למרות המשבר, ההייטק הישראלי עדיין צומח

20 יולי, 2022

בשנת 2021 חלה צמיחה של עשרות אחוזים בייצוא של מערכות חשמליות, אלקטרוניות ותוכנה, אולם בחודשים אפריל-יוני 2022 מסתמנת מגמה חדשה, אשר עשויה ללמד על בלימת הצמיחה

דו"ח הייצוא הישראלי של משרד הכלכלה והתעשייה אשר פורסם היום (ג') מראה מגמת חזרה לצמיחה בתעשיית ההייטק הישראלית, לפחות בשנת 2021. ייצוא הסחורות והשירותים של ישראל צמח ב-25.3% והסתכם בכ-143.2 מיליארד דולר. אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים היה תחום שירותי המחשוב, אשר צמח בכ-26% להיקף שנתי כולל של כ-34 מיליארד דולר. שירותי המחקר והפיתוח, בעיקר במרכזי מו"פ של חברות זרות, תפסו כ-9% מייצוא השירותים, בהיקף של כ-6.7 מיליארד דולר.

הייצוא של מערכות חשמל ואלקטרוניקה, הכולל מכונות חשמליות, מיכשור אלקטרוני, ציוד אופטי מכשור רפואי הסתכם הכ-4.24 מיליארד דולר, בעקבות צמיחה של 22% בייצוא מכשור חשמלי ואלקטרוני וצמיחה של 16% בייצוא ציוד אופטי ורפואי. מנתונים ראשוניים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה שגם בחודש יוני חלה עלייה במדדי הייצוא, למרות המשבר בשוק ההון, הימשכו הקשיים בשרשרת האספקה ותחושת המיתון שהתעצמה עם התארכות המלחמה באוקראינה.

יחד עם זאת, תחושת המשבר באה לידי ביטוי בנתוני הרבעון השני של השנה. בחודשים אפריל-יוני 2022 צמח ייצוא הסחורות של ישראל ב-13.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם בחודש יוני בכ-19.7 מיליארד דולר. הייצוא של מוצרי טכנולוגיה עלית (כ-36% מהייצוא התעשייתי) צמח בינואר-מרץ בכ-16.5% בשיעור שנתי, ובאפריל-יוני 2022 בכ-2.3% בשיעור שנתי. בדומה לכך התמתנה הצמיחה בייצוא של מוצרים בטכנולוגיה גבוהה: בינואר-מרץ 2022 גדל הייצוא בכ-52.4% בחישוב שנתי, ואיול בחודשים אפריל-יוני התכווצה הציחה בכמחצית, לכ-19.2% בחישוב שנתי.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות