אנבידיה ישראל פיתחה מתגי סיליקון פוטוניקס
19 מרץ, 2025
המתגים ישולבו בטכנולוגיית אריזה חדשנית לצד שבבי האיתרנט והאינפיניבנד. "פותח את השער ל'מפעלי AI' של מיליון מעבדים גרפיים". בעבר ניסתה מלאנוקס לפתח טכנולוגיית סיליקון פוטוניקס

אתמול (ג') במסגרת GTC, כנס המפתחים השנתי של אנבידיה, חשפה החברה מתגי סיליקון פוטוניקס (Silicon Photonics) למרכזי נתונים. אלה הם שבבי הסיליקון פוטוניקס הראשונים של אנבידיה והם ישולבו בפלטפורמות האיתרנט (Spectrum-X) והאינפיניבנד (Quantum-X). מתגי הסיליקון פוטוניקס ישולבו על גבי אותו מעגל משולב (ASIC) לצד שבבי האיתרנט והאינפיניבנד בטכנולוגיה הקרויה Co-Packaged Optics (CPO), שבה אורזים יחדיו רכיבים אלקטרוניים ורכיבים אופטיים.
המתגים החדשים פותחו על ידי אנבידיה ישראל, וזוהי אבולוציה נוספת של הטכנולוגיה של חברת מלאנוקס (Mellanox) שנרכשה על ידי אנבידיה ב-2019 ומהווה את ליבת המרכז הישראלי של ענקית השבבים. עוד בהיותה חברה עצמאית, מלאנוקס ניסתה לפתח טכנולוגיית קישוריות המבוססת על סיליקון פוטוניקס, ולשם כך גם רכשה את חברת Kotura האמריקאית, שפעלה בתחום. ואולם, בתחילת 2018, כחלק מתהליך של התייעלות, הודיעה כי היא מפסיקה את פעילותה בתחום.
טכנולוגיית סיליקון פוטוניקס, המתבססת על שימוש באמצעים אופטיים כדי להעביר מידע, אמורה לאפשר תעבורת נתונים מהירה ויעילה יותר. מתגי הסיליקון פוטוניקס החדשים אמורים להוות תשתית תקשורת לסוג חדש של מרכזי נתונים עצומים בגודלם, אשר מנכ"ל ומייסד החברה ג'נסן הואנג הגדיר אתמול בנאום הפתיחה בתור "מפעלי בינה מלאכותית".
"מפעלי בינה מלאכותית הם סוג חדש של מרכזי נתונים בקנה מידה גדול באופן קיצוני, ויש להמציא מחדש את תשתית הרשת כדי לעמוד בקצב. על ידי שילוב סיליקון פוטוניקס ישירות במתגים, אנבידיה מנפצת את המגבלות הישנות של רשתות בקנה מידה גדול, ופותחת את השער למפעלי בינה מלאכותית של מיליון מעבדים גרפיים", הסביר הואנג.
מתגי הסיליקון פוטוניקס החדשים יאפשרו ל"מפעלי בינה מלאכותית" לחבר מיליוני GPUs על פני מספר אתרים, תוך הפחתה דרסטית בצריכת האנרגיה ובעלויות התפעול. לדברי אנבידיה, המתגים משלבים חידושים אופטיים עם פי ארבעה פחות לייזרים כדי לספק פי 3.5 יעילות בצריכת החשמל, Signal Integrity (איכות אות) גבוהה פי 63, עמידות רשת טובה פי 10 בקנה מידה גדול, ופריסה מהירה פי 1.3 בהשוואה לשיטות תקשורת מסורתיות.
מתגי Spectrum-X Photonics מגיעים במספר תצורות: גרסת 128 פורטים בקצב העברת נתונים של 800 גיגה-ביט לשנייה או 512 פורטים בקצב של 200 גיגה-ביט לשנייה ורוחב פס כולל של 100 טרה-ביט לשנייה. וכן בתצורה של 512 פורטים בקצב 800 גיגה-ביט לשנייה, או 2,048 פורטים בקצב של 200 גיגה-ביט לשנייה, עם רוחב פס כולל של 400 טרה-ביט לשנייה.
עוד נמסר מאנבידיה כי על מנת לפתח ולייצר את שבבי הסיליקון פוטוניקס ולדאוג לשרשרת אספקה מיטבת, נעשו שיתופי פעולה והמצאות משותפות עם מגוון חברות וארגונים, בהם TSMC, Coherent, Corning Incorporated, Foxconn, Lumentum ו-SENKO.
נאום הפתיחה (keynote) אמש של מייסד אנבידיה ב-GTC:
פורסם בקטגוריות: בינה מלאכותית , חדשות
פורסם בתגיות: אנבידיה , סיליקון פוטוניקס