Revealense חשפה מערכת AI שמזהה את הרגשות שאנשים מנסים להסתיר
18 יוני, 2024
המערכת מנתחת שורה של מדדים פיזיולוגיים של האדם המצולם בסרטון וידיאו ומאבחנת את מצבו הרגשי והתודעתי, לרבות אם הוא משקר. החברה מייעדת את המערכת לעולם החקירות, הטיפול הפסיכולוגי וזיהוי דיפ פייק
[קרדיט צילום: אייל טוואג]
חברת הסטארט-אפ הישראלית Revealense, שפעלה עד כה "מתחת לרדאר", חשפה היום מערכת מבוססת AI ולמידה עמוקה, אשר מסוגלת לאבחן את מצבו הרגשי והקוגנטיבי של אדם, על סמך סרטון וידיאו רגיל, כדוגמת שיחת זום, ריאיון טלוויזיוני או חקירה משטרתית. המערכת מסוגלת גם לזהות האם האדם דובר אמת או שקר. החברה, שכבר רשמה מספר פטנטים לזכותה, פעלה עד היום במימון עצמי ותחפש כעת משקיעים.
Revealense נוסדה בשנת 2021 על ידי המנכ"ל דב דונין, שגיבש סביבו צוות של מומחים מתחומי הפסיכולוגיה והנוירופסיכולוגיה, מתמטיקה, AI, ראייה ממוחשבת, רשתות נוירונים ועוד. החברה ממוקמת בפתח תקווה ומעסיקה 10 עובדים. החברה מייעדת את המערכת שלה, בשלב ראשון, לשלושה שווקים עיקריים: עולם החקירות, עולם הטיפול והאבחון הפסיכולוגי, וכן ככלי לזיהוי סרטוני דיפ פייק, וזאת מתוקף יכולתה לזהות סממנים של התנהגות בלתי אנושית.
מערכת החברה, illuminator, מנתחת התנהגות אנשים המצולמים בווידאו (בשידור חי או מוקלט) באמצעות בינה מלאכותית. לראשונה בתחום זה, המערכת יודעת לזהות את ההקשר המדויק של הצילום כדוגמת ראיון עבודה, בדיקת אמינות, תחקור גורם עוין, אבחון מצב נפשי – והיא מפעילה את האלגוריתמים המתאימים לסיטואציה הספציפית.
לוח מחוונים (dashboard) מציג בפני המשתמש את האופן שבו מספר רשתות נוירונים עוקבות בזמן אמת אחר מאפיינים פיזיולוגים שמשתנים במהלך הצילום עקב שינויים בלתי רצוניים במערכת העצבים, כמו שינויים בפיגמנטציה של העור, זרימת דם ודופק, שינויים בקול, מצמוץ עיניים, הבעות הפנים וסימנים לפריקה עצבית (תזוזה של שרירי פנים שמשכה כעשירית השנייה). במהלך ניתוח המדדים הללו מציגה המערכת את השינויים במצב הרגשי והחשיבתי של המצולם ואת התוכן המדויק שהטריד אותו וגרם לו לתגובה עצבית או מתח.
על בסיס פרמטרים אלה, המערכת מפיקה מעין DNA מנטלי של המצולם שמאפשר למנהלים, חוקרים ופסיכולוגים לקבל החלטות איכותיות, מדויקות והוגנות לגביו. לראשונה בתחום זה, רשת נוירונים נוספת ששולבה במערכת מבצעת תהליך של בדיקה הדדית של הפרמטרים השונים (cross reference) כדי לאמת את הממצאים, לזהות רמת עקביות ולכייל את התוצאה. טכנולוגיה זו נרשמה כפטנט והיא פותרת בעיות של פתרונות אחרים בשוק שעוקבים אחר מדד אחד בלבד או מספר מדדים אך ללא בדיקה הדדית ביניהם. החתימה המנטלית מזהה תכונות, כוונות, צפי לתגובות או שינויים מנטליים מתפתחים, במצבים שונים ועוד.
החברה גם רשמה פטנט על גישה, המיושמת במערכת, של AI אתי, אחראי והוגן. המודלים של המערכת מנטרלים השפעות תרבותיות ומספקים תובנות שוויוניות, ללא הטיות ואפליות וללא השפעה של אזור גיאוגרפי, דת, שפה, לאום, גזע וכו'.
דב דונין, מייסד ומנכ"ל Revealense: "אנו מספקים כיום מערכת דיפטק ידידותית לזיהוי הפרופיל ההתנהגותי ומאפייני האישיות של אנשים ומעניקים למקבלי ההחלטה כלים רבי עוצמה להבנת האדם שמנגד ולקבלת החלטות מדויקות, הוגנות ושוויוניות. המערכת היא קלה להטמעה במודל שירות ענן (SaaS) וניתנת לשימוש בהיקף רחב. לדוגמא, בדיקת התפתחות טראומה נפשית, זיהוי פוטנציאל לאלימות, אבחון מהימנות ועוד".
פורסם בקטגוריות: בינה מלאכותית , חדשות
פורסם בתגיות: Revealense