והנדסת מערכת. שותפתם להקמת החברה הדר צייטלין, בוגרת תכנית "תלפיות" גם היא, שירתה כתשע שנים ביחידה הטכנולוגית, ובמהלך שירותה זכתה בפרס הרמטכ"ל למצוינות טכנולוגית. לפני הקמת Hailo, שימשה צייטלין כמנהלת המוצר הראשונה בחברת Via. היילו מעסיקה כ-50 עובדים.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: Automotive , ביג דאטה , בינה מלאכותית , גיוסי הון , רכב אוטונומי

פורסם בתגיות: היילו , למידה עמוקה