מטריקס רוכשת את אורטק שיווק מרעננה
3 דצמבר, 2024
היקף העיסקה: כמה עשרות מיליוני שקלים. תתבצע בהדרגה ותושלם בתוך שלוש שנים. אורטק משמשת כנציגה בישראל של מספר ספקיות ציוד ומערכות לקווי ייצור והרכבות אלקטרוניות
בתמונה למעלה: משה אורט וליאת טננהולץ מחברת מטריקס
חברת מטריקס (Matrix) חתמה על הסכם לרכישת חברת אורטק שיווק (Ortec) מרעננה, אשר משמשת כנציגה בישראל של מספר ספקיות ציוד ומערכות לייצור והרכבות אלקטרוניות. הרכישה בהיקף של כמה עשרות מיליוני שקלים, תתבצע בהדרגה ותושלם בתוך שלוש שנים. במהלך התקופה הזו תנוהל אורטק על-ידי משה אורט, אשר הקים את החברה לפני 38 שנים. אורטק משווקת מערכתו ייצור כמו מכונות אוטומטיות להשמות SMT, מכונות למריחת משחת הלחמה ודבקים, מכונות הלחמת גל, מכונות אוטומטיות לניקוי מעגלים לאחר ההלחמה, מערכות בדיקה ויזואלית של מעגלים לאחר ההרכבה ועוד. בין השאר היא מפתחת יישומים ותהליכי ייצור ייעודיים ללקוחות בשיתוף עם יצרני הציוד.
העיסקה מצטרפת לשורה של רכישות שביצעה מטריקס בשנים האחרונות בתחום הציוד והשירותים לתעשיית האלקטרוניקה. מטריקס פועלת בעיקר בתחום שירותי ה-IT בארץ ובחו"ל, ומעסיקה כ-11,200 עובדים. החברה נסחרת בבורסה של תל אביב לפי שווי שוק של כ-5.3 מיליארד שקל. מגזר תשתיות ענן ומחשוב של מטרקס מספק פתרונות מחשוב, תקשורת, הקמת חדרי שרתים, מכירה ושיווק של ציוד בדיקה ומדידה, אינטגרציה בתחום האוטומציה, שירותי כיול מתן פתרונות וידאו תעשייתי ועיבוד תמונה.
ביוני 2022 היא נכנסה לתחום הפרוייקטים ופתרונות אוטומציה מבוססי בקרים וחיישנים (כולל מצלמות) ומתן שירותי תיקון וכיול במעבדות החברה ובמתקני הלקוח. השירותים האלה ניתנים באמצעות החברות הבנות רדט ציוד ומערכות, אסיו ויז'ן ואר.אס.אי מערכות בדיקה, שהיו בעבר קבוצת רדט. שנירכשה ביוני 2022 תמורת כ-44 מיליון שקל. אורטק צפויה להשתלב באשכול סחר ופתרונות טכנולוגיים מתקדמים במטריקס, הכולל גם את פעילות החברות רדט, אסיו ויז'ן, גסטטנר וקליבר הנדסה ומחשבים.
סמנכ"לית מיזוגים ורכישות, ומנהלת אשכול סחר ופתרונות טכנולוגיים מתקדמים במטריקס, ליאת טננהולץ, אמרה שרכישת אורטק מרחיבה את סל הפתרונות של מטריקס בעולם המכונות והציוד לקווי ייצור. "לשתי החברות יש לקוחות משותפים רבים\ והרכישהתרחיב את היצע הפתרונות ללקוחותינו המפעילים קווי ייצור".
פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , שיווק והפצה