Lumet פיתחה טכנולוגיה להוזלת הייצור של תאים סולאריים

30 מאי, 2024

החברה מרחובות משתייכת לקבוצת לנדא. מאפשרת להדפיס במהירות מוליכי מתכת זעירים ולהוזיל הייצור בכ-4%. ביצעה עיסקה ראשונה: מכירת מכונות ייצור לענקית הסולארית Qcells

חברת Lumet הישראלית הפועלת מרחובות ונמנית על קבוצת לנדא, ביצעה את עיסקת המכירה הראשונה של טכנולוגיה המייעלת ומוזילה את הייצור של תאים סולאריים (PV Cells): חברת Hanwha Qcells הנחשבת לאחת מהיצרניות הגדולות בעולם של מודולים סולאריים הודיעה שהיא תשלב את הטכנולוגיה של Lumet בקווי הייצור שלה. מדובר במכונת ייצור המאפשרת להדביק מוליכי מתכת זעירים על-גבי המשטח הסולארי, בקצב של 10,000 תאים בשעה ובמחיר נמוך יותר מטכנולוגיות ההדפסה הקיימות היום (Screen printing), אשר דומות לטכנולוגיות ייצור מעגלים מודפסים (PCB).

תהליך הייצור של מודול סולארי כולל מספר שלבים: הפקת וייצור סיליקון (20% מהעלות הכוללת), ייצור התא הסולארי הכולל שיקוע חומרים כימיים ליצירת מוליכים למחצה המגיבים לאור, והדפסת מוליכים חשמליים (Metalling) בשני צידי התאים הסולאריים, כדי להוביל את האנרגיה הנאגרת בתאים הסולאריים. השלב הזה אחראי לכ-25% מעלות הייצור. השלב האחרון, של הרכבת כל התאים ליצירת מודולים הניתנים להתקנה בשטח, הוא היקר ביותר ואחראי לכ-55% מעלות הייצור.

פחות כסף בעלות – ופחות כסף כחומר-גלם

מקבוצת לנדא נמסר ל-Techtime שבחישוב כולל, החברה מוזילה את עלות הייצור של המודול הכולל בכ-4%. מדובר בנתון מרשים עבור תעשיה העובדת בשולי רווחיות זעירים. הטכנולוגיה של Lumet מתמקדת בתהליך הוספת המוליכים החשמליים: החברה מסרה שהיא פיתחה תהליך מהיר מאוד, יבש ומאופיין במעט מאוד פסולת, בניגוד בניגוד לתהליך הרטוב, האיטי והמזהם הנמצא היום בשימוש. התהליך החדש הוא גם זול יותר, מתבצע במכונת ייצור קטנה יחסית וגם חוסך בחומר-גלם יקר (כסף).

בתהליך הזה עוברים תאי הסיליקון בין שני גלגלים אשר מדביקים במהירות את המוליכים החשמליים אל הלוחות בשני צידיהם. להערכת החברה הטכנולוגיה שלה גם משפרת את הביצועים של התאים הסולאריים. רוחב קטן מ10 מיקרון ומגיע עד 5 מיקרון, ולכן מגדיל את שטח ספיגת אנרגיית השמש. במקביל, המוליכים מיוצרים בפרופיל משולש גבוה (כאשר הבסיס ברוחב של 10 מיקרון למשל, הקודקוד הוא בגובה של 16 מיקרון) ולכן קרינת שמש הפוגעת בהם מוקרנת אל אזור ספיגת האנרגיה במודול הסולארי, ומעניקה שיפור נוסף בביצועי ייצור החשמל שלו.

12 שנות פיתוח

מאחורי חברת Lumet עומד מאמץ פיתוח שבוצע במעבדות לנדא לאורך 12 שנים. כאשר הפיתוח הגיע לשלבים מתקדמים, הוקמה החברה ב-2019 והיא יצאה לדרך עצמאית באמצעות השקעה של כמה עשרות מיליוני דולרים שביצע המייסד והיו"ר של Lumet, בני לנדא. כיום החברה מעסיקה כמה עשרות עובדים. סגנית נשיא ו-CTO של Qcells Hanwha, ד"ר דניאל מרפלד, אמרה שהחברה בחרה בטכנולוגיית טכנולוגיית המטאליזציה של Lumet, "לאחר תהליך ארוך של הערכה ובדיקות. Qcells החליטה לאמץ את הטכנולוגיה בקווי הייצור העתידיים שלה, ותהיה הראשונה שתטמיע אותה בשוק הסולארי".

בני לנדא אמר ששתי החברות יביאו לשוק את הטכנולוגיה של Lumet לייצור תאים סולאריים. "ל-Qcells יש היסטוריה עשירה של חלוציות וחדשנות, וכעת היא ראשונה פעם נוספת. אלו חדשות מרגשות מאוד עבורנו ועבור תעשיית האנרגיה הסולארית".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעשייה ישראלית