PTC הכריזה על גרסה 11 של תוכנת ה-CAD הישראלית Creo
22 מאי, 2024
הגרסה החדשה כוללת 150 עידכונים ומודולים חדשים המסייעים בתכנון וייצור של מוצרים מכניים וחשמליים בטכנולוגיות הייצור החדשות ביותר
חברת PTC הכריזה על הגרסה ה-11 של תוכנת Creo, שהיא פלטפורמת תכנון בעזרת מחשב (CAD) שהיא מפתחת בישראל ומספקת לכ-30,000 לקוחות בעולם. הגרסה החדשה כוללת 150 עידכונים ומודולים חדשים המסייעים בתכנון וייצור של מוצרים מכניים וחשמליים בטכנולוגיות הייצור החדשות ביותר. מערכת קריאו היא אחת מתוכנות ה-CAD הנפוצות בשוק, ופופלרית מאוד בתעשיות התעופה והביטחון. בין החברות המשתמשות בה: לוקהיד מרטין, פרארי, וולוו, צבא ארה"ב, נאס"א, אינטל, רייתאון, רפאל ועוד. המתחרה העיקרית שלה היא סולידוורקס.
מנהל מוצר בתחום האלקטרו-מכניקה בחטיבת Creo, אלכס ירושנקו, סיפר ל-Techtime שיש שיפורים בגרסה החדשה במודולים רבים, כולל גם שיפורים בתחום האינטגרציה של אלקטרוניקה וכבילה בתכן המכני: יכולות משופרות במודול הכבילה כגון ייצוג משופר של רתמות מורכבות, שידרוג של כלים קיימים לעבודה קלה וחכמה יותר, בניית טבלאות בהתאמה אישית לייצור רתמות וייצוג תלת מימדי מלא הרתמות בהתאם לשרטוטים. במודול ECAD-MCAD האחראי לאינטגרציה של לוחות PCB בתכן המכני, נוספה גם אפשרות להצגת שכבות הנחושת (Stackup) עם שקיפות והוכנסו שיפורים בייצוג הוויזואלי שלהם.
בין העידכונים המרכזיים:
הגדרה–מבוססת–מידול (MBD): יכולת מעבר מתכן מבוסס שרטוטים לעולם של הגדרות–מבוססות–מידול (Model Based Definition), כאשר כל הגדרות הייצור בעצם מותמנות בחלק התלת ממדי עצמו וניתנות אפילו לקריאה ישירה על-ידי מכונות ייצור שונות ללא צורך בשרטוט. כלומר מקור מידע יחיד לעיצוב וייצור חלקים. כלים חדשים להגדרה–מבוססת–מידול ב-Creo 11 מאפשרים לצוותים לארגן בקלות נתוני תכנון בטבלאות פשוטות הניתנות לקריאה על-ידי בני אדם וכלים במורד שרשרת הייצור, עם הפניות לפרמטרים והפניות סמנטיות לגאומטריה, תמיכה בסטנדרטים חדשים כגון STEP AP242 ו-ISO GPS 22081 (עבור טולרנסים), תמיכה מועשרת עבור לוחות/חריצים ועוד.
תכנון–מונע–סימולציה ותכנון גנרי: יכולות חדשות בתכנון מונע–סימולציה (Simulation Driven Design). העיצוב הגנרטיבי (Generative Design) שודרג עם תמיכה בעומסים מיסביים, באילוצי הסימטריה המישורית עבור הגאומטריה הנוצרת ויכולות הגדרת עובי מינימלי של הגאומטריה. במודול הסימולציה בזמן אמת (Simulation Live) נוספה יכולת סימולציה לחישוב מעבר חום בהסעה ללא צורך במקדם מעבר חום (Conjugate Heat Transfer).
ובמודל הסימולציה המתקדם נוספה אפשרות של סימולציה מבנית במצב לא מתמיד (Transient Model), כלומר לניתוח התנהגות של מבנה בעומסים המשתנים בזמן.
כלי ייצור מתקדמים: שידרוג בכלי הייצור השבבי והדפסת תלת מימד, מבטיחים יעילות ורבגוניות רבה יותר בתהליך הייצור. השיפורים כוללים יצירת מעברים (transitions) בין סריגים (lattices) מסוגים שונים על מנת ליצור מבנה סריג רציף. יכולת יצירת סריגים סטוקסטיים (stochastic) עם הגדרות גודל נקבוביות, יכולות עיוות סריגים אחרי היצירה (Warp) ושיפור ביצוא לפורמטים של 3MF ו-STL. בייצור שבבי נוספה יכולת כרסום סיבובי מהיר ב-4 צירים ומספר שדרוגים בכלי כרסום וחריטה.
תכנון וייצור חומרים מרוכבים: חומרים מרוכבים הוא גם תחום הנמצא היום בחזית החדשנות במיוחד בענפי התעופה, הרכב והבטחון, ועם חדשנות טכנולוגית נדרשים כלים שמסוגלים להתמודד עם דרישות מידול וייצור אשר לא היו קיימות לפני מספר שנים. ההתקדמות ביכולות התכנון, הסימולציה והייצור של חומרים מרוכבים ב-Creo 11, ממשיכה לתת מענה לצרכים של מהנדסי התכנון, המשתמשים היום בחומרים מרוכבים יותר מאי פעם.
כלי ייצור מתקדמים: שידרוג בכלי הייצור השבבי והדפסת תלת מימד להבטחת יעילות ורבגוניות רבה יותר בתהליך הייצור. השיפורים כוללים יצירת מעברים (transitions) בין סריגים (lattices) מסוגים שונים על מנת ליצור מבנה סריג רציף. יכולת יצירת סריגים סטוקסטיים (stochastic) עם הגדרות גודל נקבוביות, יכולות עיוות סריגים אחרי היצירה (Warp) ושיפור ביצוא לפורמטים של 3MF ו-STL. בייצור שבבי נוספה יכולת כרסום סיבובי מהיר ב-4 צירים ומספר שדרוגים בכלי כרסום וחריטה.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תוכנה ותכנון אלקטרוני