"יש גידול רב בביקוש לרכיבים שייצורם הופסק"
20 נובמבר, 2024
מנהל אזור EMEA בחברת Rochester, סטיבן מוריס: "הלקוחות הצבאיים והתעשייתיים באירופה ובישראל משתמשים בהרבה מאוד רכיבים ישנים. היום היה כאן לקוח אשר ביקש תמיכה באספקת רכיבים עד לשנת 2062"
בתמונה למעלה: סטיבן מוריס, מנהל אזור EMEA בחברת רוצ'סטר. צילום: Techtime
אחת מהתופעות המפתיעות של ההכלכלה הדיגיטלית, היא הצורך העקבי ברכיבים ישנים שהיצרנים המקוריים הפסיקו את יצורם. המגמה הזו יצרה תעשיית-משנה גדולה מאוד של רכיבים תואמים המיוצרים ללא הרשאה (בעיקר בסין) ונמכרים כרכיבים מקוריים למרות שהם לא עומדים בדרישות ובמיפרטים המקוריים. על הרקע הזה צמחה חברת רוצ’סטר (Rochester Electronics) ארה"ב, אשר מחזיקה מלאים של רכיבי מורשת, או מייצרת ומספקת אותם ללקוחות, בהסמכה מלאה של היצרנים המקוריים.
רוצ'סטר מקבלת לידיה את תיקי הייצור וציוד הבדיקה של רכיבי מורשת אשר סיימו את חייהם אצל היצרן המקורי, וממשיכה לדאוג להבאתם אל השוק – כשהם זהים לחלוטין לרכיב המקורי. כיום היא עובדת עם 70 יצרנים מקוריים, דוגמת טקסס אינסטרומנטס, NXP, טושיבה, onsemi, אינטל, AMD, ST, אנלוג דיווייסז, אינפיניאון ועוד. היא אפילו עובדת עם חברות שכבר לא קיימות, כמו למשל Fairchild, Linear Technology ו-National Semiconductor האגדיות.
במהלך פגישה עם Techtime בתערוכת electronica 2024 שהתקיימה בשבוע שעבר במינכן, סיפר מנהל אזור EMEA בחברה, סטיבן מוריס, שהחברה חווה בשנה האחרונה גדול משמעותי במכירות ובעניין של הלקוחות ברכיבים שקשה למצוא בשוק או שהייצור שלהם הופסק לגמרי (Obsolate). "היום היה כאן לקוח אשר ביקש תמיכה באספקת רכיבים עד לשנת 2062. צריך לזכור שלמרות שהשוק הצרכני מושך את הטכנולוגיה קדימה, שאר מגזרי השוק זקוקים לאספקה ארוכת טווח של רכיבים. ניקח למשל יצרן מעליות שקיבל הסמכה למערכת המסיעה בני-אדם. הוא לא יכול להחליף רכיבים בתוך המערכת מכיוון שהאישור שלו הוא ספציפי. אם למשל הוא רוצה להחליף מיקרו-בקר במעלית, הוא צריך לבצע מחדש את כל תהליך ההסמכה".
מה הם השווקים המרכזיים שלכם באירופה ובישראל?
באזור EMEA שני השווקים המרכזיים ביותר שלנו הם השוק הביטחוני והשוק התעשייתי, שהוא הגדול ביותר עבורנו. התחלנו לפני 42 שנה כחברה המספקת פתרונות לתעשייה הביטחונית ולתעשיות התעופה והחלל, והן עדיין חשובות מאוד עבורנו. הלקוחות הצבאיים משתמשים בהרבה מאוד רכיבים ישנים, והם זקוקים לביטחון שהרכיבים האלה יהיו זמינים עבורם גם בעוד 10 או 15 שנים. באירופה יש לי כיום צוות ייעודי המטפל בתעשיות הביטחוניות".
12 מיליארד פרוסות סיליקון ממתינות לחיתוך
"כלומר מלבד מוצרים צרכניים, כל השוק באירופה זקוק להבטחת אספקה לאורך שנים. גם בישראל השוק הביטחוני הוא מרכזי מאוד עבורנו. באופן כללי, השוק הישראלי מאוד מיוחד עבורנו. מצד אחד, הישראלים מאוד אוהבים לנהל משא ומתן, אבל מהצד השני הם מספקים לנו תגובות מדוייקות על המוצרים ועל השירות שהם מקבלים. הישראלים אומרים בדיוק את מה שהם חושבים.
"כיום יש לנו 15 מיליארד רכיבים ישנים במחסנים, בהם 5 מיליארד רכיבים אקטיביים שאנחנו יכולים לספק לתעשייה בתקופות מחסור. יש לנו גם בנק של ווייפרים הכולל 12 מיליארד פרוסות סיליקון שקבלנו מהיצרנים המקוריים. כאשר יש ביקוש לרכיבים האלה, אנחנו מנסרים את הפרוסות, אורזים את הרכיבים ומבצעים את הבדיקות הסופיות לפי הפרוטוקול המקורי, ותוך שמוש בציוד המקורי של יצרן הרכיבים".
מה קורה כאשר המלאי שלכם מסתיים?
"זהו המצב המורכב ביותר. יש לנו צוותי הנדסה ותכנון אשר מתמחים בשחזור תנאי הייצור של היצרן המקורי. הם מתכננים את תהליך הייצור ומבצעים אותו אצל קבלני משנה. לאחר מכן אנחנו מקבלים את הווייפרים ומבצעים בעצמנו את שאר הפעולות: חיתוך, אריזה ובדיקות. הייצור הוא ערך מוסף ייחודי המאפשר לנו לספק רכיבים זהים בדיוק למקור".
למידע נוסף: Rochester Electronics
פורסם בקטגוריות: חדשות