רשף דיווחה על ביטול הזמנה של 19 מיליון שקל

6 יולי, 2022

מדובר בהזמנת מרעומים אלקטרוניים עבור פרוייקט של משרד הביטחון. קיבלה הזמנה בהיקף של 9.7 מיליון דולר עבור שותפה אסטרטגית של החברה בהודו. ירידה חדה בהיקף המכירות ב-2021

חברת רשף טכנולוגיות (Reshef Technologies) מאור יהודה ושדרות קיבלה הודעה מחברה ביטחונית שהיא לקוחה שלה, על ביטול הזמנה לפיתוח ואספקת מרעומים בהיקף של 19 מיליון שקל. כך דיווחה ארית תעשיות, המחזיקה את רשף בבעלותה. בעקבות ביטול ההזמנה, החברה הביטחונית תשלם לרשף את ההוצאות שהיו לה עד היום, בהיקף של כ-4 מיליון שקל. מדובר בפרוייקט של משרד הביטחון הישראלי, שעבורו התבקשה רשף לפתח מרעומים חכמים ולשלב אותם במוצרי החברה הביטחונית. על פי התחזיות הראשונות של הפרוייקט, האספקה היתה אמורה להתבצע במחצית השנייה של 2022.

להערכת החברה, ביטול ההזמנה לא ישפיע על פעילותה השוטפת של רשף. ארית תעשיות הינה חברת החזקות הפועלת באמצעות החברות הבנות רשף טכנולוגיות הממוקדת בשוק המרעומים וחברת פי.די. מערכות אלקטרו אופטיות, אשר עוסקת בשנים האחרונות במתן שירותי קבלנות משנה. בדו"ח השנתי של 2021 החברה דיווחה על ירידה חדה מאוד במכירות: 7.7 מיליון שקל בלבד, בהשוואה למכירות של 51.6 מיליון שקל ב-2020. הירידה הוסברה בקיטון בתקציבי הביטחון בעולם ובהשפעות מגיפת הקורונה.

רשף עוסקת בפיתוח וייצור מרעומים אלקטרוניים עבור ארטילריה, מרגמות, טנקים, רקטות ארטילריות וחימוש משוטט מדויק (חמ"מ). בחודש מאי 2022 היא קיבלה הזמנת המשך בהיקף של 9.7 מיליון דולר לאספקת מרעומים לחברת Baharat Electronics ההודית. בדצמבר 2015 נחתם בין שתי החברות הסכם שיתוף פעולה ארוך טווח שבמסגרתו סייעה רשף לבהראט להקים מפעל לייצור מרעומים אלקטרוניים עבור תחמושת קרקעית, כאשר התמורה המרכזית של רשף היא אספקת מרכיב קריטי במרעומים ואופציה לקבלת בלעדיות על אספקת מרכיבים נוספים. ההסכם הוא ל-15 שנה והיה חלק מההיערכות של בהראט להתמודדות מול מכרז גדול של הצבא ההודי שבו היא זכתה בסוף 2017: אספקת כ-390 אלף מרעומים עבור פגזים בקוטר 155 מ”מ.

תנאי הסביבה הקשים ביותר

הנהלת החברה ומרכז הפיתוח שלה פועלים מאור יהודה. המרעומים מיוצרים במפעל של החברה בשדרות הפועל משני מבנים בשטח כולל של כ-2,000 מ"ר. במפעל מיוצרות תתי-מערכות בטכנולוגיות ייצור מיוחדות ומורכבים בו המוצרים הסופיים. מדובר בייצור מיוחד במינו בתעשיית האלקטרוניקה, מכיוון שהוא משלב מעגלים אלקטרוניים עם רכיבים נפיצים בעלי ממשק חשמלי, נפצים חשמליים, בוכנות פירוטכניות ומחוללי זרם ומתח מיוחדים.

בנוסף, היא צריכה לזווד את המעגלים והרכיבים האלקטרוניים והאלקטרומכניים באופן המעניק להם עמידות בתנאים תאוצה וטמפרטורה המאפיינים את הסביבה של ירי מקנה תותח או מרגמה. להערכת החברה שוק המרעומים האלקטרוניים הוא קשה ביותר, מכיוון שרוב הממשלות בעולם מעדיפות לרכוש מרעומים מחברות מקומיות. ארה"ב ומדינות אירופה אחראיות לכ-50% מרכש המרעומים האלקטרוניים בעולם, ויצרניות מרעומים מאירופה וארה"ב מחזיקות בכ-75% משוק המרעומים האלקטרוניים העולמי.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: מרעומים , רשף