מרכז שניידר פתח מרכז קדם-ניתוחי להדפסה בתלת-מימד

8 ינואר, 2025

המרכז, העושה שימוש בטכנולוגיות של סטרטסיס ו-Synergy3DMed, מסייע להדפיס אביזרים ושתלים מותאים אישים לניתוחי ילדים. "והופך את הניתוח ליעיל, מהיר, מדויק ונוח יותר"

[בתמונה: דגם לב. באדיבות מרכז שניידר]

המרכז, העושה שימוש בטכנולוגיות של סטרטסיס ו-Synergy3DMed, מסייע להדפיס אביזרים ושתלים מותאים אישים לניתוחי ילדים. "והופך את הניתוח ליעיל, מהיר, מדויק ונוח יותר"מרכז שניידר לרפואת ילדים, מקבוצת כללית, חנך רשמית מרכז חדש לפיתוח וייצור של אביזרים ושתלים מותאמים אישית, תוך שימוש בטכנולוגיות של בינה מלאכותית והדפסה בתלת-מימד. התוצרים המודפסים מיועדים לפרוצדורות רפואיות שונות,כדוגמת ניתוחים אורתופדיים ואורתו-אונקולוגיים, נוירוכירורגים וניתוחי לב חזה.

המיזם, בהובלת מנהל הכספים והפיתוח העסקי של שניידר, איתי יפה, יתנהל בשיתוף חברת Synergy3DMed, המציעה פתרונות כירורגיים אישיים באמצעות מודלים בתלת מימד. המדפסות בהן ישתמשו במסגרת פעילות המרכז הן של חברת סטרטסיס (Stratasys), משמשות להדפסת עזרים וכלים לטובת ניתוחים וניסויים רפואיים, וכן להפקת מודלים המסייעים לרופאים בהכנה לניתוח, במקביל להמחשת התהליך למטופלים.

מאז פתיחתו של מרכז הפיתוח  נעשו כבר עשרות ניתוחים מצילי ומשפרי חיים לילדים, ביניהם שיחזורי גולגולת ופנים, ניתוחי לב בתלת מימד ועוד. המרכז נועד לפתח אביזרים כירורגיים ושיקומיים מותאמים אישית לכל  ילד, כדוגמת מסכות הנשמה, סדים וקסדות, שתלים, וכן  מאפשר ביצוע פרוצדורות חדשות בטכנולוגיות מתקדמות אשר יקטינו את הסיכונים, ימקסמו את התוצאות הקליניות ויקצרו את זמן הניתוח וההחלמה. 

מו כן, הרופאים בשיתוף המטופלים ומשפחותיהם יוכלו לבחון את הדגמים בצורה ויזואלית ברורה ומדויקת, על ידי שימוש בטכנולוגיות תלת מימד ויכולות AI, עוד בשלב התכנון הטרום ניתוחי. המרכז עוד יאפשר לילדים המטופלים בשניידר, לצוותים הרפואיים ולבעלי עניין לעבור סדנאות, הכשרות והדרכות ייעודיות בטכנולוגיות תלת מימד מגוונות בעולמות השיקום, האנטומיה והביו-טכנולוגיה. 

המרכז גם יקדם שיתופי פעולה עסקיים, יזמויות בתחום החינוך הרפואי עם מוסדות אקדמיים מקומיים ובינלאומיים,  עבודה משותפת עם בתי חולים לילדים ברחבי העולם ועוד.  

איתי יפה, מנהל הכספים והפיתוח העסקי של מרכז שניידר, ציין כי מלבד התועלת הקלינית לטכנולוגיות הללו יש גם ערך כלכלי. "למיזם זה ערך כלכלי שמתבטא בחיסכון בציוד רפואי ובעלויות הניתוח, כאשר אנו מסוגלים לייצר בעצמנו את השתלים, תוך זמן תגובה כמעט מיידי, ובנוסף-על בסיס הפיתוחים במעבדה להקים בבית החולים, לרווחת המטופלים, שירותים שהינם מחוץ לסל..

ד"ר אמיר קרשנוביץ, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה במרכז שניידר, הסביר כי "האביזרים והשתלים המותאמים אישית מאפשרים לנו לשמור בצורה המקסימלית על המוח של המטופלים במהלך הניתוח, והופכים את הניתוח עבורנו המנתחים ליעיל, מהיר, מדויק ונוח יותר. יתרון משמעותי נוסף, זה היכולת  להתנסות ולהתאמן על הדגם לפני הניתוח ולתכנן אותו בצורה הטובה ביותר. יש לנו כבר מספר מרשים של סיפורי הצלחה כמו שחזורי גולגולת ופנים לאחר תאונות דרכים וקורקינט, שלצערנו אנו פוגשים פה בשניידר לא מעט. הימצאות מרכז הפיתוח בתוך בית החולים מאפשרת הגברת תפוקת הניתוחים, ובשורה התחתונה לנו כמנתחים להציל יותר ילדים".

לדברי ארז בן צבי, סמנכ"ל מדיקל בחברת Stratasys : "מדובר ביוזמה המשתלבת במגמה עולמית להנגשת טכנולוגיית תלת מימד לרופאים לטובת שיפור התכנון וביצוע של ניתוחים מצילי חיים. טכנולוגיית התלת מימד תאפשר לצוות הרפואי להתאמן ולהדריך את דור הרופאים הבא על מודלים מותאמים אישית המדמים בהתנהגותם פתולוגיות רפואיות שונות ומקרי קצה, שלא פוגשים לעיתים קרובות. הצוות הרפואי יוכל להסביר למטופלים ולמשפחותיהם את מהות הבעיה והצורך בטיפול, מסוג זה או אחר, בקלות רבה ובפשטות".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: 3D-Printing , חדשות , מכשור רפואי

פורסם בתגיות: מרכז שניידר , סטרטסיס