Xtend תפתח רחפן עבור משרד ההגנה האמריקאי

11 אוקטובר, 2022

הרחפן, המופעל בממשק אדם-מכונה, מיועד לשאת מספר מטע"דים ולפעול גם בשטח הפתוח וגם בתוך מבנים. זהו החוזה השישי של החברה עם משרד ההגנה, והיא תקבל תמורתו כמעט 9 מיליון דולר

יצרנית הרחפנים הישראלית Xtend זכתה במכרז של משרד ההגנה האמריקאי (DoD) לפיתוח רחפן ייעודי הנושא מספר מטע"דים ומסוגל לפעול במרחבים פתוחים ובמבנים סגורים כאחד, וזאת תמורת 8.9 מיליון דולר. הפרויקט יתבצע מול מחלקת IWTSD (Irregular Warfare Technical Support Directorate) של משרד ההגנה, אשר תפקידה לבחון טכנולוגיות ואמצעים להתמודדות מול איומים משתנים.

Xtend פועלת בארצות הברית דרך חברת-בת בשם Xtend Reality. לפני שלושה חודשים מונה רוברט פיטרס לנהל את השלוחה האמריקאית. לפיטרס רקורד עשיר בתעשייה הבטחונית האמריקאית, ושימש בעשור האחרון סמנכ"ל בכיר ב-Textron Systems ומנכ"ל חברת Skyline Software Systems. בשנות התשעים עבד גם בלוקהיד מרטין וב-GE.

זהו החוזה השישי של Xtend מול ה-DoD. בחודש יולי השנה דיווחה החברה כי חתמה על חוזה עם משרד ההגנה לאספקת יותר מ-100 רחפנים טקטיים מדגם Wolverine. הרחפנים מיועדים להתלוות ליחידות קומנדו בצבא ארה”ב ולבצע משימות כדוגמת פינוי מטענים, אבטחת שיירות, תצפית ואפילו פשיטה לתוך מבנים. הרחפנים מצוידים בזרוע רובוטית המסוגלת להרים ולסלק מטענים חשודים מבלי לערער את שיווי המשקל של הרחפן. הכלים מופעלים מרחוק באמצעות משקפי מציאות רבודה (AR), המספקים למפעיל נקודת מבט תלת-מימדית של הזירה ומאפשרים לו לתפעל את הרחפן באמצעות מחוות יד, גם במתארים מורכבים ולאחר הכשרה קצרה בלבד. 

חברת אקסטנד, שמשרדיה ברמת החייל, הוקמה בשנת 2018 על-ידי האחים אביב ומתיאו שפירא, רובי ליאני ואדיר טובי. החזון של החברה הוא לייצר ממשק אדם מכונה אינטואיטיבי, המאפשר למשתמש לחוות את המציאות דרך “עיניה” של המכונה. האחים שפירא הם ממייסדי חברת Replay Technologies, שפיתחה את מערכת FreeD לצילום אירועי ספורט הלוכדת את האירוע ממספר רב של מצלמות, ומפיקה סצינה תלת-מימדית דיגיטלית. בשנת 2016 היא נמכרה לחברת אינטל והפכה לבסיס שעליו הקימה אינטל את קבוצת Intel Sports Group שאביב שפירא ניהל את פעילותה.

האזינו לשיחה עם רובי ליאני, מייסד-שותף וה-CTO של XTEND, מתוך תוכנית מספר 50 בפודקאסט שלנו, שעלתה באוגוסט 2022:

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , רחפנים , תעופה וביטחון