נקסט ויז'ן: הזמנת ענק בהיקף של 30 מ' דולר
13 מרץ, 2025
מדובר בהסכם לשלוש שנים שנחתם באוקטובר 2024, ורק עכשיו החברה חושפת אותו. הוא מתווסף לצבר ההזמנות הקיים של כ-101 מיליון דולר. החברה תקבל מקדמה של 7.5% מגובה הסכום הכולל. המנייה בתל אביב מזנקת

חברת נקסט ויז'ן (Next Vision) מרעננה, המפתחת מצלמות מיוצבות לרחפנים ולכלים בלתי מאוישים, דיווחה על העיסקה הגדולה ביותר בתולדותיה: הזמנת מצלמות ומוצרים נלווים בהיקף כולל של כ-30 מיליון דולר. למעשה, מדובר בהסכם שנחתם באוקטובר 2024, ורק עכשיו החברה חושפת אותו. ההסכם נחתם עם לקוח קיים של החברה, אשר יקבל את המוצרים בתוך בשלוש שנים מיום חתימתו, כלומר בתוך 27 חודשים מקבלת אישור רגולטורי. ההזמנה הזו מתווספת אל צבר ההזמנות של החברה שפורסם בדו"ח השנתי של 2024, בהיקף של כ-100.9 מיליון דולר.
תנאי התשלום כוללים מקדמה בגובה של 7.5% מסכום ההסכם הכולל. החברה הזהירה שתחילת אספקת המוצרים ללקוח תלויה בקבלת אישור רגולטורי ובלקוח הקצה של המזמין. שכן המוצרים הוזמנו על-ידי ספק מערכות אשר מייצר אותן עבור צד שלישי. בעקבות ההודעה, זינקה מניית נקסט ויז'ן בבורסה בתל אביב בכ-7%, וכעת היא נסחרת לפי שווי חברה של כ-7 מיליארד שקל. החברה מפתחת ומייצרת מערכות צילום יום ולילה מיוצבות עבור כלים קרקעיים ואוויריים, דוגמת מל"טים ורחפנים. הפתרון של החברה מבוסס על מגוון מצלמות ואביזרים נלווים, ועל מנוע ייצוב תמונה (גימבל) יעיל מאוד המבוסס על פטנט רשום, המאפשר ייצור מצלמות מיוצבות המאופיינות ביחס משקל/גודל וביצועים מהטובים בעולם, כדי לקבל תמונה יציבה גם בתנאי טיסה קשים.
בשנת בשנת 2024 צמחו מכירותיה בכ-121% והסתכמו בכ-115 מיליון דולר, בהשוואה למכירות של 52 מיליון דולר בשנת 2023. למעשה, כבר ברבעון השלישי של 2024 נקסט ויז'ן חצתה את יעד המכירות השנתי שלה, שעליו הצהירה בדו"חות הקודמים. גם הריווחיות זינקב בשיעור גבוה: הרווח הנקי ב-2024 הסתכם בכ-66.3 מיליון דולר ומהווה כ-57.7% מההכנסות – זוהי צמיחה של פי 2.4 בהשוואה לרווח נקי של כ-27.5 מיליון דולר בשנת 2023 (כ-53% מהמכירות).
פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: מצלמות , נקסט ויז'ן , רחפנים