ותיקי תעשיית השבבים מקימים קרן להצלת חברות פאבלס ישראליות
29 מאי, 2011
דני הכהן ושמעון דהן צמחו בחברות השבבים הישראליות הגדולות, כמו DSPG, טאואר ואמבלייז, ומתכננים לסייע לעשרות חברות פאבלס ישראליות שקרנות ההון סיכון מפנות להן כתף קרה. בין התוכניות: גיוס הון בסין עבור תעשיית השבבים הישראלית
"להערכתנו קיימות בארץ כ-80 חברות פאבלס, אולם קרנות ההון סיכון לא מתעניינות בתעשיית הסמיקונדקטורס"
קבוצה של יוצאי תעשיית השבבים הישראלית מקימה קרן סיוע לחברות פאבלס (Fabless) ישראליות, במטרה למנוע את גוויעת הענף בארץ. הם הקימו את חברת DS2 International שמטרתה לסייע לחברות שבבים ישראליות צעירות להגיע אל השוק הסיני, לגייס הון ולהביא את המוצר מפיתוח לייצור. בימים אלה החברה מקימה קרן השקעות ראשונית (Micro Fund) שתשקיע בחברות שאותן היא מקדמת. הקרן נועדה לסייע לחברות הסטארט-אפ לקדם את הפיתוח ולשכנע משקיעים מסין בכדאיותן.
חברת DS2 Internationa הוקמה על-ידי דני הכהן, שמעון דהן ואישים נוספים מהתעשייה. דני הכהן שימש בשנים האחרונת כסגן נשיא פיתוח עסקי בחברת DSPG. לפני-כן הוא מילא תפקידים בכירים באמבלייז, היה סגן נשיא בטאואר ומילא תפקידי ניהול בחברת נשיונל סמיקונדקטורס. שמעון דהן הוא בעל ניסיון של 20 שנה בתעשיית השבבים. הוא שימש כדירקטור וסגן נשיא בטאואר-ג'אז וייסד את חברת הפיתוח העסקי SDC.
דיכאון תעשייתי
לדברי מנהל שותף DS2, דני הכהן, החברה מתמקדת בעידוד חדשנות ישראלית בתחום הפאבלס. "התחום הזה סובל מדיפרסיה קשה מכיוון שקרנות ההון סיכון לא משקיעות בו, למרות שהאקזיטים הגדולים של התעשייה הישראלית יצאו מתחום הסמיקונדקטורס.
"הקרנות מעדיפות חברות תוכנה המבצעות פיתוח מוצר בתוך שנה וחצי בהשקעה של 3 מיליון דולר, ולא חברות שבבים המפתחות מוצר ב-5 שנים ובהשקעה של 30 מיליון דולר. יש בארץ מהנדסים מעולים שיצאו מחברות כמו אינטל, מוטורולה ונשיונל סמיקונדקטורס, אולם כאשר הם מקימים חברה הם זקוקים לסיוע בתחום המימון והכרת השוק.
כיצד תסייעו להם?
הכהן: "כולנו בעלי ותק גדול מאוד בתעשיית השבבים. אנחנו מכירים את הגורמים המרכזיים בתעשייה ואת המשקיעים, ומתכננים להביא לישראל כסף מסין וממקומות נוספים. כאשר אנחנו באים למשקיעים הזרים ומראים להם שביצענו בעצמנו השקעה בחברות שאנחנו מקדמים, הדבר מצביע על מחוייבות גדולה מאוד.
"מלבד הכסף, קיימת גם בעיה של ידע ניהולי. חלק גדול מהיזמים הם טכנולוגים במהותם. הם צריכים לדעת כיצד להכין תוכנית עסקית, לתכנן שבבים. הם צריכים את כל הידע שניצבר על-ידי בוגרי התעשייה כיצד להביא תכנונים לייצור באופן יעיל וחסכוני ולדעת כיצד להגיע אל השוק. להערכתנו יש כיום בישראל קרוב ל-80 חברות בתחום הסמיקונדקטורס והרבה מהן זקוקות לליווי".
שתי הצלחות ראשונות
עד היום החברה החלה לטפל בשתי חברות ישראליות, שזהותן עדיין נשמרת בסוד. חברה אשר פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לשני מכשירים ניידים לזהות את מיקומם ההדדי בתוך מבנה, ללא הכנת תשתית מראש או שימוש ב-GPS. שוק היעד הוא יצרני אבזרים ניידים. יצרן מוביל ראשון (Tier-1) כבר החל בתהליך שילוב הטכנולוגיה בסמארטפונים שהוא מייצר. יצרן אחר החל לפתח מכשיר לאיתור מכוניות על-בסיס הטכנולוגיה. בשלב הנוכחי החברה נמצאת בתהליך איתור השקעות בהיקף של 4 מיליון דולר.
החברה השנייה מפתחת תהליך של ייצור תאים פוטו-וולטאיים כחלק מתהליך הייצור של שבבי CMOS, במטרה לאפשר ייצור שבבים בעלי יכולת ייצור אנרגיה עצמי. הטכנולוגיה מתאימה לשימוש בחיישני מסוגים שונים אשר צריכים לפעול ללא סוללה, תגי זיהוי, שעונים ועוד. החברה סיימה את שלב הוכחת ההיתכנות וכעת החלה בשלבי האופטימיזציה של התכנון לקראת הצגת מיקרו-בקר בעל יכולת עצמית לאיסוף אנרגיה.
לחברה הסכם העברת הטכנולוגיה לייצור בחברת SMIC הסינית, אחת מקבלניות ייצור השבבים הגדולות בעולם. כדי להשלים את התהליך היא צריכה לגייס 5.5 מיליון דולר.
פורסם בקטגוריות: אנשים , השקעות והון סיכון , חדשות , סמיקונדקטורס