אינטל: פרש המנהל של קבוצת מעבדי Atom
22 מרץ, 2011
אינטל מינתה במקומו שני מומחים מתחום הסמארטפונים שהובאו מחברת Palm, כדי לגבש אסטרטגיה טכנולוגית ושיווקית שתאפשר לה להיאבק מול המתחרה הבכירה בשוק האבזרים הניידים - חברת ARM הבריטית
אינטל מינתה במקומו שני מומחים מתחום הסמארטפונים שהובאו מחברת Palm, כדי לגבש אסטרטגיה טכנולוגית ושיווקית שתאפשר לה להיאבק מול המתחרה הבכירה בשוק האבזרים הניידים – חברת ARM הבריטית
מאבק האיתנים בין אינטל לבין חברת ARM הבריטית על השליטה בשוק המעבדים לטלפונים חכמים (Smartphones) מתחיל לגבות קורבנות.
אתמול פיטרה אינטל את האדם שהיה אחראי עד היום לגיבוש האסטרטגיה של בתחום, ומינתה במקומו שני מנהלים חדשים שהצטרפו רק לאחרונה לאינטל.
יבוא מ-Palm
היא הודיעה שמנהל קבוצת ה-Ultra Mobility Group, אנאנד שאנדרסקר, עוזב את אינטל ובמקומו יתמנו לתפקיד מייק בל ודייב וולן, אשר ינהלו את הקבוצה במשותף.
במשך 24 שנים מילא אנאנד מילא תפקידים בכירים רבים בחברה, בהם היועץ הטכנולוגי של קרייג בארט, כשהיה יו"ר ומנכ"ל אינטל וכמנהל השיווק של מעבדי פנטיום 4. במקומו מונו שני עובדים חדשים בחברה שהיו תחתיו: מייק בל שהצטרף לאינטל ב-2010 לאחר ששימש בתפקידי ניהול ב-Palm, ועד למינוי הנוכחי שימש כמנהל פיתוח מוצרי הסמארטפון, ודייב וולן, שגם הוא הגיע מ-Palm בסוף 2010. עד למינוי הנוכחי הוא היה אחראי על שיווק ופיתוח תחום הסמארטפונים באינטל.
קבוצת UMG אחראית על מעבדי Atom, אבזרי אינטרנט ניידים, מחשבי נטבוק וטלפונים חכמים. הקבוצה פיתחה את משפחות מעבדי Atom ו-Centrino Atom. מדובר במינויים בעלי משמעות רבה: שכן אינטל מעבירה את הנהלת הקבוצה לידי שני אנשים שהמומחיות שלהם היא סמארטפון, ותחום המסאטרפונים הוא זירה גועשת שבה נאבקת אינטל מול ARM, ובינתיים רק סופגת תבוסות.
המאבק ב-ARM
סגן נשיא ומנהל קבוצת הארכיטקטורה של אינטל, הישראלי דדי פרלמוטר, הבהיר שאינטל מייחסת חשיבות רבה לזירה הניידת: "אינטל נשארת מחוייבת לתחום המעבדים הניידים. אנחנו ממשיכים לבצע את ההשקעות הדרושות על-מנת להבטיח חוויית משתמש מצויינת בסמארטופנים ואבזרים ידניים".
ככל הנראה הרקע לפיטורים הוא המאבק הקשה שבו מתקשה אינטל להתמודד מול אחיזתה האיתנה של ARM בשוק המעבדים לטלפונים ניידים.
אינטל ו-ARM מגיעות לתחום משני כיוונים שונים. בעוד ש-ARM התמחתה לאורך השנים בפיתוח ליבות של מעבדי RISC חסכוניים באנרגיה ולמכור את הקניין הרוחני לשילוב במעבדים של חברות אחרות – אינטל נקטה באסטרטגיה הפוכה. היא התאימה את ארכיטקטורת אינטל (IA), שהיא מעבד כללי המבצע את כל הפעולות הנדרשות במחשב האישי, ליישומים חסכוניים באנרגיה.
אסטרטגיה זו הובילה לפיתוח משפחת מעבדי Atom. אולם הצלחתם הגדולה ביותר היתה עד כה בהפיכתם למעבד המרכזי בתחום המחשבים האולטרא-ניידים (Netbook), מבלי לשמש גורם משמעותי בשוק הסמארטפונים. הבעיה היא שהאייפון והאייפד יצרו מגמה חדשה בשוק – והשווקים הצומחים ביותר בתחום המחשוב הנייד בשנים 2011-2014, הם דווקא אלה שבהם ARM חזקה מאינטל.
נתיב התנגשות
במאי 2010 אינטל ניסתה לחזק את מעמדה בתחום הסמארטפונים בהצגת גירסת Atom Z600 של מעבדי אטום, אולם בלא הצלחה. להערכת חברת המחקר In-Stat, שוק האבזרים הניידים יגיע להיקף של 4 מיליארד יחידות בשנת 2014.
"אנחנו צופים שחברת ARM תהיה החברה הדומיננטית בשוק המכשירים הסלולריים והאבזרים ניידים מהקצה הגבוה יותר כמו מחשבי טאבלט ומכשירי קריאה (e-readers)", הסביר אנליסט הטכנולוגיה הראשי ב-In-Stat, טים מק'גרגור. "ארכיטקטורת x86 של אינטל צפויה להיות הדומיננטית ביותר במוצרים דמויי PC, המאפיינים מגוון של מכשירים החל מנטבוק וכלה במחשבים ניידים מסורתיים".
בינואר 2011 העריכה חברת ABI Research כי המתחרה ARM מחזיקה את שוק הסמארטפונים בידיה ושהתחרות בין השתיים תתלהט השנה, מכיוון ששתי החברות מנסות לחזק את הנקודות היחסיות החלשות של כל אחד מהמעבדים שלהן.
מדובר בנתיב התנגשות שבו דוהרות אינטל ו-ARM בשני כיוונים הפוכים: חברת אינטל מנסה להמשיך ולהצמצם את צריכת ההספק של מעבדיה, בעוד ש-ARM ממשיכה בהגדלת הפונקציונליות של מעבדיה. השאלה הגדולה היא היכן, במונחי נתח שוק, הן ייפגשו.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , קניין רוחני