EZChip מכה את הפסימיות; עלייה של 30% במכירות
12 פברואר, 2014
חברת EZChip לא יכלה לקוות לסיום מרהיב יותר של שנה שבה חזו רבים את קיצה מתקרב: המכירות עלו, המוצר החדש ניקלט על-ידי לקוחות, וגם טכנולוגיית העתיד שלה מתקרבת במהירות אל השוק
לאחר שורה של משברים הקשורים לסיסקו, מתברר שיצרנית מעבדי התקורת הישראלית EZChip נמצאת דווקא בצמיחה, ושטכנולוגיית העתיד שלה מתקרבת אל השוק

יצרנית מעבדי התקשורת הישראלית, חברת EZChip לא יכלה לקוות לסיום יותר מרהיב של שנה שבה חזו רבים את קיצה מתקרב. המכירות בשנת 2013 צמחו ב-30% והסתכמו ב-70.9 מיליון דולר. הרווח הנקי לשנת 2013 הסתכם ב-21.7 מיליון דולר. המכירות ברבעון האחרון של 2013 צמחו ב-32% והסתכמו ב-20.1 מיליון דולר.
בסוף השנה הסתכמה קופת הזמומנים של החברה ב-202.9 מיליון דולר. שווי החברה בנסד"ק צמח בעקבות הדו"ח בכ-3.7% ליותר מ-757 מיליון דולר. מנכ"ל חברת EZchip, אלי פרוכטר, אמר שלצד העלייה במכירות, השיגה החברה שיעור ריווחיות של 50%. "הצמיחה במכירות גדולה יותר מהצמיחה של השוק ובמטאת את את הגידול בנתח השוק שלנו".

לדבריו, במהלך השנה מסרה החברה דוגמאות ללקוחות של מעבד התקשורת החדש שלה, NP-5, לצורך תכנון מוצרי התקשורת החדשים שלהם. "אנחנו מצפים שהמערכות האלה ייכנסו לייצור במחצית השנייה של 2014. יש לנו סיבות להעריך שהמוצר הזה יצליח בשוק.
ניצחון על הצל של סיסקו
מבחינות רבות מדובר בניצחון אדיר של EZChip על התחזיות הפסימיות, שכולן קשורות לסיסקו. בחודש ספטמבר 2013 הודיעה סיסקו שהיא מתכננת להוציא לשוק את משפחת מעבדי התקשורת המהירים הראשונה שלה, nPower X1. מדובר בשבב ענק הכולל 4 מיליארד טרנזיסטורים ומספק קצב עיבוד תקשורת של 400Gbps.
מכיוון שסיסקו היא לקוחה מרכזית EZChip, משקיפים רבים האמינו שעתידה לא בטוח ומניית החברה בבורסה התמוטטה ב-17% סיום מסחר אחד. כעבור חודשיים בלבד התמוטטה מניית החברה פעם נוספת, וגם הפעם בגלל סיסקו, לאחר שענקית ציוד התקשורת האמריקאית דיווחה שהיא לא צופה עלייה במכירות ב-2014.
הרבה משקיעים העריכו שאם סיסקו בקשיים – אז EZChip בצרות – והחלו לברוח מההשקעה בה. כבר אז מסרה החברה שיש לה מענה טכנולוגי לאתגר של סיסקו, אולם כעת הוא נראה ברור בהרבה: "הנחנו את התשתית למעבר אל מעבדי תקשורת חדשים מסוג NPS, המיועדים לשווקים נוספים, דוגמת מתגים, נתבים, מערכות לניטור רשת, אבזרי תקשורת, מערכות אבטחה, פתרונות וירטואליזציה של רשתות והכל בשבב אחד.
רשתות תקשורת מסוג חדש
פרוכטר הסביר שהמוצר החדש יגוון את בסיס הלקוחות של החברה ויקטין את התלות הנוכחית שלה במספר קטן יחסית של לקוחות (רמז לסיסקו?). "לקוחות מהדרג הראשון (Tier-1) כבר מתעניינים ב-NPS. להערכתנו הוא יתחיל לזכות בהישגי תכנון במחצית השנייה של 2014, כלומר שאבות הטיפוס הראשונים ייצאו לשוק ב-2015 והייצור המוני יתחיל ב-2016".
מעבד NPS החדש מיועד לספק מענה לדור חדש של רשתות תקשורת חכמות (Smart Networks) מבוססות Ethernet בתשתיות הטלקום ובמרכזי נתונים. הוא כולל 256 מעבדי משימה מיתכנתים (CTOP) ובעל יכולת עיבוד חבילות בקצב של 400Gigabit ומתוכנן לעבודה בסביבת לינוקס ובסביבת C-Programmable.
ארכיטקטורת ה-NPS מיועדת לבטל את ההפרדה המסורתית בין מעבדי NPU ו-CPU. בדרך-כלל, מעבדי תקשורת (NPU) מבצעים עיבוד מהיר של השכבות 2-3 במודל התקשורת, אולם הדבר דורש תיכנות מורכב מאוד של המיקרו-קוד. מנגד, מעבדים כלליים (CPU) מספקים יכולת טיפול נוחה בשכבות הגבוהות יותר (4-7), אולם הביצועים שלהם נמוכים בהרבה.
ב-2012 אמר פרוכטר אמר שהארכיטקטורה החדשה מבוססת על ידע שנירכש בחברה במשך 10 שנים. בלב הארכיטקטורה מצויים מנועי העיבוד CTOP הייחודיים (C-programmable Task Optimized Processors) של החברה. כל מנוע מטפל ב-16 נימות (Threads). מכיוון שהארכיטקטורה מאפשרת שילוב של 256 מנועי CTOP, המעבד מספק 4K נימות.
המבנה הזה שונה מהותית מהמבנה של מעבדים כלליים, ומזכיר את ההבדלים בין מעבדים גרפיים (GPU) למעבדים כלליים (CPU). האחרונים כוללים מעט מאוד ליבות נפרדות, מכיוון שהם מבוססים על ליבות כלליות גדולות מאוד המפעילות זיכרונות מטמון גדולים ומיועדות לעבד מיליוני שורות קוד. ראוי לציין שהמבנה הה מתאים מאוד למגמה המתפתחת של וירטואליזציה של רשתות, מכיוון שהוא מאפשר לנהל פונקציות רת רבות יותר באמצעות תוכנה.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: featured


