אחרי שהוביל את Trax: יואל בר-אל משיק מרכז להכשרת יזמים ומנהיגי הייטק
20 יולי, 2026
התוכנית מיועדת ליזמים ומייסדי סטארט-אפים, משלבת הכשרה מעשית וליווי של בכירי התעשייה, ומתמקדת במנהיגות, ניהול וצמיחה בעידן הבינה המלאכותית
איש ההייטק והיזם הישראלי יואל בר-אל, ממייסדי חברת Trax, הודיע על הקמת "מרכז בר-אל" – מרכז חדש להכשרת יזמים, מנהלים ומייסדי חברות טכנולוגיה. לדברי המייסדים, מדובר במרכז הראשון בישראל המתמקד בהכשרת מנהיגים ומייסדי חברות הייטק באמצעות תוכנית אינטנסיבית המשלבת הכשרה מעשית, פיתוח מנהיגות וליווי של בכירי התעשייה.
בר-אל נמנה עם מייסדי Trax, שפיתחה טכנולוגיות מבוססות ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית עבור רשתות קמעונאות ברחבי העולם. החברה צמחה לאורך השנים למעמד של יוניקורן, פעלה בעשרות מדינות וגייסה מאות מיליוני דולרים ממשקיעים בינלאומיים. לפי החברה, בר-אל היה מעורב לאורך הקריירה בגיוסי הון בהיקף מצטבר של יותר ממיליארד דולר.
התוכנית החדשה מיועדת ליזמים, מנהלים ומייסדי סטארט-אפים בעלי ניסיון בתעשייה, ותימשך חמישה ימים. היא תכלול סימולציות, עבודה בקבוצות, ליווי אישי ומפגשים עם בכירים מהאקוסיסטם הישראלי. בין הנושאים שיילמדו: גיוס הון, עבודה מול דירקטוריונים, ניהול צוותים, בניית חברות צומחות וקבלת החלטות בתנאי אי-ודאות.
לדברי החברה, לצד ההיבטים העסקיים והניהוליים, התוכנית שמה דגש גם על פיתוח מיומנויות מנהיגות, אינטליגנציה רגשית ויכולות הובלה – תחומים שלדבריה הופכים לחשובים יותר בעידן הבינה המלאכותית והשינויים המהירים בענף. בוגרי התוכנית צפויים להמשיך ולקבל ליווי ולשמור על קשר במסגרת קהילת הבוגרים.
בין המרצים שישתתפו בתוכנית נמנים עו"ד עופר בן יהודה, שותף וראש מחלקת ההייטק במשרד שבלת; עו"ד יואב אלקלעי, שותף בכיר בתחום הפטנטים והקניין הרוחני במשרד פרל כהן; דינה פסקא רז, ראש תחום הטכנולוגיה ב-KPMG; ועידית מועלם ידיד, שותפה מנהלת בקרן פיטנגו, לצד בכירים נוספים מתעשיית ההייטק.
לדברי בר-אל, הרעיון להקמת המרכז נולד לאחר שנים שבהן ליווה בהתנדבות יזמים צעירים, והבחין כי מיזמים רבים נכשלים לא בשל הטכנולוגיה אלא בעקבות טעויות ניהוליות, אסטרטגיות ואנושיות.
"הטכנולוגיות משתנות ללא הרף. כשהקמנו את Trax, עיבוד תמונה בזמן אמת היה כמעט מדע בדיוני, והיום בינה מלאכותית מבצעת משימות דומות בתוך שניות", אמר בר-אל. "לכן, מה שיקבע את הצלחתם של היזמים הוא לא רק הידע הטכנולוגי, אלא היכולת להוביל אנשים, להתמודד עם חוסר ודאות, לקבל החלטות נכונות ולבנות חברה שיודעת להשתנות. זו בדיוק המטרה של מרכז בר-אל – להכין את הדור הבא של מובילי ההייטק הישראלי."
פורסם בקטגוריות: חדשות