RFOptic קיבלה הזמנת המשך מחברת טלקום גדולה

30 ספטמבר, 2024

החברה מפתחת מערכות להמרת אותות RF לאותות אופטיים ומשמשות לבדיקה של תאימות בין תחנות בסיס ברשתות דור חמישי. החברה צופה גידול בביקוש על רקע פריסת רשתות דור חמישי 

חברת RFOptic מפתח תקווה דיווחה על קבלת הזמנה משמעותית מחברה טלקום אירופית הנמנית עם 500 החברות הגדולות בעולם (Fortune500). ההזמנה היא עבור מספר מערכות תקשורת דו-כיוונית להמרה אופטית חשמלית מסוג RF over Fiber – RFoF, בתדר של 6GHz. זוהי הזמנה שנייה מצד לקוח.

הלקוח ירכוש שלושה סוגים של פתרונות. האחד יותקן במעבדות החברה באירופה לצורך מבדקים של תקשורת דור חמישי, השני ישמש לצורך בדיקת התאימות בין תחנות בסיס של יצרניות שונות, והשלישי לצורך בדיקת אינטגרציה בין מערכות. לדברי RFOptic הלקוח, שכאמור התקין מערכת של החברה בשנה שעברה, התרשם מהביצועים הגבוהים ומהיכולת לבצע ניטור מרחוק של המערכת. RFOptic צופה גידול בהזמנות על רקע פריסת רשתות דור חמישי.

בדיקת רשתות דור חמישי

מכיוון שרשת 5G בנויה במתכונת של רשתות תקשורת פתוחות (Open Radio Access Network – O-RAN), היא כוללת מערכות מתוצרת ספקים שונים, ולכן יש צורך לוודא שכל המערכות עובדות בתיאום הדדי ומספקות לרשת את רמת הביצועים המצופה מהן. רשתות דור חמישי מתבססת על ריבוי של תחנות בסיס ונקודות גישה, ועל כן במהלך פריסת רשתות 5G יש לבצע בדיקות רבות בין הנקודות השונות. השימוש במערכות בדיקה המתבססות על מתגי RF וכבלים קואקסיאליים הינו בעייתי מאחר שכבלי נחושת מוגבלים מבחינת מרחק, תדרים ואיכות האות. טכנולוגיית RFoF מתבוססת על מתג אופטי ועל ציוד המרה בין התווך האופטי והתווך האלחוטי.

חברת RFoptic הוקמה ב-2012 על-ידי אבנר שרון, המשמש כמנכ"ל החברה והטכנולוג הראשי שלה ועל-ידי מנהל השיווק והפיתוח העסקי עוז אברמסון. החברה החלה את דרכה בפיתוח וייצור פתרונות השהיית אות אופטית (Optical Delay Line) המאפשרים השהייה מדוייקת של אותות באמצעות סיבים אופטיים לצורך מדידות והפעלת ציוד מדוייק כמו מערכות תקשורת לווייניות, מערכות מכ"ם וכדומה. בטכנולוגיה הזו ממירים אותות RF לאותות אופטיים, ומייצרים השהייה באמצעות תכונות ואורך התווך האופטי.

בהמשך החברה עברה לפיתוח ממירי RFoF, אשר השימוש בהם נמצא בצמיחה במערכות תקשורת רבות. המערכות האלה מקבלות את אותות ה-RF החשמליים המגיעים מהאנטנה, ממירות אותם לאותות אופטיים ומשדרות את האותות אל מחשב תחנת הבסיס או מרכז הרשת, במרחק של מטרים בודדים עד כמה קילומטר מהאנטנה. לאחר עיבוד האות החשמלי, הוא מומר שוב לאות אופטי, משודר בחזרה לאנטנה, ובה האותות מומרים בחזרה לאות RF המשודר אל המשתמשים.

השיטה הזו עוזרת לפשט את המבנה והתפעול של רשתות תקשורת אלחוטיות מהירות, להתגבר על בעיית הפסדים חשמליים ולהפחית עלויות מכיוון שהסיב האופטי יכול להעביר במקביל אותות המאופננים בתדרים רבים, בלא צורך לבצע המרות תדר למעלה ולמטה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות

פורסם בתגיות: RFOptic