סטרלינג הגיעה לסוף דרכה: מוכרת את הפעילות האזרחית לחברה זרה, ומחסלת את הפעילות הצבאית-ביטחונית
28 אוגוסט, 2011
במקביל למכירת פעילותה האזרחית לחברה זרה תמורת 13.1 מיליון דולר, הודיעה החברה על פירעון אגרות החוב, ביטול החוזה עם אלביט וסיום ההתקשרות עם הלקוחה המשמעותית ביותר שלה, EMS Technologies. בשבוע שעבר החליט הדירקטוריון ש"לאחר השלמת המכירה, תחל החברה בהליך מסודר לסיום יתרת הפעילות הקיימת"
תפדה את אגרות החוב ותשלם 4.4 מיליון דולר למדען הראשי במשרד התמ"ת
חברת סטרלינג תקשורת מתקדמת (Starling), אשר פיתחה אנטנות מיוחדות המאפשרות למטוסים המצויים בתנועה לשמור על קשר רציף עם לווייני תקשורת ולספק שירותי תקשורת בפס רחב, נמצאת על סף סגירה. היום החברה הודיעה כי חתמה על הסכםלמכירת פעילותה האזרחית לחברה זרה הנחשבת למובילה עולמית בשוק, תמורת 13.1 מיליון דולר.
העיסקה תתבצע בהדרגה. בסוף השנה הראשונה תשלם הרוכשת 8.6 מיליון דולר. מהשנה הששית ואילך היא תשלם לה 1.5 מיליון דולר בשנה במשך שלוש שנים – סה"כ 4.5 מיליון דולר. מתוך הסכם הזה תחזיר סטרלינג 4.4 מיליון דולרים למדען הראשי, כך שהתמורה לעיסקה מבחינתה תהיה 8.7 מיליון דולר.
סגירה הדרגתית
במקביל, החליט דירקטוריון החברה בשבוע שעבר כי לאחר השלמת המכירה הצפויה, "תחל החברה בהליך מסודר לסיום יתרת הפעילות הקיימת". הליך זה כולל סדרה של פעולות מורכבות: בשלב הראשון יעניקו בעלי המניות העיקריים של החברה, RDC ואלרון, קו אשראי של 11 מיליון דולר שיאפשר לסטרלינג לפרוע חוב של כ-7 מיליון דולר לבעלי אגרות החוב של החברה וחובות נוספים לנושים של החברה. ראוי לציין שרוב ההלוואה תחזור למלווים, שכן אלרון ו-RDC מחזיקות ב-62% מאגרות החוב, כלל פיננסים מחזיקה ב-15% מהן, והשאר בידי הציבור.
פרוייקט EMS מסתיים
מהלך נוסף הוא סיום הסכסוך עם חברת EMS. בתחילת אוגוסט איימה הלקוחה הגדולה ביותר של סטרלינג בשוק האזרחי, חברת EMS Technologies, לבטל עסקה מרכזית לרכישת אנטנות לוויינים שהזמינה במסגרת פרוייקט של חברת Panasonic Avionics Corporation. חברת EMS טענה שאי-עמידה של סטרלינג בהתחייבויותיה גרמו לה נזק של כ-3.15 מיליון דולר מול הלקוח הסופי, פנאסוניק. EMS מסרה שהיא החלה לגבש הסכם פשרה עם פנאסוניק הכוללת גם את סטרלינג, במסגרתו היא לא תשלם לסטרלינג 1.378 מיליון דולר שהיאח ייבת לה, ותקבל מסטרלינג פיצוי של 400 אלף דולר.
הפרוייקט החל בשנת 2008, כאשר חברת פנאסוניק אוויוניקס, המתמחה באספקת מערכות תקשורת ובידור מוטסות, החליטה לפתח את מערכת eXConnect שתספק תקשורת רחבת פס גלובלית לנוסעים ולאנשי הצוות במטוסי נוסעים. המערכת מבוססת על אנטנת תקשורת לוויינית מתוצרת EMS, שירותי תקשורת בערוץ Ku-band באמצעות לווייני Intelsat, ומערכת ניהול מתוצרת iDirect. האנטנה היא המרכיב הקריטי ביותר במערכת, וחברת EMS פנתה לחברת סטרלינג וביקשה ממנה לספק את משטחי האנטנה (שקיבלה את הכינוי Aura Le) ואת מעגלי ה-RF.
אלא שמסיבות שונות הפרוייקט החל להתעכב, וסטרלינג האשימה בכך גם את EMS עצמה, שלא עמדה בהתחייבויותיה. מכל מקום, אתמול הודיעה סטרלינג על סיום החוזה עם EMS: שתי החברות ויתרו על התביעות ההדדיות ו-EMS תעביר לסטרלינג את ה-1.4 מיליון דולר שהיא חייבת לה.
אלביט יוצאת מהתמונה
במסגרת הפירוק ההדרגתי של החברה, יש צורך לסיים גם את ההתקשרות עם אלביט, הלקוחה המשמעותית השנייה שלה: החברה הודיעה היום על קביעת התנאים לחתימה על הסכם לביטול הזמנה של אלביט מערכות מסטרלינג, לרבות השבת מקדמה בהיקף של 300 אלף דולר ששילמה לה אלביט מערכות יבשה ותקש"וב, ותשלום של 435 אלף דולר לאלביט, בגין הוצאות שהיו לה בקשר לפרויקט עד לביטולו.
הבייבי של רפאל ואלרון
מדובר בסיום עצוב לחלום מלהיב. חברת סטרלינג החלה כמיזם משותף של אלביט ורפאל. בשנת 2002 היא התאגדה כחברה בשותפות של אלביט ו-RDC, שהיא חברת המסחור המשותפת של רפאל ואלרון, וחתמה על הסכמים עם אלביט ורפאל.
המוצרים העיקריים של החברה, המבוססים על 10 פטנטים רשומים, הם אנטנה למטוסים מסחריים, אנטנה למטוסים צבאיים, אנטנה לכלי-רכב קרקעיים ואנטנה לרכבות מהירות. האנטנות מבוססות על טכנולוגיית CoMPATM שהיא טכנולוגיה עצמית מוגנת בפטנט, המאפשרת לייצר אנטנה מרובת משטחים המשיגה גורם צורה קטן במיוחד. בין השאר היא מאפשרת לאחסן את כל היחידות האלקטרוניות בתוך האנטנה עצמה.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית